IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Nisan 2010, 16:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MEB 1 milyon tl tazminat ödeyecek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MEB, 3 sene önce meydana gelen kazada 7'si öğrenci 33 kişi hayatını kaybedenlerin ailelerine 1 milyon tl tazminat ödeyecek

İzmir Konak İlçesi'ndeki Zafer İlköğretim Okulu'nun 3 yıl önce düzenlediği Kapadokya gezisine giderken Aksaray'da meydana gelen trafik kazasında ölen öğrenci ve veli yakınlarının, İzmir Valiliğine karşı açtıkları 14 tazminat davasının tümü sonuçlandı. Yaşamlarını yitirenlerin aileleri yasal faiziyle birlikte toplam 1 milyon lira tazminat almaya hak kazandı.

2007 yılı Nisan ayında Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini geziye götüren 39 yaşındaki Cumhur Çolak yönetimindeki otobüsün, Aksaray'ın Eskil İlçesi Bozcamahmut Köyü yakınlarında kamyonla çarpışması sonucu, çoğunluğu öğrenci 33 kişi öldü. Aileler Milli Eğitim Bakanlığı'nı suçlayarak ayrı ayrı tazminat davası açtı. Kazada yaşamını kaybeden öğrenciler Fatma Çalmanda, Onur Çukurcubaşı, İbrahim Alaş, Beren Açan, Büşra Güven ve Begüm Güler ile öğretmen ve veliler Azize Sevinç, Deniz Evsen, Fatma Çukurbaşı, Nurhan Kılıçoğlu, Beyhan Saruhan, İsmet Alaş, Songül Açan ve İmadettin Açan'ın kanuni mirasçıları olan 30 kişi adına dava açan avukat Hadi Genç, okul yöneticileri ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmet kusurlusu olduğunu belirtti.

Avukat Genç, yetkililerin gezi düzenlenen otobüslerin kapasitesi 46 kişi olduğu halde 64 kişinin binmesine göz yumarak bu kusuru işlendiğini öne sürdü. Mahkeme heyeti, davaları önce husumet yönünden reddetti. Davanın Milli Eğitim Bakanlığı'na değil, onu temsilen ildeki en üst mülki idare olan İzmir Valiliği'ne karşı açılmasını istedi. Mahkemenin bu isteğiyle davalar yeniden açıldı ve yargılama 1.5 yılda sonuçlandı.

İzmir Barosu avukatlarından Hadi Genç'in, trafik kazasında hayatını kaybeden 14 kişi için ayrı ayrı açtığı tazminat davalarından 4'ü geçtiğimiz aylarda İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde sonuçlandı. Kazada ölen öğrencilerden Büşra Güven'in ailesine 50 bin, velilerden Nurhan Kılıçoğlu'nun ailesine 60 bin, kendisi yaralı kurtulan fakat annesi Azize Sevinç'i kaybeden Furkan Sevinç ve ailesine 80 bin, öğretmen Beyhan Saruhan'ın ailesine 70 bin lira tazminat ödenmesine karar verildi. Geçtiğimiz günlerde, diğer 10 kişinin yakınlarının açtığı tazminat davaları da sonuçlandı. Böylece açılan 14 davada mahkeme yasal faiziyle birlikte ailelere toplam 1 milyon lira tazminatın ödenmesine karar verdi.

Avukat Hadi Genç, otobüs şirketi sorumluları ve okulun müdürü hakkında da ceza davası açılması için suç duyurusunda bulunacaklarını, ayrıca tazminat da talep edeceklerini söyledi. Ölen 19 kişi için ise tazminat davası açılmamıştı.

OLAY NEYDİ
İzmir'den ilköğretim okulu öğrencileriyle velilerini Kapadokya gezisine götüren Aylin Tur'a ait yolcu otobüsü, sabaha karşı Aksaray'ın Eskil İlçesi Bozcamahmut Köyü yakınlarında kum yüklü kamyonla çarpışmış, tüm yurdu yasa boğan katliam gibi kazada, 33 kişi yaşamını yitirirken 29 kişi de yaralanmıştı. 46 kişilik araçta, 3 personel ve 64 yolcu bulunuyordu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, meb, milyon, tazminat, tl, Ödeyecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Erdoğan tazminat ödeyecek Crips Haber Arşivi 0 09 Ağustos 2008 13:44