IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Nisan 2010, 17:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sözleşmeli öğretmenlere müjde





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sözleşmeli öğretmenlerin 30 günü aşan rapor alması halinde, artık hizmet sözleşmeleri feshedilemeyecek.

Danıştay, sözleşmeli öğretmenlerin yüzünü güldürecek bir karar aldı. Buna göre, sözleşmeli öğretmenlerin 30 günü aşan rapor alması halinde, artık hizmet sözleşmeleri feshedilemeyecek.


Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Eğitim-Bir-Sen'in, sözleşmeli öğretmenlerin 30 günü aşan hastalık izni kullanmaları halinde sözleşmelerini fesheden Hizmet Sözleşmesi'nin 11. maddesinin (b) fıkrasında geçen "30 günü geçmemek üzere" ibaresinin ve "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların" 10. maddesinde yer alan "30 günü geçmemek üzere" ibaresinin iptali için açtığı davada, yürütmenin durdurulması kararını verdi.
Buna göre, sözleşmeli öğretmenlerin 30 günü aşan rapor alması halinde hizmet sözleşmesi feshedilmeyecek. Bu konuda kadrolu öğretmenlerin tabi olduğu hükümler sözleşmeli öğretmenler için de uygulanacak. Söz konusu karar uyarınca, 30 günü aşan rapor aldığı gerekçesiyle hizmet sözleşmesi feshedilen sözleşmeli öğretmenler de görevine dönebilecek.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun bu kararı, sözleşmeli öğretmenleri, üniversitelerde çalışan sözleşmeli personeli ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan "tüm sözleşmeli personeli" ilgilendiriyor. Bu kararla, "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların" 10. maddesinde yer alan, "30 günü geçmemek üzere" ibaresi hakkında da yürütmenin durdurulması kararı verildiğinden, sözleşmeli öğretmenlerin yanında diğer kurumlarda çalışan tüm sözleşmeli personelin 30 günü aşan sağlık raporu alması halinde sözleşmesi feshedilemeyecek.
ETYEMEZ: MAĞDUR ÖĞRETMENLERİN DURUMUNUN DÜZELTİLMESİ İÇİN BAKANLIĞA BAŞVURDUK
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, bu konuda mağdur olan öğretmenlerin durumunun düzeltilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı girişimde bulunduklarını ifade ederek, "Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmesinden bu ibarenin çıkarılarak, sağlık raporu konusundaki mahkeme kararının gereğinin yapılmasını istedik." dedi.
Öte yandan, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun verdiği yürütmeyi durdurma kararında, "Gerek 'Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın davaya konu 10. maddesinde, gerekse bu esaslar'a dayanılarak hazırlanan sözleşmeli öğretmenlerin Hizmet Sözleşmesi'nin 11. maddesinin birinci fıkrasının ikinci bendinde 'Resmi tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli izin verilebilir.' düzenlemesine yer verilmiş ise de insan sağlığı ve çalışma verimi bakımından en önemli mazeretlerden olan, aynı zamanda öngörülmeyen hastalık hali için izin süresinin 30 günle sınırlandırılması yolunda kurallar getiren düzenlemede, 657 sayılı Yasa'da yer alan ve farklı düzenlemeyi içeren hastalık iznine ilişkin hükme uyarlık bulunmadığı açıktır. Diğer yandan, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile sözleşmeli öğretmenlerin Hizmet Sözleşmesi'nin hiçbir maddesinde yılda 30 günü geçen hastalık halinde sözleşmenin yenilenmeyeceğine ilişkin bir düzenlemeye de yer verilmemiştir. Bu durumda, hukuka aykırı olduğu sonucuna varılan değinilen düzenlemelere dayanılarak davacının hizmet sözleşmesinin yenilenmemesine ilişkin işlemde de hukuka uyarlık bulunmamaktadır." denildi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
müjde, sözleşmeli, Öğretmenlere


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sözleşmeli personele müjde N999 Haber Arşivi 0 31 Mart 2012 15:51
Atama bekleyen öğretmenlere müjde PassioN Haber Arşivi 0 28 Şubat 2012 21:19
Sözleşmeli öğretmenlere müjde PassioN Haber Arşivi 0 18 Ocak 2012 14:21
Sözleşmeli öğretmenlere müjde! Lucifer YGS ve LYS'ye Hazırlık 1 16 Ağustos 2010 14:25