IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2010, 15:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
11 yaşın altındakilere taşımalı eğitim




MEB 11 yaşın altındaki çocukların taşımalı eğitim kapsamına alınması için çalışma başlattı.

10 yaşındaki Umut Balık'ın yatılı okul bahçesindeki foseptik çukuruna düşerek ölmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, yaşı küçük öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamına alınması için çalışma başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 1- 5'inci sınıflar için yatılı okul uygulamasını kaldırıyor. 11 yaşa kadar çocukların aileleri ile kalmasından yana olan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, ilköğretim 1 ve 5'inci sınıflarında okuyan çocukların yatılı değil, taşımalı eğitim kapsamında okumaları için çalışma talimatı verdi. Bakanlık ilk adımı atarak bir de genelge yayımladı.

Gectiğimiz ay Uşak'ın Eşme İlçesi Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda (YİBO) okurken yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıktaki evlerine gitmek isteyen ancak geceleyin foseptik çukuruna düşerek yaşamını kaybeden Umut Balık, MEB'i harekete geçirdi. İlköğretim 1'inci sınıf ila 5'inci sınıf sürecinde çocukların ailelerinin yanında kalması gerektiğini savunan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bu sınıflarda yatılı öğrenci uygulamasının kaldırılması için ilk adımı attı. Türkiye'de 574 YİBO'da, 265 bin 285 öğrenci eğitim alıyor. Bu öğrencilerin 145 bin 695'i erkek, 119 bin 590'ı ise kızlardan oluşuyor. 13 Nisan'da 'Taşımalı İlköğretim Uygulaması' başlıklı bir genelge yayımlayan Bakanlık, 6 ve 11 yaş çocukların aileleri yanında kalmasının gerekliliğine işaret etti. Genelgede, şu ifadelere yer verildi:

PROBLEMLER AZALACAK
'Yatılı ilköğretim bölge okulları özellikle kırsal kesimde okulu bulunmayan veya çeşitli nedenlerle okulu kapalı bulunan yerleşim birimlerindeki çocukların mecburi ilköğretim hizmetlerinden yararlanabilmeleri amacıyla fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanması bakımından önemli katkılar sağlamıştır. Ancak, YİBO'lardaki 6-11 yaş aralığında olan 1-5'inci sınıf öğrencileri, anne-baba desteğine ihtiyaç duyduklarından günlük yaşantılarında birtakım zorluklarla karşılaşabilmektedirler. Bunun sonucunda öğrencilerin kişilik gelişimleri olumsuz etkilenmektedir. Bu öğrenciler, taşımalı ilköğretim kapsamına alınması halinde bu yaş grubunun karşılaştığı problemlerin önemli ölçüde azalacağı düşünülmektedir.'

Taşımalı eğitim başlıyor
Bakanlık bu kapsamda ilk aşamada, evlere yakın olan YİBO'larda kalan öğrencilerin eve dönüşünü sağlayacak. Bu öğrenciler taşımalı eğitim kapsamında okula götürülecek. Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, öğrencinin evi ile YİBO arasındaki uzaklık araçla bir saatlik mesafeyi aşıyorsa, bu durumdaki öğrencinin yatılı olarak kalmaya devam edecek. Öğrencinin evi ile okul arasındaki mesafe bir saatten daha kısayla bu durumdaki öğrenci için yatılı uygulama sonlandırılacak ve öğrenci taşımalı eğitimden yararlanacak. Bakanlık birkaç yıl içinde de yeni okullar yaparak, ilköğretim 1 ve 5'inci sınıflarda yatılığı tamamen kaldıracak.
Genelgede ilköğretimde taşımalı eğitime ilişkin bazı düzenlemelere de yer verildi. Buna göre, taşımalı eğitimde kesinlikle ayakta öğrenci alınmayacak. Ayakta öğrenci alan servis tespit edilirse sözleşmeleri feshedilecek. Taşımalı eğitim için araç ve ulaşım imkanları geliştirilecek.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
11, altındakilere, eğitim, taşımalı, yaşın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yaşın depresyona etkisi Amelia Felsefe 0 11 Nisan 2014 21:25
Her yaşın bir oje rengi var Flora Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 1 06 Haziran 2013 19:33
Söz Taşımalı Gıybet Kalemzede İslamiyet 0 25 Temmuz 2011 16:13
85 Yaşın Mutluluğu CanCeL Fıkra 1 20 Temmuz 2008 03:59
Yaşın Kaç PaYanDA Komik Loglar 5 14 Şubat 2006 01:53