IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Nisan 2010, 15:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üniversiteye sınavsız giriş nasıl olacak?




YÖK Başkanı Özcan bazı üniversitelere sınavsız girilebileceği söyledi. Peki bu nasıl olacak? Özcan şöyle anlattı;

Danıştay ve YÖK, üniversite giriş sınavları öncesi yeni katsayı düzenlemesine yapılan iki itirazı üniversite adayı öğrencilerin morali bozulmaması için gizlemiş. Özcan sınavsız girişle ilgili bilgi de verdi.

Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Genel Kurulu’nun katsayı konusunda son aldığı kararla ilgili Danıştay’a iki dava açıldığını belirterek, “Bu itirazlar oldukça önceden yapıldı , ama bunu ne Danıştay’dan duydunuz, ne de bizden. İki kurum da kendilerine yakışır şekilde, bu ayın 11’inde yapılan YGS imtihanı öncesinde kamuoyundan gizli tuttular ki bu öğrencilerimizin morali için son derece önemliydi” dedi.


SINAVSIZ GİRİŞ NE DEMEK?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerin bazı bölümlerine sınavsız girilebilmesinin “hiçbir sınava tabi olmadan giriş” diye düşünülmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Bunu sadece ‘üniversite sınavı olmadan giriş’ diye düşünebilirsiniz. Mesela bu bölümlere girmek için sizin not ortalamanıza veya hocalardan alınacak referans mektupları gibi kriterlere bakılabilir. Eliniz cebinizde bu okullara giremezsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok” dedi. Özcan, “Sistem de şöyle işleyecektir; ’sınavsız’dan herkes, elini kolunu sallayarak, hiçbir belgesi olmadan belli bir bölüme gireceğini zannediyor. Sistem öyle çalışmıyor. Çok seçici bir şekilde çalışıyor. Dışarıdaki uygulamalarına bakarsanız bunu görürsünüz. Almanya’da bunu hukuk fakültesinde uyguluyorlar” diye konuştu.

YÖK Başkanı Özcan, her iki kurumun yaklaşımının, “meselenin çok fazla uzamayacağını gösterdiğini” söyledi.

Özcan, Üniversiteler Birliği’nce hazırlanan Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda, katsayıya ilişkin yeni bir planın olup olmadığını sorması üzerine “Bizim yeni yaptığımız düzenleme için iki itiraz yapıldı. Bunlar iki şahıs tarafından yapılan itirazlardır. İstanbul Barosu, bu sefer itiraz etmedi. Eğer sınavdan önce böyle bir haber duyulsaydı sınava girecek arkadaşlarımızda önemli bir moral bozukluğu olabilirdi.
Biz B planını geçtik, C oldu, D de var, E de var.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
giriş, nasıl, olacak, sınavsız, Üniversiteye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Üniversiteye Sınavsız Giriş Dönemi Başlıyor iLda Haber Arşivi 0 21 Ocak 2011 15:12
Üniversiteye Sınavsız Geliyor iLda Haber Arşivi 0 21 Ocak 2011 15:11
Yurtdışında okuyan Türk öğrencilerin üniversiteye sınavsız giriş hakkı kalktı. Lucifer Ödev ve Tezler 1 17 Mart 2010 14:13