IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Nisan 2010, 10:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir hakim bunu yapabilir mi?






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul Bakırköy’de oturan B.Z. boşanma davasına bakan Hâkim A.H.S.’den duruşmadan sonra kendisini arayıp taciz ettiği iddiasıyla şikâyetçi oldu.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) “Bakışlarınızdan çok etkilendim. Buluşalım mı” dediği öne sürülen hâkim hakkında soruşturma başlattı..

Gazete Habertürk'te Gökay Usanmaz imzası ile yeralan habere göre, Bakırköy’de oturan 27 yaşındaki B.Z., 2006 yılında görkemli bir düğünle dünya evine girdi. Ancak bumutluluk uzun sürmedi. Eşi ile aralarında şiddetli geçimsizlik başlayan B.Z. çareyi boşanma davası açmakta buldu. Avukatı aracılığıyla Bakırköy AileMahkemesi’ne başvurdu. 2008 yılında açılan davanın ilk duruşmasına eşi katılmadı. Bunun üzerine duruşma ertelendi. İddiaya göre ikinci duruşmada eşiyle birlikte hazır bulunan B.Z. eve gittikten sonra kendisini çok şaşırtan bir telefon aldı.

‘GÖRÜŞMEK İSTERİM’

B.Z.’nin iddiasına göre telefondaki kişi genç kadına “Ben bugün davanıza bakan Hâkim A.H.S.’yim. Size söylemem gereken bir şey var. Bugünkü duruşmada bakışlarınızdan çok etkilendim. Mümkünse sizinle görüşmek isterim” dedi. B.Z., tepki göstererek telefonu kapattı ve durumu avukatına anlattı.

B.Z.’nin de isteği doğrultusunda avukat, duruşma gününden önce mahkemeye ‘reddi hâkim’ talebini içeren bir dilekçe verdi. Genç kadın daha sonra A.H.S.’yi Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikâyet etti.

‘TELEFONU KAPATTIM’

B.Z. şikâyet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“Eşim ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle Aile Mahkemesi’ne dava açtım. Davanın ikinci duruşmasından sonra evime döndüm. Akşam 19.45’te telefonum çaldı. Telefonu açtığımda bir erkek sesi ‘Merhaba. Ben bugünkü duruşmanıza Bakan Hâkim A.H.S.’yim. Size söylemem gereken bir şey var. Bugünkü duruşma esnasında sizin bakışlarınızdan çok etkilendim, mümkünse sizinle görüşmek isterim’ dedi. Ben de kendisinde bu cüreti ne hakla bulduğunu, kendisinin bir hâkim olduğunu ve söylediklerinin kendisine yakışmadığını söyleyerek telefonu kapattım.”

B.Z. dilekçesinin devamında aradan 4 dakika geçtikten sonra Hâkim A.H.S.’nin kendisini tekrar aradığını ileri sürdü:
“Gayet lakayt bir biçimde talebini tekrar etti. Hatta davama bakmasından dolayı aba altından sopa gösterdi. Ben yaptığım evliliğim yürümediğinden devletimin adaletine sığındım. Olay olduğu anda davam daha ikinci celsesindeydi. Bu yüzden yüce Türk adaletinin bir hâkimine iftira etmemi gerektirecek hiçbir yargı sefahatı cereyan etmemiştir."

ŞEREFİME SALDIRI


Hâkim A.H.S.’nin yaptığı hareketin namusuna ve şerefine yönelik bir saldırı olduğunu belirten B.Z. “Bu aynı zamanda Türk adaletine ve hâkimlik mesleğine yapılan bir saldırıdır. Hâkim A.H.S.’nin gerekli cezaya çarptırılmasını talep ederim” dedi. Geçtiğimiz aylarda boşanma davası sonuçlanan genç kadının şikayeti üzerine HSYK müfettişleri, Hâkim A.H.S., hakkında soruşturma başlattı.




 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bunu, hakim, mi, yapabilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google bunu yapabilir mi? Zen Google 0 28 Aralık 2012 19:01
Erkek ev işi yapabilir mi? Violent İslamiyet 0 01 Ekim 2012 21:10
Bir evlat bunu nasıl yapabilir ? Lucifer Haber Arşivi 1 12 Şubat 2010 21:36