IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Nisan 2010, 09:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Madımak Oteli'nde açılım indirimi!




Sivas'ta 37 kişinin katledildiği Madımak Oteli'nin sahipleri sonunda fiyatta indirime gittiler. Tarafların uzlaşması ise hala düşük ihtimal.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sivas’ta 37 kişinin öldüğü oteli “Marka değeri var” diye 20 milyona satmaya çalışan Madımak Oteli sahipleri, kamulaştırma tartışmaları devam ederken fiyatta indirim yaptı

3 kişinin can verdiği Sivas Katliamı’nın yaşandığı Madımak Oteli’nin fiyatını ‘marka değeri var’ diye 20 milyon liraya çıkaran mal sahipleri,umduğunu bulamayınca 14 milyon liralık indirim yaptı.

Star gazetesinden Erdinç Akkoyunlu'nun haberine göre Madımak’ın işletmecisi Bener Öğütçü, “Zaten Alevi Çalıştayları’ndan sonra yapılacak fazla bir şey yok, toplumsal hassasiyet oluşmuş. Bizimkiler hakkıyla oteli satmaya razılar” dedi. Madımak Oteli binasının 7 hissedarını oluşturan Öğütçü ve Yerliyurt Aileleri’nin 20 milyon lira “marka değeri” biçtikleri fiyatta, Sivas İl Özel İdaresi’nin belirlediği 6 milyon liradan pazarlığa açtı.

METREKAREYE 40 BİN LİRA İSTİYOR

Satış görüşmelerine ilişkin bilgi veren Madımak Oteli işletmecisi Bener Öğütçü, Sivas Valiliği İl Özel İdaresi’nin ilk fiyat tespitinde bazı emlakçılarla görüşerek, 3.5 milyon liralık bir rakam çıkardığını söyledi.
Geçen yıl otel i bir internet emlak sitesinden önce 9 milyon milyon 950 bin Euro bedeli ile (Yaklaşık 20 milyon lira) satışa koyan, alıcı çıkmayınca da fiyatı 8 milyon Euro’ya (16 milyon lira) indiren Madımak’ın sahipleri, şimdi devletten metrekaresi 40 bin liradan 317 metrekare arsası olan otel için 12.5 milyon üzerinden pazarlık yapıyor.

VALİLİK 6 MİLYON LİRA VERİYOR

Sivas Valiliği ise pazarlığı 6 milyon liradan açıyor. Anlaşmanın yakın olduğunu söyleyen Bener Öğütçü şöyle konuştu: “Otelin hissedarları ile valilik görüştü. Otelin hissedarları önce 9 milyon 950 bin Euro, sonra da 8 milyon Euro istedi. Fakat şimdi bu rakam çok aşağılara indi. Aile bu meseleyi mahkeme ile çözmek istemiyor, devlet ile çözmek istiyor. Kamuoyunda yanlış bir imaj oldu ailemiz için. Çok para istiyormuşuz gibi göründük. Geçen günlerde yanı başımızda 17 metrekarelik bir işyeri metrekaresi 40 bin liraya satıldı. Mahkemeye gidersek bu rakamı emsal göstereceğiz. Zaten Alevi Çalıştayları’ndan sonra yapılacak fazla bir şey yok, bu konuda toplumsal hassasiyet oluşmuş. Bizimkiler hakkıyla oteli satmaya razılar. Otelin satışından değerinin üzerinden beklentimiz yok. Yanımızda satılan binalar kadar bir bedel istiyoruz.”

Madımak çocuk kütüphanesi olsun

Madımak Oteli’nin kamuya satışının ardından Sivas Çocuk Kütüphanesi olacağını ve otelin bir bölümünün ise 2 Temmuz 1993’te yaşamını yitiren 37 kişinin anılacağı bir mekan haline getirileceğini ifade eden Bener Öğütçü şöyle konuştu:

“Otel ile ilgili olarak kültür parkı fikri ortaya çıktı ama otelin alanı küçük ve park için yeterli olmayacaktır. Otelin kendi alanı anıt yapılmaya da uygun değil. Otelin kendisinin de anıt olduğu düşünülebilir. Bana göre en iyi çözüm otelin düşünüldüğü gibi çocuk kütüphanesi olması. Otelin altında lokanta olması büyük hassasiyete neden oluyordu. Büyük ihtimalle de burada ölen aydınların anısı için yapılabilecek en güzel şey kütüphane açmak. Kitap okumaktan kimseye zarar gelmez.”


İnternethaber



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açılım, indirimi, madımak, otelinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Madımak Oteli müze statüsü kazanıyor Seth Haber Arşivi 0 23 Kasım 2014 12:38
madımak(yozgat) yoSun Yöresel Yemekler 0 23 Kasım 2010 16:05
Madımak Oteli kamulaştırıldı Lucifer Haber Arşivi 0 17 Haziran 2010 15:19