IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Nisan 2010, 16:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çukurca mayınına 175 bin lira istedi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
HAKKÂRİ Çukurca’da oğlunu şehit eden mayının TSK’ya ait olduğunu, suç duyurusuyla ortaya çıkaran Deniz Demirci’nin ailesi, ordudan 175 bin TL tazminat istedi. Üç şehit ailesi de suç duyurusu yaptı.


Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde yedi askeri şehit eden mayınların TSK’ya ait çıkmasının ardından üç şehit ailesi daha sorumluların cezalandırılması için Genelkurmay Başkanlığı’na suç duyurusunda bulundu. Daha önce suç duyurusunda bulunan şehit Deniz Demirci’nin annesi Raziye Demirci’nin avukatı ise Askerî Yüksek İdare Mahkemesi’ne manevi tazminat davası açtı. Ailenin avukatı İsmail Yıldız, Askerî Savcılığın aldığı kısıtlılık ve gizlilik kararına da itiraz etti.
Çukurca’da 27 Mayıs 2009 günü arama-tarama faaliyetinde bulunan bir grup asker mayına basmış, olayda yedi asker şehit olmuştu. Genelkurmay Başkanlığı, olayın ardından mayınların PKK’ya ait olduğu yönünde açıklama yapmıştı. Olaydan bir ay sonra patlamayla ilgili bölgede görevli generallerin ses kayıtları internete düşmüş, mayınların TSK’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı. Ses kayıtları üzerine şehit Deniz Demirci’nin annesi sorumluların cezalandırılması ve olayın ortaya çıkması için Hakkâri Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Anne Demirci’nin suç duyurusu üzerine olayı soruşturan Van Başsavcılığı, mayınların TSK’ya ait olduğunu belirtip, görevsizlik kararı vererek dosyayı Genelkurmay Başkanlığı’na göndermişti. Önceki gün de şehit erler Kemal Özevin’in babası Halil Özevin, Cafer Çelik’in babası Nail Çelik ve Adil Yıldız’ın babası İsmail Yıldız, Genelkurmay’a suç duyurusunda bulunup, sorumluların cezalandırılmasını talep etti. Şehit erlerin avukatları Genelkurmay Askerî Mahkemesi’nin kısıtlılık kararına da itiraz etti.
Mağdur aileden talep

Bu arada Raziye Demirci’nin avukatı İsmail Kılıç, TSK aleyhine manevi tazminat davası açtı. Taraf’a konuşan Kılıç, “Üç kardeş için 10 gün önce 75 bin TL’lik tazminat talebinde bulunduk. Anne ve baba için de bu hafta 100 bin TL’lik manevi tazminat talebinde bulunacağız. Deniz Demirci’nin TSK tarafından döşenen mayınlarla şehit olması ailesinin acısının katlanmasına neden olmuştur. Önceki gün de Genelkurmay Askerî Mahkemesi’nin yaptığı soruşturmayla ilgili alınan kısıtlılık ve gizlilik kararına itiraz ettik. Dosyadaki kısıtlılık ve gizlilik kaldırılmalıdır” dedi.

MEHMET BARANSU - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Nisan 2010, 23:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çukurca mayınına 175 bin lira istedi




Genel Kurmay'dan böyle bir açıklama gelmesi gayet normal... Pkk'nın tarih tarih mayın saldırılarını buraya yazmama gerek yok herhalde. Tabi ki ortada bir hata varsa bu hata 3 askerimin canına mal olduysa cezasınıda bu hatayı yapanlar çekecektir. Ancak; bu hata olarak bahsi geçen konu Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratma politikasına, linç girişimine dönüşecekse orada herkes duracak, haddini bilecek! Taraf gazetesinin yaptığı son yayınlara baktığımızda daimi bir şekilde karalama kampanyası içinde olduğu aşikar bir gerçektir. Bunu kimin emri ile kimlerin talimatıyla yaptıklarıda malumdur. Yalnız unutmasınlar ki keser döner, sap döner... Gün gelir devran döner.

 

 

Etiketler
175, bin, cukurca, istedi, lira, mayinina


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
250 bin lira masraflı yüz naklinde doktorlara 50 lira PassioN Haber Arşivi 0 28 Şubat 2012 21:13
PKK mayınına basan çoban yaralandı Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 18:03