IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2010, 08:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyanın en büyük bornozu





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Denizli'de bir alışveriş merkezi tarafından gerçekleştirilen ''Guinness Dünya Rekorları Denemeleri'' etkinliğinde, dünyanın en büyük bornozu dikildi.

Dünyanın en büyük bornozu Denizli'de bir buçuk saatte dikilerek, vinçle alışveriş merkezinin önünde sergilendi.

Denizli Forum Çamlık Alışveriş Merkezinde dün başlayan ve 2 Mayısa kadar sürecek olan ''Guinness Dünya Rekorları Denemeleri''nde bugün de bir tekstil firması tarafından dünyanın en büyük bornozu dikildi.

Yaklaşık iki haftadan beri 20 kişilik bir ekip tarafından kumaşı hazırlanan ve bugün bir buçuk saatte Guinness temsilcilerinin gözetiminde alışveriş merkezinin önünde dikilen 160 kilo ağırlığındaki bornoz, vinçle kaldırıldı.

BOYU 15,17 METRE

Alışveriş merkezi önündeki alanda dikimi tamamlanan ve yere serilen bornozu, Guinness Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici yaklaşık 10 dakikada ölçtü.

Daha sonra sonucu açıklayan Gemici, boyu 15,17 metre, göğüs genişliği 7,36 metre, etek genişliği 17,78 metre, kolu 7,30 metre olarak ölçülen bornozu üreten tekstil şirketinin Genel Müdürü Ali Fuat Özel'i tebrik ederek, rekor kırıldığını ilan etti.

Gemici, normal bir bornozun 3,25 metrekare olduğu düşünüldüğünde, rekor için dikilen bornozun 465 metrekare alanı olduğunu ve 143 kat daha büyük bir alanı kapladığını söyleyerek, ''Guinness'in kriterlerine göre, rekor gösterilecek bornozun normal bir bornozun en az 10 kat büyüklüğünde olması gerekiyor. Bu bornozun ölçülerine baktığımızda rekoru çoktan kırdığını görüyoruz'' dedi.

Gemici, dünyanın en büyük bornozunu tescil ederek, hazırlanan sertifikayı tekstil firması yetkililerine verdi. Bornozun üretimini gerçekleştiren işçiler , bornoz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Firmanın Genel Müdürü Ali Fuat Özel ise Denizli için son derece anlamlı olan bu rekora imza atabilmek için haftalar öncesinden hazırlıklara başladıklarını belirterek, ''Dünyanın en büyük bornozunu ürettiğimiz için mutluyuz. Havlu ve bornozu ile ünlü Denizlimiz, dünyanın en büyük bornozunu yapma rekoru ile de adını bu alanda yazdırdı'' diye konuştu.

Firmanın Kalite Güvence Müdürü Özge Şen de iki haftalık çalışmayla kumaşı hazırladıklarını ve bugün bir buçuk saatte diktikleri bu bornozun Guinness Rekorlar Kitabına girmesinden büyük bir mutlululuk duyduklarını dile getirdi.

Kırmızı renkli dev bornoz, demir askıya giydirilerek bir vinç yardımıyla kaldırıldı ve alışveriş merkezinin girişinde sergilenmeye başladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bornozu, en


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünyanın en büyük yanardağı! Zen Merak Ettikleriniz 0 08 Eylül 2013 15:59
Dünyanın En Büyük Teleskop'u Lost Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Mayıs 2012 18:28
Dünyanın En Büyük Yılanı / Dünyanın En Büyük Yılanı hakkında resimli anlatım PauL Esrarengiz Olaylar 2 27 Ekim 2011 17:53
Dünyanın en büyük Eli Frozen Esrarengiz Olaylar 1 21 Mart 2011 20:05