IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2010, 09:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmir'de büyük çevre harekatı!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon liralık Kemalpaşa Arıtma yatırımını bir yıl içinde tamamlayarak Mayıs ayında deneme işletimine alıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 8. arıtma olacak. Sadece Menemen ve Kemalpaşa arıtmaları, Gediz Nehri'ne bir günde verilen yaklaşık 10 ton evsel atığın kirlilik yükünü ortadan kaldıracak.

Çevre yerleşimlerin en büyük sorunlarından biri olan evsel atıksuların arıtılması konusunda Türkiye'ye örnek bir çaba sergileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayında 8. arıtma tesisini de tamamlamanın gururunu yaşayacak. Kısa süre içinde Yüksek Teknoloji, Urla, Bayındır, Torbalı, Ayrancılar-Yazıbaşı ve Menemen arıtmalarını tamamlayarak işletime alan ve önümüzdeki günlerde Seferihisar arıtmasının açılışını yapmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa Arıtma Tesisi'ni de önümüzdeki ay tamamlayacak.

GEDİZ'E KİRLİLİK AKMAYACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Arıtma Tesisi'nin ardından Kemalpaşa Tesisi'nin de devreye girmesi ile birlikte Gediz Nehri'ne bir günde verilen yaklaşık 10 ton evsel atık kirlilik yükünün ortadan kalkacağını müjdeledi. Gediz Nehri'nin kirlenmesi önlemek ve İzmir Körfezi'nin temiz kalmasını sağlamak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çevre hareketi, Gediz Havzası'nda yer alan Yenifoça, Türkeli, Emiralem, Kemalpaşa Ulucak, Maltepe - Gerenköy bölgelerine kurulacak arıtmalarla tamamlanacak.

6.5 MİLYON TL HARCANDI

Kemalpaşa Arıtması, Kemalpaşa ilçesi ile birlikte Bağyurdu, Armutlu, Ören, Aşağı Kızılca, Yukarı Kızılca, Yiğitler, Örnekköy ve Çınarköy yerleşim yerlerinin evsel atığını arıtacak. Tesis 70 bin kişilik nüfusun evsel atığını toplayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa Atıksu Arıtma Tesisi'ni 2008 yılının Nisan ayında ihale etmiş ancak yüklenicinin işe başlamaması nedeniyle iş fesh edilmişti. Yeniden ihale edilen arıtma tesisinin yapımına 31 Mayıs 2009 tarihinde başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kemalpaşa Arıtma Tesisi için 6 milyon 570 bin TL'lik yatırım yaptı.

internethaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cevre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'de CHP'ye büyük şok! yaSmin Haber Arşivi 0 31 Mart 2014 15:17
Çevre Sorunları + Sebepleri ve Canlılar Üzerinde ki En Büyük Etken: Hava Kirliliği. Sevda Genel Paylaşım 0 01 Kasım 2010 18:25