IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2010, 06:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahraman pilot 16 askeri kurtardı




PKK'ya karşı sürdürülen askeri operasyonda, helikopter pilotunun soğukkanlılığı 16 askeri kurtardı.

Tunceli'de PKK'ya karşı başlatılan ‘Bahar operasyonları' devam ederken Ovacık İlçesi'ne bağlı Çambulak Köyü kırsal alanında dün operasyon bölgesindeki askerleri aldıktan sonra dönüşe geçen helikopter, elektrik tellerine kapıldı. Pilotun soğukanlı davranması 16 askeri ölümden kurtardı.

Tunceli merkez ve ilçelerinde PKK’ya karşı başlatılan ‘Bahar operasyonları' daha çok merkez Karşılar, Sarıtaş ve Venk Köyü ile İksor Vadisi, Ovacık İlçesi Ahpanos Vadisi ve Çambulak Köyleri kırsal alanlarında yoğunlaştı. Dün ve bugün gündüz saatlerinde bölgede yapılan yoğun operasyonların ardından, bölgede yapılan arazi aramaları sırasında Çambulak Köyü kırsal alanında askerlerin geçiş yapacağı yola PKK'lı teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcı, askerler tarafından bulunarak imha edildi. Alınan bilgiye göre yaklaşık 5 kiloluk amonyumnitrat ile az miktarda plastik patlayıcı kullanılarak hazırlanan basma düzenekli bomba, askerler tarafından farkedilerek, olay yerinde imha edildi.

Çambulak Köyü dağlık arazi kısmında PKK'lı teröristlere ait 2 sığınak tespit edildi. Sığınaklar içinde yapılan aramada, çok gıda maddesi ve yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir helikopter, Çambulak Köyü kırsal alanındaki vadi içinde operasyonel faaliyetlerini tamamlayan 16 askeri alarak, Tunceli merkezindeki askeri birliğe getirmek için havalandı. Yükselmeye başlayan helikopter pilotu, bölgeden geçen elektrik tellerini farketmedi. Tellere çarparak büyük tehlike atlatan helikopter, pilotun soğukanlı davranması kendisiyle birlikte 16 askerin hayatını kurtardı. Büyük tehlike atlatan helikopter daha sonra havalanarak 16 askeri Tunceli merkezindeki birliğine ulaştırdı. Helikopterde 16 asker, 2 pilot ve 1 de teknisyenin bulunduğu bildiridi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
16, askeri, kahraman, pilot


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriyeli pilot Halep'teki askeri binayı bombaladı PassioN Haber Arşivi 0 24 Mart 2012 16:24