IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2010, 23:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya vizeyi kaldırıyor




Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in 11-12 Mayıs'ta Türkiye'ye yapacağı resmi ziyarette iki ülke arasında vizelerin kaldırılması ile ilgili anlaşma parafe edilecek.

İlk aşamada bir ay süre ile vizesiz girişi imkanı olacak. Anlaşmaya göre, önümüzdeki dönemde sürenin uzatılması için çalışmalara başlandı.

Rusya kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında tarafından vizelerin kaldırılması konusunda mutabakat sağlandı. Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ve Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın eş başkanlıklarında Ankara'da gerçekleşen 10. KEK toplantısında vizelerin kaldırılması ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Medvedev'in 11-12 Mayıs'ta Türkiye'ye yapacağı resmi ziyaret sırasında vizelerin kaldırılması ile ilgili anlaşma imzalanacak.

Türkiye'nin bir numaralı ticari partneri olan Rusya ile ticari, ekonomik ve siyasi alanda ilişkiler hızla gelişiyor. Türkiye'nin ilk nükleer santralini inşa etmeye hazırlanan Moskova ile hükümetler arası anlaşma imzalanmıştı. Projenin uygulama aşamasına geçilmesi için çalışmalar sürüyor. Mersin-Akkuyu nükleer santralinden elektrik alım garantisi verecek Türkiye, fiyatın aşağı çekilmesini için pazarlıklarını sürdürüyor.

Medevedev'in Türkiye temaslarında bir dizi anlaşmanın parafe edilmesi bekleniyor. Hava ulaşımı, Samsun ve Kavkaz Limanları arasında tren feribotları seferlerinin yapılması ve iki ülkede kültür merkezlerinin açılmasıyla ilgili anlaşmaların imzalanması da planlanıyor.

Medvedev'in Türkiye temasları Rusya ve Türkiye İçişleri Bakanlıkları arasında güvenlik konulu bir anlaşmanın da parafe edilmesi bekleniyor.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaldırıyor, rusya, vizeyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AB, 19 ülkeye vizeyi kaldırdı AngeL Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2014 17:35
Bulagaristan vizeyi kaldırdı Chelt Havacılık Haberleri 0 27 Ocak 2012 23:54
Türkiye 2 ülkeyle daha vizeyi kaldırıyor Feronia Haber Arşivi 0 12 Kasım 2009 07:06
Almanya vizeyi kaldırıyor! Angel Haber Arşivi 12 21 Mart 2009 00:59