IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2010, 17:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Girişimciye 250 milyon TL hibe




Para dergisinden Rahime Baş Uçar'ın haberine göre, Bölgesel kalkınma ajansları 2010 yılına hızlı girdi. Birçok ajans bu yıl fiilen çalışmaya başladı, birçok mali destek programları oluştu. 24 ajans, bu yıl 250 milyon TL’lik mali destek çağrısına çıkacak...
Türkiye’de planlama ve kalkınma deyince akla hemen Devlet Planlama Teşkilatı gelir. Çünkü DPT, 5 yıllık kalkınma planlarıyla Türkiye’nin sosyo-ekonomik geleceğine adeta şekil veriyordu. Tabii merkezden yapılan bir planlamaydı bu. İşte hükümet, 2006 yılında tarihi bir karar alarak bu merkezden planlama ve kalkınma modeline son verdi...
Söz konusu karar, bölgesel kalkınma ajanslarının kurulmasıyla ilgiliydi. Sonrasında da 6 Temmuz 2006 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, bölgesel kalkınma ajanslarına öncülük edecek İzmir ve Çukurova Kalkınma Ajansları kuruldu. 2008 yılının ortalarına kadar 26 bölgesel kalkınma ajansının kuruluşu tamamlandı. Türkiye’nin kalkınması artık bu ajanslardan sorulacak.
1 MİLYAR TL’LİK KAYNAK HEDEFİ
Bölgesel kalkınma ajanslarının yetki alanları hayli geniş. Yerel yönetimlerin planlama çalışmalarına teknik destek sağlamaktan tutun da bölgenin iş imkanlarının artırılması için ulusal ve uluslararası yatırımcılarla görüşme yapmaya kadar birçok konu sorumluluk alanlarına giriyor. Ancak ajansların can alıcı sorumluluğu, bağlı bulundukları bölgenin ekonomik ve sosyal olarak gelişmesini sağlayacak projelere destek vermek. Yani işin ucunda para var.

Devlet Planlama Teşkilatı’ndan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Akçay’ın açıklamalarına bakılırsa; bütün ajanslar kurumsal gelişmelerini tamamlayıp tam olarak faaliyete geçtiğinde 1 milyar TL’lik kaynak bu yolla dağıtılacak. Bu desteklerden sadece kentlerdeki işletmeler değil kırsaldaki köylüler de yararlanacak.
1 milyar TL’lik kaynak hedef. Bu hedefe kaç yılda ulaşılır bilinmez ama bugün kurumsal altyapısını tamamlayan her bölgesel ajans 10 ila 20 milyon TL arasında kaynak dağıtıyor. Birçok ajansın yeni kurulduğu dikkate alındığında, yarısından fazlasının bu yıl ilk kez destek programı oluşturup çağrıya çıkacaklarını vurgulamak gerekiyor.
Peki ajanslar bölgesel kalkınma için kullanacakları fonu nasıl sağlıyor? Ajanslar, genel bütçe vergi gelirlerinin binde 5’ini kullanabiliyor. Yani Hazine aracılığıyla vergi gelirlerinden pay alıyorlar. Ayrıca belediye, il özel idaresi, sanayi ve ticaret odalarının gelirlerinin yüzde 1’i yine ajansların kullanımına tahsis edilmiş durumda.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
250, girişimciye, hibe, milyon, tl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara Kalkınma Ajansından Yeni Projelere 20 Milyon Lira Hibe Desmont Gazete Manşetleri 0 13 Ocak 2015 22:40
Demirören’den 60 milyon TL’lik hibe AngeL Spor Haberleri 0 04 Mayıs 2014 11:06
Parlak fikirlere 50 milyon TL hibe! N999 Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Nisan 2012 18:23
F.Bahçe'ye 100 milyon dolar hibe edeceğim Cemalizim Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 08 Mart 2012 15:45