IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Mayıs 2010, 23:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye tercihi ABD'yi tatmin etmedi




Beyaz Saray, dün koyulan imzayı olumlu buldu ancak ciddi kaygıların hala sürdüğünü duyurdu.

Beyaz Saray, İran'ın takas için uranyumunu göndermesinin "olumlu bir adım" olacağını, ancak ciddi kaygıların hala bulunmaya devam ettiğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, açıklamasında, İran'ın uranyum takasıyla ilgili olarak Türkiye, İran ve Brezilya arasında sağlanan anlaşmanın, uluslararası toplum tarafından üzerinde düşünülmeden önce, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na (UAEK) iletilmesi gerektiği belirtildi.

Sözcü, ABD ve uluslararası toplumun İran'ın nükleer arzularıyla ilgili ciddi endişeler taşımaya devam ettiğini kaydetti.

İran'ın uranyum zenginleştirmeye devam etmesinin BM kararlarının ihlalini oluşturduğu ifade edilen açıklamada, ABD'nin, Tahran'ın uluslararası yükümlüklerini yerine getirmesi gerektiği, aksi takdirde yaptırımlar da dahil bunun sonuçlarıyla yüzleşeceği hususunun net olarak ortaya koyulmasında ortaklarıyla birlikte çalışacağı belirtildi.

Açıklamada, ABD'nin, İran'ın nükleer programından kaynaklanan soruna diplomatik çözüm bulunmasına olan bağlılığı da dile getirildi. Gibbs, "İran, nükleer programı ile barışçıl amaçlar taşıdığını, uluslararası topluma gösterecek gerekli adımları atmalı" diye konuştu.

"OLUMLU ADIM, ANCAK CİDDİ KAYGILAR SÜRÜYOR"

Beyaz Saray, Washington ve uluslararası ortaklarının Tahran'ın nükleer programıyla ilgili kaygılarının devam ettiğini, ancak İran'ın geçen Ekim ayında kabul ettiği gibi düşük oranda zenginleştirilmiş uranyumunu toprakları dışına göndermesinin olumlu adım olacağını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, yaptığı açıklamada, "İran, nükleer programının yalnızca barışçıl amaçlar taşıdığı hususunda uluslararası topluma garanti verecek gerekli adımları atmalı" dedi.
Türkiye ve Brezilya'nın konuyla ilgili gösterdiği çabalara işaret eden Gibbs, teklifin, uluslararası toplum tarafından üzerinde düşünülmeden önce, "açıkça ve geçerli biçimde" Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'na (UAEK) iletilmesi gerektiğini kaydetti.

Gibbs, "İran'ın taahhütlerini yerine getirmeyişi ve nükleer programıyla alakalı temel konuların ele alınması ihtiyacı gözönüne alındığında, ABD ve uluslararası toplum ciddi kaygılar taşımaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

İran'ın uranyumunu yüzde 20 düzeyinde zenginleştirmeye devam etme planının BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını ihlal ettiğini söyleyen Gibbs, Tahran'da yayımlanan bildirinin, İran'ın, Ekim'de de yapmayı kabul ettiği gibi nükleer programı konusunda büyük güçlerle görüşmeyi isteyip istemediği hususunda "belirsiz" olduğunu savundu.

Gibbs açıklamasında, Washington'ın, İran'ın nükleer programından kaynaklanan soruna diplomatik çözüm bulunmasına olan bağlılığını da dile getirdi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abdyi, etmedi, tatmin, tercihi, türkiye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Chrome Türkiye'de kullanıcıların birinci tercihi! Deep Bilgisayar Donanımı 0 02 Mayıs 2012 16:42
İran'ın tercihi Türkiye Swat Haber Arşivi 0 13 Ocak 2012 09:07