IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2010, 03:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Muğla'dan sonra Tokat !




Muğla'da Şerzan Kurt'un polis nezaretinde vurulması ardından bu kez Tokat'ta iki öğrenci karakol önünde saldırıya uğradı

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi öğrencileri Deniz Aktop ve Can Akyürek, gözaltına alınan arkadaşlarını sormak için polis karakoluna gitti. Öğrenciler karakol çıkışında 15 kişilik Ülkücü grubun saldırısına uğradı, iki öğrenci ağır yaralandı. Saldırganlara dokunan ise yok.

Bu sefer de Tokat'ta saldırdılar

Tokat'ta Gazi Osman Paşa Üniversitesi'nde öğrenim gören Serdar Vural, Aziz Toprak ve Murat Çelik adlı Kürt öğrenciler önceki akşam gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınmasından sonra, arkadaşlarının durumunu öğrenmek için karakola giden 2 öğrenci ise karakoldan çıktıktan sonra, karakol yakınlarında toplanan 15 kişilik ülkücü bir grubun satırlı saldırısına uğradı.

Akşam gerçekleşen olayda, gözaltı olayından önceden haberdar oldukları belirtilen ülkücüler, 2 Kürt öğrenciyi bıçak darbeleriyle ağır yaraladı. Karın bölgesinden aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Deniz Aktop ile Can Akyürek adlı öğrenciler, olay sırasında oradan geçen arkadaşları tarafından saldırganların elinden alınarak Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan 2 öğrencinin durumlarının ağır ve kritik olduğu belirtildi.

2 öğrencinin Tokat Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki tedavileri sürerken, ülkücü olduğu ve saldırıyı yaptıkları belirtilen 3 kişiyle hastaneye gelen polisler, yoğun bakımdaki öğrencilerin söz konusu 3 kişiyi teşhis etmesini istediği belirtildi. Doktorların öğrencilerin durumunun ağır olduğunu ve kimseyi içeri almayacaklarını belirtmesine rağmen içeri giren polisler, durumu ağır olan öğrencilerin saldırganlarla ilgili bir şey bilmediklerini belirtmesi üzerine, hastaneye getirdikleri 3 kişiyi serbest bıraktı. Ağır yaralanan öğrencilerin durumu ciddiyetini korurken, hastane önünde ülkücü grupların toplanmaya başladığı ve bir gerginliğin çıkabileceği endişesinin olduğu öğrenildi.

Binler hesap sorulmasını istedi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İstanbul, Adana, Antalya, İzmir, Aydın ve Denizli, Hakkari, Elazığ'da binlerce kişi yaptıkları basın açıklamaları, yürüyüş, oturma eylemleriyle son dönemlerde başta Kürt öğrencileri olmak üzere gelişen saldırıları ve Muğla'da ülkücülerin saldırısı sonucu yaşamını kaybeden Şerzan Kurt'un ölümünü protesto ederek sorumluların yargılanması, hesap vermeleri istendi. Açıklamalarda ayrıca Zonguldak'taki maden kazasında yaşamını yitirenlerden hükümetin sorumlu olduğu vurgulanarak hükümetin ölümlerden olduğu belirtildi. Açıklamalarda YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın üniversite rektörlerine gönderdiği gizli genelgeden sonra Kürt öğrencilere yönelik saldırıların artmasına dikkat çekilerek saldırıların bir plan dahilinde geliştirildiğine dikkat çekildi.

ANKARA /HABER MERKEZİ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
mugladan, sonra, tokat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muğla'nın Tarihi ve Turistik Yerleri + Muğla da, Gezilecek Yerler.. Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 12 Ağustos 2011 15:18
Tokat Sır İl ve İlçelerimizin Tarihçesi 0 29 Ocak 2011 18:50
Tokat dolması (tokat) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 00:08
Tokat mantısı (tokat) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 22:53