IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2010, 03:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İşçiler Türk-İş'i işgal etti




Tekel işçileri, İstanbul'da Türk-İş binasını işgal etti. Yaklaşık 200 Tekel işçisi Türk-İş'in Taksim Gümüşsuyu'ndaki İstanbul 1. Bölge Temsilciliği'ne geldi. Türk- İş'in KESK, DİSK ve Kamu-Sen'in yarın yapacağı iş bırakma eylemini desteklememesini protesto eden Tekel işçileri, binayı işgal ederek 2 günlük açlık grevi başlattı.

TEKEL işçilerinden işgal eylemi

Yaklaşık 200 TEKEL işçisi dün saat 13.00'da Türk-İş'in Taksim Gümüşsuyu'ndaki İstanbul 1. Bölge Temsilciliği işgal etti. Sendikaya gelen işçiler Türk-İş Başkanlar Kurulu'nu, 26 Mayıs'ta 'Neden tam gün iş bırakılmıyor, genel eylem yapılmıyor' diyerek protesto etti. İtfaiye ve İSKİ işçilerinin destek verdiği eylemde binanın caddeye bakan ön camına 'Sorumsuz Türk-İş yönetimi ve Mustafa Kumlu istifa' ile 'İşçiler ölüyor, sendikalar susuyor, 26 Mayıs'ı satan Türk-İş'ten hesap soracağız' yazılı pankartlar astı.

EYLEME DESTEK

Başkanlar Kurul'unun toplantıda olduğu sırada eylemin gerçekleştirilmesi dikkat çekici. İşçiler 1 Mayıs'ta 'İşçi Bayramı'nda da Mustafa Kumlu protesto etmişti. Bu arada eylemi destekleyen 15 sendikanın şube başkanları bina önüne siyah çelenk bıraktı. Konu hakkında açıklama yapan Tekgıda-İş Sendikası Cevizli Şube Başkanı Yunus Durdu, daha önce 26 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan genel grevden vazgeçilerek 26 Mayısta bir saatlik iş bırakma eylemi yapılması kararının alınmasını eleştirdiklerini ifade etti. Durdu, TEKEL işçilerinin Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu bu nedenle istifaya davet ettiğini, kendilerinin de sendika olarak bu eylemi desteklediklerini söyledi. Bu arada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tür İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, bölge başkanları toplantısının sürdüğü sırada işçilerin içeri girdiğini belirterek, 'Tepkileri var, protesto eylemi yapıyorlar' dedi. Gazetecilerin 'polisi çağıracak mısınız?' sorusu üzerine Büyükkucak, 'Kesinlikle böyle olmayacak' dedi.

AÇLIK GREVİ

Öte yandan çoğunluğu TEKEL işçilerinden oluşan yaklaşık 40 kadar işçi açlık grevi başlattı. Dün saat 17.00'da açlık grevine başlayan işçilereylemlerini 26 Mayıs'a kadar sürdürecek. Bölge binasının balkonundan Türk-İş yönetimi aleyhine sloganlar atmayı sürdüren ve 'Yaşasın açlık grevimiz' diyen işçiler, başlarına taktıkları siyah bantlarla başlatacakları açlık grevini ilan etti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
etti, isciler, isgal, işgal, türkisi, türkİşi, İşçiler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP TBMM'de komisyon sıralarını işgal etti PassioN Haber Arşivi 2 09 Şubat 2012 13:48
Avrupa'yı domuzlar işgal etti wHiSkEy Haber Arşivi 1 28 Aralık 2010 13:33
AMD, Steam'i işgal etti! Slipknot Oyun Dünyasından Son Haberler 0 21 Eylül 2010 20:32
iPhone'cular Opera'yı işgal etti! Slipknot Apple 0 15 Nisan 2010 22:54