IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2010, 03:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katİl kiŞlada !




YARALI ÇOCUK KONUŞTU: BOMBAYI BiZE ASKER ATTI

Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nın yanında Oğuzcan Akyürek'in ölümüne, 5 çocuğun da yaralanmasına neden olan patlamada ağır yaralanan Yunus Yaman, kışla nizamiyesinden çıkan bir askerin kendilerine bomba attığını söyledi

ASKER BOMBAYI ATTI SONRA KAÇTI

Patlamada yaralanan Yaman yakınlarına olayı anlattı: 'Oturmuştuk. Aniden bir askerin nizamiyeden çıktığını gördüm. Bize doğru bir şey fırlattı' dedi. Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz da, 'Olaya tanık olan bir genç bir askerin çocuklara yaklaştığını, patlamadan sonra ise kaçtığını belirtti. Bu ifade tutanaklara da geçti' dedi.

POLİSTEN ÇOCUKLARA İFADE BASKISI

Yaralılardan Rıdvan Coşar'ın yakınları ise polislerin Coşar'a hastanede baskı yaptığını söyledi. Coşar'ın yakınları Van Devlet Hastanesi'ne gelen polislerin Rıdvan Coşar'a, 'Bak, siz tel örgülerden içeri girmeye çalıştınız. Orda bulduğunuz bir cisimle oynadınız, patlama da bu yüzden oldu diyeceksin' diyerek baskı yaptıklarını kaydetti.

Oğuzcan'ı ölüme terkettiler

Yaşamını yitiren Oğuzcan Akyürek'in göz göre göre ölüme terkedildiği ortaya çıktı. Patlamadan hemen sonra Oğuzcan'ın öldüğü zannedilerek üzerine battaniye örtüldü. İkinci sağlık ekibinin 10 dakika sonra gelmesiyle Oğuzcan'ın yaşadığı farkedildi ve hastaneye kaldırıldı. Ancak geç müdahale nedeniyle Oğuzcan kurtarılamadı.

'Bize bombayı asker attı'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Van'ın Özalp ilçesinde Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nın yanında meydana gelen patlamaya ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı. Bir çocuğun yaşamını yitirmesine, 5 çocuğun da yaralanmasına neden olan patlamanın, çocukların buldukları mühimmatla oynaması sonucu gerçekleşmediği öğrenildi. Patlamada yaralanan ve hastanede tedavi gören 13 yaşındaki Yunus Yaman, kendisini ziyaret eden yakınlarına 'Arkadaşlarla birlikte oturmuştuk. Aniden bir askerin nizamiyeden çıktığını gördüm. Bize doğru bir şey fırlattı' dedi.

GÖRGÜ TANIĞI VAR

Olayın hemen ardından bir görgü tanığının Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz'a anlattıkları da yaralı çocuğun söylemlerini doğruluyor. Durmaz olayın ardından yaptığı açıklamada, 'Olayla ilgili çok ciddi bir tanık var. Kendisi 29 yaşında ve orada oturan bilinçli bir genç. Kendisi olayı gördüğünü söylüyor. Olay yerinde ifade verdi; diyor ki, 'Asker bombayı çocukların arasına atıp kaçtı.' Bir askerin çocuklara doğru yaklaştığını, patlama sonrası ise kaçtığını belirtiyor. Bu ifade tutanaklara da geçti' dedi.

POLİSLERDEN İFADE BASKISI

Van Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Rıdvan Coşar'ın yakınları ise polislerin Coşar'a hastanede baskı yaptığını söyledi. Coşar'ın yakınları Van Devlet Hastanesi'ne gelen polislerin Rıdvan Coşar'a, 'Bak, siz tel örgülerden içeri girmeye çalıştınız. Giremeyince orda bulduğunuz bir cisimle oynamaya başladınız. Patlama da bu yüzden oldu diyeceksin, anlaşıldı mı Rıdvan' diyerek baskı yaptıklarını kaydetti.

ÖLÜME TERKETTİLER

Öte yandan patlamada yaralanan Oğuzcan Akyürek'in (13) önce öldüğü zannedilerek patlama yerinde bırakıldığı ve üzerine battaniye örtüldüğü belirtildi. İkinci sağlık ekibinin yaklaşık 10 dakika sonra olay yerine gelmesi üzerine Oğuzcan'ın yaşadığı belirlendi. Bunun üzerine önce ambulansla Özalp Devlet Hastanesi'ne ardından da ambulans helikopterle Van'a kaldırılan Akyürek, kurtarılmayarak yaşamını yitirdi. Yaralı diğer çocukların ise hastanede tedavisi sürüyor.

Halk kışladan rahatsız

1950 yılında açılan 2. Hudut Taburu'na 2004 yılında 33 Kürt köylüsünün ölümünden sorumlu olan Orgeneral Mustafa Muğlalı'nın ismi verildi. İlçenin tam merkezinde bulunan ve büyük bir alanı kaplayan kışla, adeta ilçedeki hayatı kontrol altında tutuyor. Askerler kışlanın önünden geçen anayolda duran vatandaşları hemen uyararak durmalarına izin vermiyor. Kışla önünden geçen vatandaşlar hiç sağa sola bakmadan dümdüz yürümek zorunda kalıyor. İlçe merkezinde bulunan kışlada sık sık atışlar yapılıyor. Özalpliler, askerlerin haftanın 2 günü taburda havan mermisi ile atış yaptıklarını bu yüzden birçok evin duvarının çatladığını söyledi. Kışlanın yanında mahalle ortasında atış poligonu bulunuyor, birçok evin duvarında bu nedenle kurşun izleri var. Özellikle geceleri yapılan bu atışlar yüzünden uyuyamadıklarını ve çocukların olumsuz etkilendiğini belirten mahalle halkı, Muğlalı kışlasının ilçe dışına taşınmasını istiyor.

Akyürek'i binler uğurladı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Van'ın Özalp ilçesinde meydana gelen patlamada yaşamını yitiren Oğuzcan Akyürek isimli çocuğun cenazesi binlerce kişi tarafından toprağa verildi. Esnaf kepenk kapattı, halk patlamanın olduğu Mustafa Muğlalı Kışlası'na yürüdü.

Özalp'teki patlamada yaşamını yitiren Oğuzcan Akyürek'in cenazesi ailesi tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınarak defnedilmek üzere Özalp'e getirdi. İlçe merkezinden Cumhuriyet mahallesindeki mezarlığa kadar yürüyen binlerce kişi Akyürek'in fotoğraflarını taşıdı. Yürüyüşe, BDP Van milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve BDP il, ilçe yöneticileri ile PM üyeleri de katıldı. Defin işleminden sonra kısa bir konuşma yapan BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, 'Katil Muğlalı'nın ismi buradan kaldırılmadığı müddetçe bu katliamlar devam edecektir. Bu ismin derhal buradan kaldırılması gerekiyor' diyerek tepki gösterdi.

BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ise, 'AKP zihniyetinin önce Kürt çocuklarını tutuklattığını, şimdi ise öldürmeye başladığını' söyledi. Kurtulan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.

HALK KIŞLAYA YÜRÜDÜ

Daha sonra ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçen binlerce kişi emniyet müdürlüğü ve ilçe kaymakamlığını taşladı. Mustafa Muğlalı Kışlası'na doğru yürüyüşe geçen kitle BDP'li vekil ve yöneticilerin araya girmesiyle dağıldı. İlçede sabah saatlerinden itibaren kepenklerini kapatan esnaf ise cenazenin defnedilmesinden sonra kepenklerini tekrar açtı.

Sırasını çiçeklerle donattılar


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Van'ın Özalp ilçesinde askerin attığı bomba sonucu hayatını kaybeden Oğuzcan Akyürek'in eğitim gördüğü 3 Nisan İlköğretim Okulu'nda hüzün yaşanıyor. Sabah saatlerinde okula gelen 6-A sınıfındaki öğrenciler, arkadaşları Akyürek'in boş sırasını çiçek ve fotoğraflarıyla süsledi. Büyük üzüntünün yaşandığı sınıfta, öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Etkili soruşturma başlatılmalı

Van Barosu'na kayıtlı 20 avukat, Van Baro Başkanı Ayhan Çabuk başkanlığında Özalp'te meydana gelen patlamaya ilişkin incelemelerde bulundu. İncelemeden sonra kışlanın önünde bir basın açıklaması yapan Van Baro Başkanı Ayhan Çubuk, yetkili makamlardan sorumlular hakkında etkili ve sonuç alıcı bir soruşturma yürütmelerini istedi. Çabuk, 'Özalp'teki askeri kışla ilçe merkezi alanı içinde bulunmakta. Meydana gelen olaydan da anlaşılacağı gibi burada yaşayanların yaşamını risk altına sokmaktadır. Yaşam alanının güvenliğini sağlamak için bu ve buna benzer askeri birliklerin yerleşim alanlarının uzağına nakledilmesi gerekmektedir. Bu olay ilk olmadığı gibi askeri birliklerin yerleşim alanların içinde bulunduğu sürece bu olayların gerçekleşeceği endişesini taşıyoruz' diye konuştu.

Mustafa Muğlalı Kışlası'nın ismine ilişkin de değerlendirmede bulunan Çabuk, kışlaya verilen ismin değiştirilmesi ve kışlanın ilçe merkezi dışına taşınması gerektiğini söyledi. Açıklamanın ardından patlamanın meydana geldiği olay yerine karanfiller bırakan avukatlar, Oğuzcan Akyürek için kurulan taziye çadırını ziyaret ederek, aileye başsağlığında bulundu.

HABER MERKEZİ /VAN [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
katil, kislada


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gazze katliamına katıl, burs kazan! Seth Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2014 13:50
IŞİD'den Messi'ye 'cihada katıl' çağrısı! Seth Haber Arşivi 2 25 Haziran 2014 17:35
Han Savaşları 'na Katıl kanpas Online Oyunlar 0 14 Mart 2013 13:07