IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mayıs 2010, 14:36   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail gemilere müdahale edecek mi




Gazze’ya yardım götüren konvoya İsrail engeli

İsrail, Gazze'ye ihtiyaç malzemeleri taşıyan yardım konvoyuna müdahale edecek mi?



Büyük merakla yardım gemilerini bekleyen, Gazze sakinleri, etrafı Filistin ve Türk bayraklarıyla donattı. İsrail’de gelişmeleri takip etmek için bir kriz masası oluşturuldu. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail’in filoyu “ne pahasına olursa olsun” durdurmak için hazırlıklı olduğunu söyledi ve “Konvoy, bir şiddet propagandası” dedi.
İsrail gemileri engellesin
Hamas kontrolündeki Gazze’ye insani yardım taşıyan konvoy konusunda taraflar geri adım atmadı. Bölgedeki gergin bekleyiş sürdüğü sırada BM ve Avrupa Parlamentosu (AP) da tartışmaya katıldı. BM, taraflara itidal tavsiye ederken, AP, İsrail’den gemileri engellememesini istedi.
“Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında yardım taşıyan gemileri engellemeye kesin kararlı olan İsrail yönetimi, diplomasi atağı başlattı. Gemilerin yola çıktığı, Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, İsveç ve İrlanda büyükelçileri, İsrail Dışişleri Bakanlığı’na davet edilerek, “Bu bir provokasyon. İsrail’in kendini savunma hakkı var” mesajı verildi. Savunma Bakanı Ehud Barak da ilgili ülkelerin Dışişleri Bakanlarıyla görüşürken, İsrail hükümetince medyaya iletilen bir notta , Türk İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve başkanı Bülent Yıldırım hakkında “Radikal İslamcı eğilimli” ifadesi kullanıldı.
Donanma beklemede
İsrail donanması, yardım filosunun Gazze kıyılarını ulaşmasını engellemek üzere hazır bekliyor. Jerusalem Post Gazetesi’nin haberine göre, İsrail, kıyılarına 65 kilometre kala, gemileri geri dönmeleri konusunda uyaracak. Eğer dönmezlerse, bunları Aşdod limanına alacak. Gemilerde bulunan kişiler, önceden kurulmuş olan çadırlara alınıp, kimlik kontrolü ve sağlık muayenesi yapılacak. Ardından Ben Gurion Havalimanı’na götürülerek sınır dışı edilecekler. Eğer bu muameleyi reddederlerse, tutuklanacak ve hapse atılacaklar.
Hamas da hazır
Gazze’de kontrolu elinde tutan Hamas yönetimi, bölgeye yardım malzemesi taşıyan gemileri karşılamak için hazırlıklarını tamamladı. Hamas, hazırlık çalışmalarına Filistin yönetimi lideri Mahmud Abbas’ın grubu El Fetih’i çağırmadı.
Kıbrıs Rum Kesimi, önceki gece Gazze’ye yardım filosuna katılan gemilerin kendi karasuları içinde toplanmasına izin vermeyeceğini açıkladı. İsrail, Rumların kararını “aklın sesi” diye nitelendirdi. Kıbrıs Rum Kesimi’nden gemilere binecek olan çeşitli ülkelerden 25 milletvekili KKTC’nin Magosa Limanı’na yöneldi.
Gemi sayısı 7’ye düştü
Yunanistan’dan Gazze’ye doğru yola çıkan, ancak arızalanan Challenger 2 adlı teknenin 15 yolcusu Mavi Marmara gemisine alındı. Yine Yunanistan’dan yola çıkan Challenger 1 adlı teknenin de arızalı olduğu belirlendi. Böylece, Gazze’ye ulaşması beklenen gemilerin sayısı 7’ye düştü.
Ankara’da ‘Kadife Müdahale’ beklentisi
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika ziyaretine eşlik eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gelişmelerle ilgili sürekli başkentten bilgi alırken, Türkiye hem diplomatik, hem de siyasi yollardan temasını sürdürüyor. Dışişleri yetkilileri “Bir şey yapacaklarsa ‘Kadife eldiven’ yöntemi uygulayabilirler. Özel kuvvetler gemilere çıkar, malzemelere el koyarlar. Eylemcileri uçaklarla geri gönderirler. Yardım malzemelerini de kontrolden geçirip, Gazze’ye kendileri götürür” dediler.
Eylemciler yolda
İsrail ablukasındaki Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi önceki akşam Antalya’dan yola çıkıp Kıbrıs açıklarında Avrupa ülkelerinden gelen diğer gemilerle buluştu.
İsrail bekliyor
Kıbrıs Rum Yönetimi, karasularını konvoya kapattığı için sefer rötara uğradı. İsrail donanması, karaya 65 km kala gemilere ‘geri dönün’ uyarısı yapacak. Aksi halde uluslararası eylemciler İsrail’in Aşdod Limanı’na çekilecek.
Gemiler ne taşıyor
Gemilerde, Türk ve yabancı uyruklu yaklaşık 50 gazeteci ve yabancı uyruklu 25 milletvekilinin de aralarında yer aldığı 750 kişi bulunuyor.
Mavi Marmara yolcu gemisinde, 34’ü yabancı uyruklu 50 gazetecinin yanı sıra Kuveyt, Cezayir, Ürdün, Yemen, Bahreyn, Fas, Mısır ve İsrail’den 25 milletvekili bulunuyor. Mavi Marmara 560 yolcu taşıyor.
Türkiye’den yola çıkan Gazze gemisinde, 2104 ton çimento, 600 ton inşaat demiri ve 50 ton fayans, Defne Y gemisinde ise 150 ton demir, 98 jeneratör, 90 prefabrik konut, 16 çocuk oyun parkı, tıbbi malzemeler, ilaç, kırtasiye malzemeleri, gıda, tekstil ürünleri ve çeşitli inşaat malzemeleri bulunuyor.


ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 29 Mayıs 2010, 19:14   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İsrail gemilere müdahale edecek mi




e-d-e-m-e-z ! O kadar milletvekili tasiyor medyadan muhabirler var , dunya kamoyunun gozu o gemilerde , yardim bekliyor gazzedeki kardeslerimiz ,o gemilere mudahele edene , gerekli mudehaleyi yapariz bizde ..

 

Alt 29 Mayıs 2010, 21:00   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: İsrail gemilere müdahale edecek mi




Eğer bu gemiler Gazze'ye ulaşırsa, bu İsrail'e -Hizbullah'tan- sonra vurulmuş en büyük darbe olur. İsrail de bunun bilincinde. Bir taraftan gemilerin hedefe varmaması için elinden geleni yapıyor, diğer taraftan da uluslararası komuoyunu karşısına almaktan çekiniyor. Çünkü o gemilerde sadece Türk'ler yok. 50 milletten insan var. Hatta İsrail'li bir milletvekili dahi var.

Umut ediyoruzki gemilere her hangi bir müdahalede bulunulmasın. Müslüman kardeşlerimiz bu yardımlardan nasibini alsın ve İsrail diplomatik bozguna uğratılsın. Ancak olaki bir yaptırım olsun; tüm Türkiye'de ve diğer ülkelerde halk sokağa dökülmeli, büyük ve ses getiren protesto gösterileri düzenlenmeli.. Ta'ki gemiler hedefine ulaşıncaya dek!

 

 

Etiketler
edecek, gemilere, israil, mi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail işgalini protesto eden Filistinlilere müdahale Desmont Haber Arşivi 0 13 Şubat 2015 20:04
İsrail protestosuna müdahale Deep Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 03:28
İsrail askerleri Filistinli göstericilere müdahale etti Seth Haber Arşivi 0 03 Kasım 2014 13:07
Erdoğan'ın teklifi İsrail'i deli edecek Lucifer Haber Arşivi 0 08 Haziran 2010 01:02