IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2010, 21:01   #31
Çevrimdışı
Ruj
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'nin Eurovision'daki ikinci büyük başarısı




''Meyve veren ağaç taşlanır'' sözüne dönmüş konudaki bazı postlar..
elde ettikleri başarıyı kutlamak yerine yerden yere vurmayı tercih etmiş bazıları..
yazık..

Tebrikler Manga Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil ettiğin için..

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Mayıs 2010, 21:06   #32
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'nin Eurovision'daki ikinci büyük başarısı




Konuyu amacından saptırıp, tartışma ortamı haline getirenleri şiddetle kınıyorum. Yahu neyi anlamıyorsunuz?

Biz Türk değiliz, Türkçe'yi küçümsüyoruz mu sanıyorsunuzda bu tip yorumları yapıyorsunuz gerçekten çok merak ediyorum.

Milli benliğiniz, İngilizce şarkı ile katıldık diye yok olacaksa eğer, bu durum İngilizce şarkıyı söyleyenin, söyletenin veya dinleyenin ayıbı değil sizin ayıbınızdır.

Burada başarıyı kutlayan kişilere, "Türkçe şarkı ile katılsaydık daha iyi olabilirdi" şeklindeki fikrinizi kabul ettirmek için hakaret etmeniz gerekmiyor.

Yazın yazın, harika senaryolar üretiyorsunuz. Yok kızı babasına sormuş "baba ben bu şarkıyı anlamadım nasıl Türkçe bu? Türkçe elden gidiyor", yok biri demiş eurovision milli benliğimizi yok ediyor...

Yahu komik olmayın, illa bir şeye muhalefet olacaksınız diye saçmalayıp durmayın. Saçmalayacaksanızda hakaret etmeden saçmalayın.

Bu yarışma ne Türkçe Olimpiyatları yarışması, ne de Türkçe dışında şarkı ile katılıyoruz diye bize milli benliğimizi kaybettirebilecek bir yarışma. Öncelikle bunun farkına varın.

Şimdi siz bu kadar Türkçe şarkı olayını savunuyorsanız, bende düz mantık kurarak günlük yaşantınızda mecbur kanlmadıkça yabancı şarkı dinlemedğinizi düşünürüm. En basitinden sizde şunu düşünün ve kendinize sorun lütfen, neden Türkçe şarkı dinliyorum? Bunun birçok sebebi olmakla birlikte en büyük sebebi, ana dilimizin Türkçe olması ve söylenen "şarkıyı anladığımız" için şeklinde olmalı.

E şimdi, kuralları belli olan bir yarışma var. Yarışmaya katılan bir ülke, ana dilinin konuşulduğu ülkeden oy alamıyor. Yani Türkiye'ye Türkiye'den oy yok. Hal böyleyken söylediği şarkının anlaşılmasını ister yarışmaya katılan temsilcimiz ve onun isteği doğrultusunda İngilizce mi Türkçe mi olacağına karar verilir.

İki alternatif fikir var,

1) Dünya üzerinde en çok bilinen dil İngilizcedir, herkes anlar ve derece şansı daha yüksektir,

2) Müzik evrenseldir, bir şarkıdan zevk almak için illa sözlerini anlamak gerekmez ama anlaşılırsa daha etkili olur.

şeklinde.

Şahsen, Türkçe şarkıda dinlerim yabancı şarkıda dinlerim. Beğendiğim birçok yabancı şarkıda vardır ama en çok sevdiğim şarkı kesinlikle Türkçe'dir. Çünkü bana bir şeyler ifade ediyor, çünkü benim hislerimi uyandırıyor, çünkü benim ruhumu doyuruyor...

Bu yarışmayıda öyle düşünün. Her zaman anlaşılır olmak her alanda daha etkili sonuçlar doğurur. Eğer sadece müzik evrenseldir diye düşünülse, şarkı sözü yazmaya ne gerek var? Herkes alsın eline bir enstrüman, çalsınlar dinleyelim. Öyle değil işte...

Bakın desenizki, "Kendi dilimiz dışında bir dil ile bu yarışmaya katılıp derece almaktansa, Türkçe ile katılıp sonuncu olmayı tercih ederim." Düşündükleriniz bu cümleyle örtüşüyor mu bilmiyorum ama gerçekten bu şekilde düşünüp, düşündüklerinizi bu şekilde ifade etseniz kimse size sesini çıkartmaz. Ama siz bunu vatan millet elden gidiyor meselesine çevirip üstüne hakaretler ederseniz, duvara çarpmıştan beter olursunuz. Sonra ağlarsınız mesajlarımız neden siliniyor diye, çünkü düşündüklerinizi edebiyle ifade etmediğiniz için HAKSIZSINIZ.

Örneğin feronia nickli arkadaş. Bu arkadaşımızda Türkçe şarkı ile katılma fikrini savunuyor, ona bir laf söyleyen ya da mesajını silen var mı? Yok. Aksine fikrine saygı duyuluyor. Çünkü fikrini düzgün bir şekilde ifade ediyor.

Son olarak şunu söylemeden kesinlikle geçmeyeceğim;

Sevgili Baron, öncelikle benim mesajım silindi shadow'unki hala duruyor tarzında bir cevap yazmışsınız. Çok istiyorsanız ben mesajımı silerim benim için sorun değil. Sanal ortamda tanıdığım kişilere, yazdıkları belli başlı mesajlardan dolayı ön yargılı davranmak hiç tarzım değildir.

Size karşı da önyargılı değil buradaki mesajlarım. Çünkü siz zaten kendinizi çok net bir şekilde ifade ediyorsunuz. Siz ve sizin gibilerin amacının ne olduğunu hem sanal ortamda hemde gerçek hayatta bulunduğum koşullar doğrultusunda çok iyi biliyorum emin olabilirsiniz.

Güzelim konuyu, savunduğunuzu zannettiğiniz Türkçe için mahvetmekle kalmayıp, Türkçe'yi bile doğru düzgün kullanamamaktasınız. Hal böyleyken, bu konuyu saptırma sebebinizin Türkçe'yi çok sevmeniz olduğunu sanmıyorum. Çünkü biliyorumki, eğer yarışmaya İngilizce değilde o çok sevdiğiniz arapça ile katılınsaydı tek bir kelime bile etmeyecektiniz. Eh bir de kara çarşaflı bir şarkıcı çıkarılsaydı, tadından yenmezdi.

Gerçekten çok üzülüyorum, size ve sizin gibi zihniyette olan insanlara.

Sağlıkla kalın.


Konu Shadow tarafından (30 Mayıs 2010 Saat 21:17 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 30 Mayıs 2010, 21:18   #33
Silencer
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkiye'nin Eurovision'daki ikinci büyük başarısı




Bence iyi bir basari sagladik, siz kabul etmesenizde Ingilizce dunya'da en cok kullanilan ve en yaygin dil'dir. Bunu bilmeyenler, ölsün yasamasin bence
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
At gozluguylede dolasmasin. Manga guzel bir basari sagladi (rock'dan hoslanmadigima ragmen) 2.'lik iyi bir basaridir. Onlara capulcu kelimesini diyenler, Turkiye Cumhuriyeti icin ne yapmis otursun dusunsun. Onlar bizi Avrupa'da temsil etti ve 2.'lik le dondu. Peki siz ne yaptiniz ? Sizler, din'le devlet islerini bir tutup, Laik'lik ilkesine, Ataturkcu dusunceye aykiri isler yaptiniz her zaman. Bogulacak biri varsa, o da ayna'da ki sizlersinizdir.

Konu amacindan ciktigindan, KİLİT.

 

 

Etiketler
başarısı, büyük, eurovisiondaki, ikinci, türkiyenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'nin Eurovision'daki sıralaması belli oldu PassioN Kültür ve Sanat 0 20 Mart 2012 22:17
Dev sitenin büyük başarısı! Slipknot Ağ, Network ve Networking 0 22 Eylül 2010 22:22
Türk Hekimlerinin Büyük Başarısı Süslü Sağlık Köşesi 0 21 Şubat 2010 18:47