IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Haziran 2010, 14:46   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gazze kurbanları dualarla uğurlandı





Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu can veren İHH görevlisi gazeteci Cevdet Kılıçlar, dün binlerce insanın katıldığı törenle Beyazıt Camisi'nden son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Sık sık İsrail aleyhine slogan atan Kılıçlar'ın, Kelime-i Tevhid yazılı yeşil bayrağa sarılı cenazesi, hınca hınç dolan meydanda tekbirlerle karşılandı. Törene, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ve AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu da katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de çelenk gönderdi.

FURKAN'A GÖZYAŞI

Cevdet Kılıçlar'ın eşi Derya Kılıçlar ve ailesi, ellerini tabuta sürerek uzun süre gözyaşı döktü. Derya Kılıçlar, "Kocam şehit olmayı çok istiyordu. İsrail kork bizden artık! Belki kocam şehit oldu ama tüm Müslümanlık uyandı" diye gözyaşı döktü. Törene katılan eski İngiliz parlamenter David Carelli ise, "Bu olay tarihe bir katliam olarak yazılacaktır" diye konuştu. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kılıçlar, Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mavi Marmara gemisinde, başından vurularak öldürülen 19 yaşındaki Faruk Doğan'ın cenazesi ise önce Kayseri - Bahar Caddesi'ndeki evinin önüne getirildi. Acı haberi aldıktan sonra odasına kapanan ve kimseyle görüşmeyen anne Nimet Doğan oğluna helallik verdi. Ardından cenaze Tarihi Hunat Camisi'ne getirildi. Erciyes Üniversitesi'nde görevli Yrd. Doç Dr. olan baba Ahmet Doğan ve ağabey Mustafa Doğan, beyaz güllerle bezenen tabutun başında taziyeleri kabul etti. Genç Furkan, tekbirler ve "Kahrolsun İsrail" sloganları arasında 15 bin vatandaşın oluşturduğu kortej eşliğinde Merkez Talas İlçesi Reşadiye Mezarlığı'na götürülüp toprağa verildi.

BAŞKAN: HEDEF BENDİM
Öte yandan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail askerlerinin gemide düşürdüğünü söylediği ölüm listesini göstererek, "İlk sırada ben varım. İbrahim Bilgen'i 3. sıradaki Raid Salah sanarak öldürdüler" dedi. Yıldırım, İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde bulunan yabancı aktivistlerle birlikte İstanbul'da basın toplantısı düzenledi. Amerika'dan gelen 3 Yahudi'nin de katıldığı toplantıda konuşan Yıldırım kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, "Yine gideriz. Yahudilere bir zulüm olsa ve aynı şeyi Müslümanlar Yahudiler'e yapsa, insani yardım konvoyumuzu derhal yola çıkarırız. Mısır sularından dönüp Gazze'ye girecektik. İsrail çok büyük bir hata yaptı. Açık sularda bize zarar verdi" diye konuştu. Yıldırım, söz konusu listeyi basın mensuplarına göstererek, "Askerlerin hepsinde ölüm listesi vardı. İbrahim Bilgen kardeşimizi 3. sıradaki Raid Salah sanarak öldürdüler. En üst sırada da ben varım. Bu listedeki 16 kişi öldürülecekti" dedi.

ANONSTAN SONRA VURDULAR
"Kaptan köşkü düştü, geri çekiliyoruz" anonsundan sonra açılan ateş sonucu vurulduğu öğrenilen Cengiz Songür'ün (47) cenazesi Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'ndeki törenin ardından Buca'daki Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene tekerlekli sandalyeyle gelen, ayakkabısında hâlâ yaralanan ve ölenlere ait kan izlerinin olduğunu söyleyen yardım gönüllüsü Musa Çoğaş, "Sırtımdaki 2 kurşunu narkoz verilmeden kerpetenle diş çeker gibi sallayarak çıkardılar. Hangi insan bunu yapar?" dedi.

ŞAMPİYONDAN EŞİNE 'DUA EDİN' MEKTUBU
Tekvandoda dünya 2'nciliği bulunan 54 yaşındaki Çetin Topçuoğlu, Adana'da yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı bir cenaze töreniyle uğurlandı. Çetin Topçuoğlu'nun, yardım gemisine birlikte bindiği eşi Çiğdem Topçuoğlu da aynı sporda 2008 Avrupa şampiyonu olan Çetin Topçuoğlu'nun son mektubunda "Bana dua edin. Şehit olmam için, şahit olmam için" yazdığı öğrenildi. Fahri Yaldız (43) içinse Adıyaman Ulu Cami'de yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı tören düzenlendi. Yaldız'ın yakınları törende güçlükle ayakta durdu.

BENGİ'YE MİTİNG GİBİ TÖREN...
Mavi Marmara'da yaşamını yitiren Diyarbakırlı Ali Haydar Bengi, dün ikindi namazının ardından Sümer Camisi'nde düzenlenen törenle, Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze töreni için gelen yaklaşık 20 bin kişilik dev kalabalık camiye sığmayınca, caminin bulunduğu İstasyon Meydanı doldu taştı. Milletvekillerinin de katıldığı ve mitinge dönüşen törende, tabuta dokunmaya çalışanlar izdihama neden oldu.

OĞLU: BEN DE BU YOLDA ŞEHİT OLMAYA HAZIRIM...
Cengiz Akyüz'ün (41) cenazesi, Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesinde toprağa verildi. Kaptan Paşa Camisi'nde düzenlenen törende Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz (14), babasıyla gurur duyduğunu belirterek, "Ben de bu yolda şehit olmaya hazırım'' dedi. İbrahim Bilgen'in cenazesi ise Siirt'te, milletvekillerinin de bulunduğu binlerce kişinin katılımı ile Şeyh Musa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şafak İNCE-Oben KIRDÖK-Bora ERDEM-Hüseyin KAÇAR-Metin HARIKÇI-Nasrettin GÜNEŞ-Hasan AY-Recai KÖMÜR-Ali ŞAHİN-Mustafa KAYA-Fatih KARAÇALI-Hatice YILMAZ

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dualarla, gazze, kurbanları, uğurlandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dualarla Yönlendirme efLatun İslamiyet 0 02 Aralık 2011 19:49
Dualarla yaşıyorum yoSun Haber Arşivi 0 09 Haziran 2011 11:38