IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2010, 06:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terörün faturası fındık işçisine kesildi




PKK'nın Karadeniz Eylem Planı doğrultusunda son aylarda peş peşe gerçekleştirdiği saldırılar yine Güneydoğulu vatandaşları etkiledi.

İleri boyutta işsizliğin yaşandığı Güneydoğu illerinden yaz sezonunda güç koşullar altında Karadeniz'e fındık toplamaya gelenler için bu umut kapısı da kapandı. Cüzi ücretlerle 12 saat boyunca çalışan fındık işçileri yerine bu yıl, Gürcistan'dan işçi getirilmesi planlanıyor. Emniyet, ağustos ayında başlayacak fındık sezonu öncesi bir dizi önlem aldı.

Bölgeye sızan PKK'lıların provokasyonu sonucu bölge halkının fındık işçilerine olası saldırılarına karşı çözüm bölgeden işçi getirtilmemesi oldu.
Gelecek işçiler için ise sıkı denetim uygulanacak. Fındık üreticileri çalışacak işçilerin kimlik bilgilerine önceden Tarım İl Müdürlükleri'ne bildirecek. Buradaki bilgiler valiliklere iletilecek. Amaç, etnik çatışma yaratmak isteyen PKK'lıların işçilerin arasına sızmasını engellemek.

GİRESUN'DA ZİRVE

Geçtiğimiz ay Giresun'da toplanan terör zirvesinde Karadeniz'de saldırıları düzenleyen toplam 30 kişilik terörist grubun 6 ayrı tim ve 5'erli gruplar halinde hareket ettikleri tespit edilmişti. Ağırlıklı olarak Tokat, Sivas, Ordu ve Giresun illerinin kırsal alanlarında yuvalandıkları belirlenen terör örgütü üyeleri, son altı ayda 3 değişik ilde pusuya düşürdükleri 10 güvenlik görevlisini şehit etmişti.

AMAÇ OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇMEK

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, olumsuz bir olay yaşanmaması için titiz bir çalışma yapıldığını belirterek, 'Güneydoğu'dan gelecek işçilere her zaman olduğu gibi kapımız açık. Amacımız Güneydoğu'dan gelen işçilerin daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda fındık toplamasına öncülük etmektir. Fındık işçilerinin bütün yükümlülükleri gerek kurumumuz gerekse Tarım İl Müdürlüğü sorumluluğunda olacaktır. Uygun koşulları sağlayan tüm işçiler gönül rahatlığıyla fındık toplama işinde çalışacak' dedi. (Akşam)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
faturası, fındık, işçisine, kesildi, terörün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Duvarlar çiçek açtı, faturası İstanbullulara kesildi. Düş Haber Arşivi 0 27 Şubat 2015 12:47
Taş atan çocuğun faturası aileye kesildi Seth Haber Arşivi 0 18 Kasım 2014 12:55
YGS'nin faturası genç bir uzmana kesildi Soul Haber Arşivi 4 24 Mayıs 2011 17:54