IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2010, 15:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adli Tıp'tan şok eden hipnoz raporu!




Adli tıp astsubayların sorgusunda hipnoz uygulandığını doğruladı.
Kayseri’de Hava İkmal Bakım Merkezinde görev yapan 3 astsubaya, askeri belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmaları sürecinde, hipnoz yapıp işkence uyguladığı iddiasıyla tutuklanan emekli Yarbay Gürol Doğan’ın yargılanmasına devam edildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Doğan ve avukatları ile müdahil astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ’ın avukatları katıldı.

ŞOK EDEN ADLİ TIP RAPORU

Mahkeme heyeti, müdahil astsubaylar Ali Balta, Orhan Güleç ve İsmail Dağ’ın Adli Tıp Kurumunda yapılan muayenelerinden sonra mahkemeye gönderilen raporları okuttu. Raporlarda, müdahil astsubay Ali Balta’nın hipnoza maruz kaldığı ve hipnozun etkilerinin halen görüldüğü, Orhan Güleç ve İsmail Dağ’ın ise hipnoza maruz kalmış olabilecekleri bildirildi.

İddia makamı, dava hakkındaki mütalaasını okuyarak, sanık emekli Yarbay Gürol Doğan’ın Türk Ceza Kanunu’nun eylemine uyan maddeleri gereği cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Doğan’a, iddia makamının mütalaasına diyeceğinin olup olmadığını sorması üzerine, Doğan, "Bana yöneltilen iddiaların tamamı asılsız. Bu ana kadar vermiş olduğum ifadelerimi daha detaylı bir şekilde yazılı olarak veriyorum. Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un ifadelerinin tekrar incelenmesini, tutukluluk halimin kaldırılmasını ve tahliye edilmemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, duruşmayı 25 Haziran tarihine erteledi.

OLAY

Kayseri’de garnizonla ilgili bir belge üzerinde tahrifat yaptıkları iddia edilen astsubaylar Ali Balta, İsmail Dağ ve Orhan Güleç, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi tarafından 17 Mart 2009 tarihinde yapılan duruşmada "resmi evrak üzerinde tahrifat yapmak" suçundan tutuklanmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

Serbest bırakılan 3 astsubay, emekli Yarbay Gürol Doğan hakkında kendilerine işkence yaptığı ve hipnozla ifadelerini aldığı iddiasıyla dava açmışlardı. Doğan, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 12 Ocak 2010’da yapılan ilk duruşmada tutuklanmıştı.

YARBAY PSİKOLOJİK SORGU UZMANI
Basında daha önce çıkan haberlere göre astsubayların emekli yarbay Güral Doğan tarafından sorgulandıkları ve bu kişinin de psikolojik sorgu uzmanı olduğu ortaya çıkmıştı.
Astsubay Ali Balta’nın babası oğlunun kendisini tanımadığını, elini uzattığında tepki vermediği daha önce gündeme getirilmişti.

KANUNLARA AYKIRILIK VAR

Öte yandan sivil birinin askeri personeli sorgulamasının kanunlara aykırı olduğu belirtilirken, astsubaylara bu yöntemlerin uygulanması birçok şüpheyi beraberinde getirdi. Askeri bir suç işlediği iddia edilen astsubayların ifadelerine sivillerin katılması ise kanunlara göre aykırı. Astsubayların askeri savcı tarafından ifadeleri alınması gerekirken, ayrıca sivil şahısların özel yöntemlerle sorgulamalara katılması dikkat çekici bulundu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adli, eden, hipnoz, raporu, tıptan, şok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık