IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Haziran 2010, 12:25   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mavi bayraklı Konyaaltı'ndan 1 saatte 40 çuval çöp




ANTALYA'nın dünyaca ünlü ‘mavi bayraklı’ Konyaaltı sahilinde deniz temizliği yapan dalgıçlar, 1 saatte 40 çuval çöp çıkardı. Dalgıçların çalışmasını izleyen bazı turistler ise olayı bir kamera şakası sandıklarını söyledi.

Her turizm sezonunda milyonlarca tatilcinin ziyaret ettiği Konyaaltı Sahili'nde deniz temizliği yapan dalgıçlar, bölgede yaşanan çevre felaketini gözler önüne serdi. Temizliği gerçekleştiren 30 kişilik dalgıç ekibinde yer alan Mehmet Yılmaz, “Deniz altında inanılmaz bir kirlilik var. Bazı çöp yığınlarını gücümüz yetmediği için su yüzüne çıkaramadık” dedi.
Yılmaz, mavi bayrak rekortmeni bir sahilde böyle bir görüntünün ortaya çıkmasını hayretle karşıladıklarını dile getirdi. Yılmaz, “Biz bu dalışları her sene gerçekleştiriyoruz. Ama her sene bölgedeki kirlilik azalacağına artıyor. Bu durum toplumun ne kadar bilinçsiz olduğunun en açık göstergesi. Denizin altında içki şişelerinden, otomobil lastiklerine, iç çamaşırından, gaz yağı tenekesine kadar yüzlerce çeşit atık var. Sadece 1 saatlik temizlikte 40 çuval çöp toplamamız durumun ciddiyetini zaten gösteriyor” diye konuştu.
‘TONLARCA ÇÖP ÇIKARDIK’
Antalya Sualtı Sporları Kulübü kurucusu Cumhur Tuğ, ortaya çıkan manzaranın Antalya'ya yakışmadığını söyledi. Denizden çıkan çöpleri tatilcilerin şaşkınlık içinde izlediğini vurgulayan Tuğ, “Aslında bu duruma kimse şaşırmamalı. Çünkü bu kirliliği yaratan bizleriz. Denizi adeta çöplük gibi kullanarak elimizde ne varsa atıyoruz. Biz deniz temizliği başlattığımızdan beri bu sahilden belkide tonlarca çöp çıkardık. Dünyaya nam salan bir sahilde bunlar oluyorsa geri kalan bölgeleri düşünmek bile istemiyorum” dedi.
‘KAMERA ŞAKASI SANDIM’
Antalya'ya ilk kez geldiğini söyleyen Alman turist Martina Lisic, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndüğünü belirtti. Lisic, “Biraz önce girdiğim denizin altında bunların olduğuna inanamıyorum. Dışarıdan bakıldığında deniz gerçekten çok temiz görünüyor. Ama dalgıçlar çöpleri çıkarmaya başladığında bunun bir kamera şakası olduğunu zannettim. Sonrasında gidip dalgıçlarla konuştuğumuzda bunun gerçek olduğunu öğrendim. Doğal bir güzelliğin bu kadar sorumsuzca kirletilmesi gerçekten acı” diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, 40, cuval, çöp


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bodrum'un mavi bayraklı koyunda 'IŞİD bayrağı' krizi Seth Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2014 14:55