IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 03:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başka üyelerle görüşme yapıldı mı?




Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve telefonları bir yıldır mahkeme kararıyla dinlenen Seyfi Oktay ile Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu arasında “Anayasa değişikliği paketinin iptaliyle” ilgili görüşmeler büyük tepki çekti.
KONUŞMA DAVAYA GÖLGE DÜŞÜRDÜ
Seyfi Oktay’ın, bakanlığı döneminde Müsteşar Yardımcılığı’nı yapan Kantarcıoğlu’nu arayarak kararında etkili olma çabası ve bu konuda dönemin Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı’na rapor vermesinin davaya gölge düşürdüğünü belirten hukukçular, “ihsas-ı rey” anlamına gelebilecek eylemlere işaret ettiler.
BAŞKA KİMLERLE GÖRÜŞÜLDÜ
Mahkemekararıyla dinlenen Oktay’ın, Baykal’dan “Tekrar ara. Morallerini ve tepkilerini öğren” talimatı aldıktan sonra Kantarcıoğlu ile yaptığı görüşmede “Sizi yine rahatsız edeceğim” dediğine dikkati çeken hukukçular, Oktay’ın veya davayı etkilemeye çalışan çevrelerin başka üyeleri arayıp aramadığı, mahkeme heyeti üzerinde ‘iptal’ baskısı yapılıp yapılmadığının aydınlanması gerektiğini vurguladılar.
OKTAY’IN MÜSTEŞAR YARDIMCISIYDI
Kantarcıoğlu, Seyfi Oktay’ın Adalet Bakanlığı döneminde Müsteşar Yardımcılığı yapmış, ardından Danıştay üyesi olmuştu. Kantarcıoğlu’hu AYM üyeliğine Cumhurbaşkanı Demirel atamıştı.
OKTAY TABURCU OLDU
Ergenekon silahlı terör örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşturmada gözaltına alındıktan sonra yüksek tansiyon teşhisiyle yatırıldığı hastanede kalbine stent takılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay dün taburcu edildi. Oktay, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele ekiplerince 1 Haziranda gözaltına alınmıştı. Oktay’ı Deniz Baykal öperek uğurlamıştı.
DERHAL DAVADAN ÇEKİLSİN
Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Erdem Gençay: Kantarcıoğlu ihsası reyde bulunmuştur. Davadan derhal çekilmelidir. İstifa da etmesi de gerekmektedir.Dinlemelere baktığımızda hepsinin yüksek yargı üyeleri arasında geçtiği düşünülürse anayasa değişikliğinin ne kadar elzem olduğu ortaya çıktı.
KANTARCIOĞLU’NA  İSTİFA DAVETİ
Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Av. Sinan Kılıçkaya: Seyfi Oktay’ın girişimi suçtur. Fulya Kantarcıoğlu’nun konuşmaları da ihsası reydir. Anayasa değişikliği daha henüz yapılmadan karşı olduğu deklare etmiştir. Kantarcıoğlu’nun görevinden istifa etmesi gerekir. Hukukçular Birliği Vakfı olarak Fulya Kantarcıoğlu’nu istifaya davet ediyoruz.
DAVACIYA YOL GÖSTERİYOR
Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Halil Doğan: Bir Anayasa Mahkemesi üyesi, daha anayasa değişiklik paketi Meclis’te görüşülürken görüşlerini beyan ediyorsa, hem de davacı konumunda olan partiye yol gösteriyorsa ihsası reydir ve davadan çekilmesi gerekir. Sayın Kantarcıoğlu da hemen çekilmelidir.
Baykal’ın ‘çatışma’ tehdidi
Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı seçimi öncesi 367 kararı için Anayasa Mahkemesi’ni tehdit etti: “Anayasa Mahkemesi’nin, ‘367 milletvekili bulunmadan cumhurbaşkanı seçilemeyeceği’ yönünde karar vermesi Türkiye’yi rahatlatır. Böylece cumhurbaşkanlığı seçim süreci noktalanacaktır. Bu noktadan sonra başlayacak süreç yeni seçim sürecidir. Önemli olan artık var olan parlamentonun cumhurbaşkanını seçemeyeceği kanıtlanarak ortaya çıkmıştır. Anayasa Mahkemesi’nin 367 milletvekili bulunmadan cumhurbaşkanı seçilebileceği yönünde karar vermesi durumunda, Türkiye tehlikeli bir kriz ve çatışma ortamına sürüklenecektir.”

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başka, görüşme, , üyelerle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Duvardaki Resim Başka Sen Başka.sahtemiyiz yoksa Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Nisan 2010 10:36