IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 03:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'den İsrail'e tedbir paketi




Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek 6 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ele alınan konuları açıkladı. Bakan Çiçek öncelikle Gazze ve İran'la ilgili konuları ele aldıklarını söyledi, İsrail'e uyarıda bulundu.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil çiçek, Bakanlar Kurulu'nda İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırı sonucunda 9 Türk vatandaşının öldürülmesi olayıyla ilgili gelişmelerin ele alındığını belirterek, bu olayın soruşturulması için İsrail'in kuracağı komisyonun Türkiye'yi tatmin etmeyeceğini bildirdi. Çiçek, Türkiye'nin, BM'nin uluslararası komisyon kurulması teklifini Türkiye'nin kabul ettiğini de anımsatarak, İsrail'in bunu kabul etmemesi halinde alınacak tedbirlerin de Kurul gündeminde ele alındığını söyledi.

Bilgi Toplumu için RTÜK Yasası çıkarılması gerekiyor. Bununla ilgili yasa şu anda Anayasa Komisyonu'nda görüşülüyor.

Sanayi Stratejisi ile ilgili sayfa da Devlet Planlama Teşkilatı'nda incelenmektedir.

Son günlerde 'Eksen Kayması olduğu ve Türkiye şuraya dönüyor" gibi Türkiye'de eksen kayması yok. Türkiye'nin tek bir ekseni vardır. Avrupa Birliği içinde yer almaktadır. Belli sayıdaki konular fasıllar müzakereye açılmıştır. Bugün Türkiye AB içinde değilse bu Avrupa Birliği'ndeki bazı ülkeler yüzünden kaynaklanmaktadır. Bunların bazıları AB'nin Kıbrıs'la ilgili şartları ve Fransa'nın 8 fasılı kilitlemesidir.

Bakanlar kurulu'nda öncelikli konu Gazze ve İran'la ilgili gelişmeler ve Kırgızistan'da yaşananların tartışıldığını dile getirildi.

GAZZE'DE YAŞANANLAR VE TÜRKİYE'NİN CEVABI

Bakan Çiçek, Gazze'ye yardım götüren gönüllülere İsrail tarafından yapılan saldırının Bir Türkiye İsrail meselesi olmadığını, saldırının olduğu yerin uluslararası sular olduğunu ve bu nedenle İsrail'in muhatap alınarak kanunsuzluk ve hukuksuzluğun cezasız kalmaması için Türkiye'nin girişimleri olduğunu söyledi.

Bakan Çiçek, Türkiye ile birlikte 32 ülkenin vatandaşlarının devlet terörü ile ölümle karşı karşıya kaldığını, bu konunun tüm boyutları ile tartışılabilmesi için tarafsız bir komisyonun kurulmasından yana tavır koyduklarını ve bu nedenle BM'nin önerisini kabul edildiğini, İsrail'in bu teklifi kabul etmesi halinde vahşeti nasıl savunacaksa gelir savunur. İsrail BM'nin teklifini kabul etmediği halde alınacak tedbirleri görüştük. Çünkü o olayda hayatını kaybedenler bizim vatandaşlarımızdır. Buna göre atılacak adımları gelişmelere göre göreceksiniz.

BİZİM İMZAMIZ ÖYLE HEMEN KURUYAN İMZA DEĞİL

Bakanlar kurulu'nda ele alınan ikinci konunuda İran konusu olduğunu anlatan Çiçek, Türkiye'nin şiarının "Yurtta sulh cihanda sulh" olduğunu bu nedenle kendi çevresindeki ülkelerin de savaştan uzak durmasını istediklerini, bu konuda yapılan çabalar sonucunda Tahran Anlaşmasının gerçekleştiğini, Türkiye mutabakatlara sadık kalmış verdiği sözleri tutmuştur. Bu nedenle de BM Güvenlik konseyi'nde hayır oyu kullanmıştır. Tahran Anlaşması'nda Türkiye'nin imzası vardır. Türkiye'nin imzası bir haftada kuruyan bir imza değildir. Türkiye o imzanın atılması için attığı adımlar verdiği mücadele vardır. Bugün evet oyu kullananlar aman bu süreci açık tutalım devam ettirelim diye çağrıda bulunuyor.

Daha yanımızdaki bazı ihtiliflar hala sürerken, Türkiye yeni bir kriz yerine barışı sağlayacak bir adım olarak Tahran Anlaşması'nı zorlu bir sürec sonucu kabul ettirmiştir. Türkiye bu açıdan Viyana grubundan Tahran Anlaşması'ı ile varılan çözüme sıcak yaklaşmasıdır.

Tüm bunların dışında İran Türkiye'nin komşusu bir ülkedir. Irak'ta Türkiye'nin hiçbir dahli olmamasına rağmen en büyük zararı Türkiye yaşamıştır. Bu yüzden İran konusu da bu açıdan değerlendirilmelidir.

KIRGIZİSTAN'A İLAÇ VE GIDA YARDIMI

Bakanlar Kurulu olarak Kırgızistan konusu ele alınmış, Kırgızistan'a uçakla 15 ton ilaç ve gıda yardımı gönderilecektir. Ayrıca ordakai vatandaşlarımızın güvenliklerini sağlamak için 2 uçak gönderilecektir. Bununla birlikte diplomatik temsilcilerden oluşan bir heyet gönderilecektir. CICA dönem başkanı olması hesabıyla Türkiye, AGİT dönem başkanı Kazakistan ile birlikte ortak çalışma yürütmektedir.

Bakan Çiçek, Türkiye öncelikle delillerin toplanması açısından belli bir çaba sürdürülmektedir. Bu konuda Adli Tıp Kurumu otopsileri yaptı. İstanbul Bakırköy Savcılığı ve İstanbul Savcılığı'nda çalışmalar var. Aileler şikiyatçe olabilecekleri gibi savcılar da doğrudan harekete geçebilirler. Bunun dışında Dışişleri Bakanlığı ile birlikte Adalet Bakanlığı olarak da süreç yakından takip ediliyor. Bu bir gecede olacak bir iş değil. Neyin nereye gideceğin tayini hukuki açısından gideceği yer bellidir. Bunun dışında israil olumlu bir tavır içine girerse değerlendirme yapılır. İsrail BM'nin komisyonuna üye vermediği takdirde bir kaç gün içinde gerekli adımları göreceksiniz.

Birilerinin şehit olup olamayacağı Allah'ın bileceği iştir. Biz onları şehit olarak kabul ediyoruz.

Osman Can'ın referanduma gitmede Anayasa Mahkemesi tarafından bozma durumunda Osman Can'ın yargı devre dışı bırakılabilir şeklideki yaklaşıma ise Bakan Çiçek, devam eden bir süreç var yargının ne karar vereceğini bekleyelim görelim dedi.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
paketi, tedbir, türkiyeden, İsraile


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ntv Türkiye Paketi Desmont Uydu Dünyası 0 03 Ocak 2015 16:22
FIFA 15 PS Vita paketi çok yakında Türkiye'de! Deep PlayStation 0 11 Eylül 2014 04:51
Türkiye’ye Özel PS Vita Paketi! SeckiN Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Eylül 2013 10:45