IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 10:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk Türkü Vuruyor!




Kırgızistan’da Kırgızlar ve Özbekler arasındaki çatışmalarda ölü sayısı 700’ün üzerinde...

Kırgızistan’da Türk asıllı iki halk arasında meydana gelen son 20 yılın en şiddetli etnik çatışmalarında 124 olarak açıklanan resmi ölü sayısının gerçekte 700’ü geçtiği ileri sürülüyor. Devrik Devlet Başkanı Kurmanbek Bakiyev’in taraftarlarının bulunduğu ülkenin güney kesimlerinde geçen hafta başlayan olaylar, Özbek kaynaklarına göre katliam boyutuna ulaştı. Kırgızistan’daki Özbek toplumunun liderlerinden biri Rus İnterfaks Ajansı’na yaptığı açıklamada sadece Celalabad kentinde 700 civarında Özbek’in Kırgızların silahlı saldırısı ya da evlerinin kundaklanması sonucu yanarak hayatını kaybettiğini öne sürdü. Celalabad Valisi Kubatbek Baybalov, olayları planladığı belirlenen ünlü bir politikacının tutuklandığını, çatışmaların 27 Haziran’da yapılacak anayasa oylamasını baltalamak amacıyla kışkırtıldığını söyledi.

Olayların başladığı ülkenin ikinci büyük kenti Oş’ta ise çatışmalar azalmaya ve durum yavaş yavaş normale dönmeye başladı. Oş’taki hükümet temsilcisi İsmail İsakov, asker üniforması ya da doktor önlüğü giyerek olayları kışkırttığı belirlenen 10 kişinin tutuklandığını, bu kişilerin aralarında sivillerin üzerine ateş açan üç kadın keskin nişancının da bulunduğunu açıkladı. 2 bine yakın kişinin de yaralandığı çatışmalardan kaçarak komşu Özbekistan’a sığınan Özbeklerin sayısı 100 bine ulaştı. Özbekistan ise, mültecileri kabul etmekteki yetersizliği yüzünden dün Kırgızistan’la olan sınırını kapattı.

5.5 milyon nüfuslu Kırgızistan’ın nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan Özbeklerle Kırgızlar arasında 1990 yılında yine Oş’ta çıkan çatışmalarda 1200 kişi ölmüştü. 1989 yılında ise Fergana’da Özbeklerin Ahıska Türkleri’ne saldırması sonucu yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

VATANDAŞLARIMIZ TAHLİYE EDİLİYOR
Kırgızistan’ın güneyindeki Türk vatandaşlarının tahliyesine başlandığı bildirildi. Bu ülkeye iki uçağın gönderilmesinden sonra dün ilk grupta 25 kişinin, toplam olarak da 140 Türk vatandaşının tahliyesi bekleniyordu. Bugün de küçük uçaklarla geriye kalan vatandaşların tahliyesi sürecek. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kırgızistan’a 2 uçak gönderildiğini, bakanlık bünyesinde kriz masasının yeniden oluşturulduğunu açıkladı. Davutoğlu, TRT Haber’de katıldığı programda, Türkiye’nin Kırgızistan’a 15 ton ilaç ve gıda yardımı malzemesi göndereceğini söyledi. Davutoğlu, çatışmalarda sadece bir Türk vatandaşının yaralı olduğunu, diğer Türk vatandaşlarının mal ve can güvenliğinin yerinde olduğunu belirtti.

AKŞAM GAZETESİ

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 15 Haziran 2010, 15:10   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türk Türkü Vuruyor!




Uzak Batı kokusu alıyorum bu işte

 

 

Etiketler
türk, türkü, vuruyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dolar-ruble savaşı Türk ekonomisini de "vuruyor" Seth Haber Arşivi 0 18 Aralık 2014 13:11
Sigara gözleride vuruyor Feronia Sağlık Köşesi 0 14 Nisan 2010 11:39
MS Bir Vuruyor Bir Seviyor YapraK Bilim Dünyasından Son Haberler 0 15 Eylül 2009 21:32
Türk Topçusu, Kuzey Irak'ı vuruyor. Lee Haber Arşivi 0 21 Nisan 2008 17:24