IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 11:29   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kadir Topbaş Tanzanya'da




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisha Kikwete ile Darüsselam Belediye Başkanı Adem Kimbisa’yı ziyaret etti.

Türk Hava Yollarının (THY) Tanzanya uçuşlarını başlatması dolayısıyla düzenlenen törene katılmak üzere Darüsselam’a gelen Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve AK Parti milletvekilleri İlknur İncesöz, Ömer Faruk Öz, Birnur Şahinoğlu ve Öznur Çalık ile Türkiye’nin Darüsselam Büyükelçisi Şander Gürbüz, Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisha Kikwete tarafından kabul edildi.

Kabulde konuşan Topbaş, THY’nin Darüsselam’a sefer düzenlemesinin bir milat olduğunu belirterek, THY’nın bu bölgelere uçmasını çok önemsediklerini, bunun iki ülke ilişkilerini daha yakın kılacağını dile getirdi.

Topbaş, şunları kaydetti: "Sayın Başbakanımız ve hükümetimiz Afrika ile çok yakından ilgileniyor.

Bu bağlamda yerel yöneticiler, belediyeler olarak, ilişkileri ilerletmek adına Afrika’yı önemsiyoruz. Darüsselam Belediye Başkanı Adem Kimbisa’yı, iyi ilişkiler niyet mektubumuzu imzalamak üzere İstanbul’a davet ettim. Bugün ziyarette konuştuk, anlaştık ve derhal internet ortamında davetimizi ulaştırdık. Bilgi ve deneyim paylaşımında iki belediye olarak çalışmalarımızı etkili hale getireceğiz.

Böyle bir adımı hızlı bir şekilde atmak istiyoruz. Tanzanya’ya her türlü desteği vermeye hazırız." Cumhurbaşkanı Kikwete de THY’nin uçuş başlatmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Artık kapılar açılıyor" dedi.

Ticari ilişkilerin hava yolunun kullanıma açılmasıyla çok daha çarpıcı ve vurucu olacağını ifade eden Kikwete, böylece İstanbul’un, kendilerinin Avrupa ve Batı’ya açılan kapısı olacağını söyledi.

Ziyaretin sonunda Topbaş ve Kikwete, birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

-BELEDİYE BAŞKANI KİMBİSA’YI ZİYARET-
Topbaş, Darüsselam Belediye Başkanı Adem Kimbisa’yı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada da Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Eşbaşkanı olduğunu dile getirerek, yerel yönetimlerin dünya barışına ve ülkelerin kalkınmasına çok önemli destekler vereceğine inandığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve yerel yönetimlerin Afrika’nın yanında olduğunu, bu anlayışla hareket ettiğini vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu: "Afrika’nın kendi ayakları üzerinde durmasını, güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını istiyoruz. Afrika’nın kendisine yetecek kadar kaynakları var. Bunların iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda her zaman yanınızdayız.

Darüsselam’ın altapı, çevre ve şehircilik gibi bütün sorunlarına yardımcı olmaya hazırız. Darüsselam Belediyesinde çalışan ve bu saydığım alanlarla ilgili kişileri İstanbul’a davet ediyorum. Şehrimizde yaptığımız çalışmaları yerinde görsünler, fikir ve bilgi sahibi olsunlar. Gerekirse, bizim elemanlarımız da buraya gelip yardımcı olabilir. Elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız." Darüsselam Belediye Başkanı Kimbisa da Darüsselam’da bir Türk büyükelçiliği açılmasının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, bunun vize işlemlerini çok kolaylaştırdığını kaydetti.

Bunun yanında Türk Hava Yollarının Tanzanya’ya uçuşlar başlatmasının her şeyi daha da güzelleştirdiğini dile getiren Kimbisa, şunları söyledi: "Bu seferler ticareti büyük ölçüde artıracak. Özellikle Tanzanyalı kadınlar, Türkiye’ye gidip çok şık, kaliteli kıyafetler, ayakkabılar alıyor. Bu gelişmeler sayesinde özellikle İstanbul-Darüsselam arasındaki ticaret hacmi artacaktır. İstanbul’da turizm en üst seviyeye varmıştır. Turizm açısından İstanbul’dan öğreneceğimiz çok şey var. Ülkemizde çok fazla fırsat olduğu için Türkiye’den buraya yatırımcıları getirmek gerekmektedir. Eğitim alanında çok büyük iş birliğimiz olacağını düşünüyoruz. Çünkü buradan Türkiye’ye tıp okumak için giden çok fazla gencimiz var. Bu yüzden tek açıdan değil, farklı açılardan iş birliği olanaklarımız olacağına inanıyorum." Çevre, hijyen, sağlık, ekonomi ve ulaşım alanlarında çok sorunların bulunduğunu belirten Kimbisa, kentte birkaç yıl önce 2,8 milyon olan nüfusun 5 milyona kadar çıktığını ve sorunların arttığını dile getirdi.

Topbaş ve Kimbisa, ziyaretin anısına karşılıklı hediyeler sundu.

Topbaş, daha sonra Türkiye’nin inşası süren büyükelçilik binasını gezerek incelemelerde bulundu. Yeni binanın Ekim ayında hizmete girmesinin planlandığı bildirildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kadir, tanzanyada, topbaş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadir Topbaş patronumdu! Desmont Haber Arşivi 0 12 Aralık 2014 15:16
Kadir Topbaş'tan Pazartesi Uyarısı Rhytia Haber Arşivi 0 14 Eylül 2013 07:09
Kadir Topbaş'tan Flaş Açıklama Zen Haber Arşivi 0 09 Haziran 2013 12:37
Kadir Topbaş diyeti PassioN Haber Arşivi 0 09 Nisan 2012 22:24
Kadir Topbaş mı, Bayraktar mı? Crips Haber Arşivi 0 19 Ağustos 2008 13:29