IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2010, 11:34   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HP'ye üretim yapacak, 5 bin kişiyi işe alacak




Çalışanlarının intiharlarıyla sarsılan Foxconn Tekirdağ'da 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.


Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren Avrupa Serbest Bölgesinin (ASB), yeni yatırım, ticaret hacmi, üretim kapasitesi ve istihdam yaratma gücü ile Türkiye;nin ve özellikle de Trakya Bölgesi;nin can simidi olmaya devam ettiğini belirtti.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HP’ye masa üstü bilgisayar üretecek olan Foxconn firmasının bölgede büyük üretim hacmi ve istihdam yaratacağını söyledi.

Çorlu ASB’nin, genelde yabancı yatırımcıların tercih ettiği ve üretim ağırlıklı bir bölge olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti: "Avrupa Serbest Bölgesi;nde büyük bir teknoloji firmasıyla anlaşma yaptık. HP’ye yılda 2,4 milyon adet masa üstü bilgisayar üretecek olan Foxconn firması serbest bölgemize geliyor. Bu firma ile serbest bölgemiz Türkiye;nin en çok teknoloji üreten ve teknoloji lojistiği yapan serbest bölgesi haline gelecek.

Foxconn, dünya genelinde 550 bin çalışanı olan, hem kalkınmış ülkeler hem de uzak doğuda büyük ve çok gelişmiş bir teknoloji üretim şirketi. Foxconn aynı zamanda, dünya genelinde en önemli ve büyük bilgisayar şirketlerine üretim yapan bir şirket."
-"5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM YARATILACAK"-
Foxcon firmasının, Aralık 2010 tarihinden itibaren üretime başlayacağını ve ilk etapta ayda 200 bin masa üstü bilgisayar üretimi gerçekleştirmeyi planladığını söyleyen Şahin, şu bilgileri verdi: "Foxconn, ilk yılda 2,4 milyon adet bilgisayar üretimi yapmış olacak.

Daha sonra aldıkları araziler ve yapacakları yatırımlar ile bu kapasiteyi iki katına çıkartacaklar. Bu şirkete, ilk etapta üretime hızlı başlamaları için 15 bin metrekare yer temin ettik ve kendimize ait olan bir fabrikamızı verdik. Daha sonrasında da 100 bin metrekare bir arazi üzerine büyük bir fabrika kuracaklar.

Burada ilk yıl içinde 400, gelecek yıl ise 2 bin kişiyi istihdam edecekler. Bunun yanı sıra Foxconn’ın lojistik partneri olan başka bir firma da, 100 bin metrekare alanda Türkiye;nin en büyük lojistik alt yapısını oluşturuyor. Yine serbest bölgemizde, Foxconn firmasına destek olarak bilgisayarın alt kalemlerini üreten değişik 30 civarında firma daha üretim yapmak için konuşlanıyor. Bunların hepsini üst üste koyduğumuzda istihdam 5 bine ulaşacak. Bu 5 bin kişinin çoğu mühendis ve kalifiye elemanlardan oluşacak."
-"TRAKYA BÖLGESİ;NE TERS YÖNLÜ İÇ GÖÇ BAŞLAYACAK-"
Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, ASB’ye yapılacak olan yatırımlar ile kurulan firmalarda büyük istihdam yaratılacağını ve buralarda çalışacak olan kalifiye personelin İstanbul;dan Trakya Bölgesi;ne iç göç başlatacağını kaydetti.

Şahin, yatırımlar sayesinde, Trakya Bölgesi ve Çorlu için tekstilde yaşanan kan kaybının da önleneceğini belirterek, "Böylece Trakya Bölgesi;ne İstanbul;dan ters yönlü bir göç başlayacaktır. Bununla beraber çevre daha iyi korunacak. Bu firmalar bacasız dumansız ve çevreyi koruyan firmalar. Bu firmaların, serbest bölgemize gelmesi ile insanların geliri artacak, teknoloji gelişecek, eğitim gelişecek ve Trakya Bölgesi bu yatırımlar sayesinde daha refah, daha sosyal anlamda gelişmiş ve daha yaşanılır bir yer haline gelecek. İstihdamın ve yatırımın yok denecek kadar az olduğu Türkiye;de, bu yatırımın ve bu üst düzeydeki istihdamın çok önemli olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Şahin, ASB’ye, yapılan yatırımların hem istihdamı hem de ciroları arttıracağını belirterek, şunları kaydetti: "Bu yatırımlar sayesinde serbest bölgenin işlem hacmi de çok artıyor.

İlk yıl içinde yapılan yatırımlar 100 milyon dolar civarında olacak. Dolayısıyla hem istihdam rakamları hem de ciro rakamları önemli ölçüde artmış olacak. Avrupa Serbest Bölgesi;ndeki mevcut firmalarımız da büyümeye devam ediyor. Özellikle Trakya Bölgesi;nde tekstil alanında yaşanan daralma ve küçülme istihdam ve yatırım olarak serbest bölgemizdeki bu firmalar ile can bulacak. Çorlu ASB, yeni yatırım ticaret hacmi, üretim kapasitesi ve istihdam yaratma gücü ile Türkiye’nin can simidi olmaya devam edecek." -ASB GENEL MÜDÜRÜ ATBAKAN- Öte yandan, Çorlu ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan da, Foxconn ve HP firmalarının Türkiye’de yaklaşık 2 yıl araştırma yaptıktan sonra Çorlu ASB’de yatırım kararı aldıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Bu firmaların yetkilileri, Türkiye ve Türkiye;nin çevresindeki bütün ülkeleri araştırarak, sonunda Türkiye;de ve Avrupa Serbest Bölgesi;nde yatırım kararı aldılar. Bu yatırımın, ASB’de olmasının en büyük nedenlerden biri lokasyon yani stratejik konumu. Bölgemiz, hem Avrupa pazarına, hem Türkiye, Orta Doğu ve Kafkas ülkelerine çok yakın bir konumda. Diğer bir neden ise ASB’nin modern bir alt yapıya sahip olması.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, Üretim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ünlü otomobil firması 8 bin kişiyi işe alacak AngeL Haber Arşivi 0 01 Mart 2015 13:04
Dışişleri Bakanlığı 40 kişiyi işe alacak Seth Haber Arşivi 0 15 Ekim 2014 10:17
250 mağaza açacak, bin 800 kişiyi işe alacak DaDaS Perakendecilik 0 24 Mart 2012 23:09
Facebook 'binlerce' kişiyi işe alacak! Deep Facebook Haberleri 0 06 Aralık 2011 04:12
Kilis - Yöreyle Özdeşleşen Üretim Türleri ve Üretim Kültürü Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 1 04 Eylül 2011 12:27