IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2010, 10:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katliam acısından doğan dostluk




Güzin Şimşek 52 yaşında... İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi ağabeyi Abdullah Şimşek'i 1978'de üniversite önündeki bombalı ve silahlı saldırıda kaybettiği gün 20 yaşındaydı.

Tarihe 16 Mart Katliamı olarak geçen ve ağabeyinin de kurbanlarından olduğu olay, hayatını alt üst etti. Mimarlığı kazandı ancak okula gidemedi. Ailenin bütün yükü onun omuzlarına bindi. Hiç evlenmedi ve ağabeyini öldüren karanlık gücün peşine düşen avukat arkadaşlarının hukuk mücadelesine o da katıldı. Ancak 2007 yılının haziran ayında gittiği doktoru, ikinci şoku yaşattı ona: Meme kanseriydi.

AİLEYİ O İKNA ETTİ

Mehmet İsot, Türkiye'yi 12 Eylül'e götüren sürecin âdeta kilometre taşlarını döşeyen katliamda, bombanın pimini çeken Zülküf İsot'un kardeşiydi. İkisi iktisat, diğerleri hukuk fakültesi öğrencisi yedi gencin öldüğü saldırıdan üç ay sonra Haziran 1978'de, pişmanlık içindeki ağabeyini, kaza süsü verilmiş bir cinayet sonucu kaybetti. Ailece kısmen planlama aşamasına tanık oldukları, planın ne olduğunu ise ancak katliamdan sonra Zülküf İsot'un bazı itiraflarıyla kavrayabildikleri olaya ilişkin, ailesini tanıklık yapmaya 1992'de o ikna etti. Kaderin garip cilvesi, o da Güzin Şimşek'ten tam iki yıl sonra doktora gitti ve bağırsak kanseri olduğunu öğrendi. SABAH, kemoterapi tedavisi gören Güzin Şimşek ile Mehmet İsot'u avukat Cem Alptekin aracılığıyla ilk kez bir araya getirdi. Katliamın yarattığı travma, olay sonrasında yaşanan stres ve halen istenen sonuca ulaşmayan dava sürecinde yaşadıkları zorluklar nedeniyle kanser olduğunu düşünen Şimşek ve İsot, hastalığa karşı ilk raundu kazandıklarını söylüyor. Güzin Şimşek ve Abdullah Şimşek'in diğer kardeşi Hülya Şimşek Bakır'dan, ağabeyi adına özür dilerken Mehmet İsot'un gözleri doluyor. Diğer kardeş Hülya Şimşek Bakır da hayatını değiştiren 16 Mart gününü hatırlarken ağlamadan edemiyor.

'YİNE SAVAŞIRIM'

Türkiye'nin karanlık bir dönemine "katil" ve "maktul"ün ailesi sıfatıyla tanıklık eden bu üç insanın yollarını kesiştiren sadece kanser değil, belki de Türkiye'nin kaderi bir yerde... Güzin Şimşek, "16 Mart hepimiz için çok pahalıya mal oldu" diyor. Mehmet İsot ise şunları söylüyor: "16 Mart Türkiye'nin gençliğine, geleceğine yönelik bir saldırıydı. Ağabeyimin de içinde bulunduğu örgüt aleyhine tanıklık yaptım. Bu dava için gerekirse yeniden savaşırım. Çünkü eğer 16 Mart çözülmezse Türkiye aynı süreçleri yeniden yaşayacak." Mehmet, radyoterapi ve kemoterapi tedavisi görmüş, sonra ameliyat olmuş. Güzin Şimşek önce kemoterapi tedavisi görmüş, şimdi ise ilaç tedavisi sürüyor. Sağlık durumu iyi ama "Neticede kanserin adı bile insanı korkutmaya yeter" diyor ve ağabeyinin katilinin kardeşiyle ilk karşılaştığı an hissettiklerini anlatıyor: "Avukat Cem Bey İsot deyince 'O adam ölmemiş miydi' dedim. Sonra kardeşi olduğunu öğrenince durum değişti." Mehmet İsot'la buluşmak Abdullah Şimşek'in diğer kardeşi Hülya Şimşek Bakır için de pek kolay olmamış. Bakır, bu konuda hislerini şöyle ifade ediyor: "Buraya gelirken Mehmet'le tanışacağımızı bilmiyordum. Bilseydim belki de istemezdem gelmeyi. Fakat Mehmet'in bize bakarken içinin acıdığını şu an hissedebiliyorum." Katille kurbanın kardeşlerini buluşturan kişi ise 16 Mart katliamı davasının avukatlarından Cem Alptekin... Otuz iki yıl sonra zamanaşımından düşen davayı AİHM'ye götürmeye hazırlanan Alptekin şunları söylüyor: "Eğer Mehmet İsot'un ve ailesinin tanıklığı olmasaydı, biz 16 Mart'ın yıldönümlerinde ölenleri anmaktan başka hiçbir şey yapamazdık. Davamız resmen bir evrim geçirdi."

16 MART KATLİAMI NEDİR?

İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi önünde 16 Mart 1978 günü 7 öğrencinin ölümü, 41 öğrencinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleşti. Olay öncesinde, Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisi olan ve ülkücü öğrencilerin içinde gizlice faaliyet gösteren bir istihbaratçı, İstanbul Emniyeti'ne ülkücülerin, 8-10 gün içinde İstanbul Üniversitesi çıkışında solcu öğrencilerin üzerine dinamit atıp, silahla tarayacaklarını ihbar etmişti. Bilgi notu olaydan ancak 19 yıl sonra, dava ikinci kez açılınca ortaya çıktı.

MEHMET İSOT
Ağabeyinin mensubu olduğu örgüt aleyhine, ailesini tanıklık etmeye bizzat kendisi ikna etti. Bağırsak kanseri tedavisi görüyor.

GÜZİN ŞİMŞEK
Halen meme kanseriyle savaşıyor. Ağabeyini 16 Mart günü kaybetti. "Mehmet'in burada bir suçu yok" diyor.

HÜLYA ŞİMŞEK
Kanser hastası ablası Güzin'le o ilgileniyor. Buluşmaya gelirken, ağabeyinin katilinin kardeşiyle tanışacağından haberi yoktu. (Sabah)

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açısından, dostluk, katliam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dostluk İle İlgili Atasözleri, Dostluk İle İlgili Atasözü Ve Deyimler Neler? Violent Atasözleri ve Deyimler 0 18 Ekim 2014 01:14
Aşk Acısından Kaçmak N999 Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 25 Mart 2012 04:33
Dostluk Sözleri, Kısa Dostluk Sözleri, Yeni Dostluk Sözleri 2012 PauL Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Mart 2012 15:46
Acımın acısından susmuşum Luthien Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Ekim 2011 03:35