IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2010, 10:08   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dink'in gazetesi 'Kafes'e müdahil




Muvazzaf bir Koramiralin sivil mahkemede ilk kez hakim karşısına çıktığı İstanbul 12. Ağır ceza Mahkemesi’ndeki Kafes Davası’nın ilk duruşmasına üye hakim Oktay Kuban’ın talebi damga vurdu.

Balyoz soruyşturmasında verdiği jet tahliyelerle dikkat çeken ve Kafes iddianamesi kabul edilirken ‘dosya askeri mahkemeye gitmeli’ şerhi koyan Hakim Kuban, dünkü duruşmada da sanık avukatlarının ‘askeri mahkeme’ talebine katıldı ve “Bu suç terör suçu olsa da dosya Askeri Mahkemeye gitmeli’’ dedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddetti.
İLK KEZ BİR KORAMİRAL SANIK OLDU
Türkiye’de kaos ortamı oluşturmak amacıyla gayrimüslim vatandaşlara yönelik kanlı eylemler içeren ‘Kafes Operasyonu Eylem Planı’ ile ilgili davanın ilk duruşması dün başladı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ve Tuğamiral Mehmet Fatih İlgar’ın da aralarında bulunduğu sanıklar katıldı. Dışarda ise hem Kafes sanıklarına destek hem de protesto eylemleri yapıldı.
MAHKEME SALONUNDA ESAS DURUŞ
Tutuklu sanıkların yakınları alkışlarla destek verirken sanıklar asker selamı ile karşılık verdi. Tutuksuz sanıkların bir kısmı kendileri gelirken bir kısmı da askeriyeye ait sivil minibüsle topluca geldi ve hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye girdi. Tutuklu sanıklara kelepçe takılmadığı gözlendi. Koramiral Kadir Sağdıç’ın salona girmesiyle birlikte diğer sanıklar ayağa kalkarak esas duruşa geçti ve Sağdıç oturun işareti verene kadar bu şekilde beklediler.
MAHKEME ‘YETKİ BİZDE’ DEDİ
Kafes davasına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza, sanık Albay Metin Samancı’nın davanın Askeri Mahkemeye gönderilmesi talebini Hakim Oktay Kuban’ın karşı oyuna rağmen oy çokluğuyla reddetti. Mahkeme, gerekçesinde “Sanıklara atılı eylemin yasalarla belirlenen terör suçu kapsamında kaldığı, Askeri Mahkemeler Kuruluş ve Yargılama Usulu Kanunu ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanuna nazaran daha özel nitelikte bir düzenleme olduğu bu nedenle 9. maddesinin göreve ilişkin hükmümün emredici ve bağlayıcı olduğu anlaşıldığından mahkememizin görevli ve yetkili olduğuna’’ vurgu yaptı.
‘SUÇ ASKERİ MAHALDE İŞLENDİ’
Üye hakim Oktay Kuban ise dosyanın askeri mahkemeye gitmesi gerektiği yönünde oy kullanarak karara muhalefet yerhi koydu. Kuban şerhinde “İddianamede sanıkların eylemlerini anlatırken sanıkların asker oldukları, örgütsel faaliyetlerinde askeri mahalleri kullandıkları, askeri ilişki ve mesleklerini kullandıkları, TSK içinde örgütlendikleri, askeri mühimmatları kullandıkları iddia edilmektedir. Bu nedenle sanıkların üzerine atılı suç yönünden askeri mahkemeler görevlidir ve görevsizlik kararı verilmelidir. Bu suç terör örgütü üyeliği suçu olsa da askeri mahkemelerin görevli olmadıkları ileri sürülemez’’ iddiasında bulundu.
Koramiral Sağdıç sivil askeri minibüsle geldi
Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile diğer muvazzaf sanıklar askeriyeye ait sivil plakalı minibüslerle adliyeye getirilirken, dışarda sanıklara hem destek hem de protesto eylemi vardı. Sanık emekli Koramiral Fayyaz Öğütçü ise adliyeye avukatlarıyla birlikte geldi.
Agos gazetesi müdahil oldu
Kafes Planı’nda tüm aboneleri fişlenen Agos gazetesi avukatları müdahillik talebinde bulundu. Sanık avukatları müdahillik taleplerini eleştirerek “Mahkemeniz baskı altına alınıyor. Müdahillik talepleri çok yersiz’’ diye itiraz etti. Mahkeme heyeti verdiği kısa aradan sonra Agos’un müdahillik talebini kabul etti. Mahkemenin oy çokluğuyla kabul ettiği bu karara üye hakim Oktay Kuban Muhalefet şerhi koydu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dinkin, gazetesi, kafese, müdahil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O davaya bakanlık müdahil oluyor Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 16:40
ABD Başkanı Obama: Türkiye müdahil olmalı Seth Haber Arşivi 0 08 Eylül 2014 00:19
Yunanistan Balyoz'a müdahil olmalı PassioN Haber Arşivi 0 15 Nisan 2012 20:10
Müslüm Gündüz 28 Şubat'a müdahil olacak PassioN Haber Arşivi 0 14 Nisan 2012 18:15
CHP 12 Eylül Davası'na müdahil oluyor PassioN Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 19:42