IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Haziran 2010, 17:32   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
TSK: Irak sınırına girildi




Türk Silahlı Kuvvetleri, Şırnak Uludere’de saldırı düzenleyen teröristlerin, Irak sınırının 2-3 kilometre içine girerek takip edildiğini ve operasyonda 4 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Ayrıca Türk jetleri bu operasyonun ardından, daha derinlikte olan teröristleri ve havan, doçka uçaksavar mevzilerine de hava hareketı düzenledi, hedefler tam isabetle vuruldu.

İşte Genelkurmay’ın internet sitesinden yaptığı açıklama:


1. Şırnak ili Uludere ilçesi güneyinde, Türkiye - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine, 16 Haziran 2010 tarihinde saat 01:00'de teröristler tarafından saldırı teşebbüsünde bulunulmuştur.
2. Üs bölgesinde bulunan güvenlik kuvvetleri teröristlerle sıcak temas sağlamış, silahlı helikopterlerin desteği ile bölgedeki çatışmalar sabaha kadar devam etmiştir. Aynı zamanda bölge özel birliklerle de takviye edilmiştir. Bu çatışmalar esnasında bir uzman çavuş şehit olmuştur.
3. Saldırı teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin, Kuzey [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bölgesine kaçmaya başlaması üzerine üç Komando Bölüğü ve bir Özel Kuvvetler Taburu ile teröristler takip edilmiş ve sınır ile yaklaşık 2-3 kilometre derinlikteki çatışmalar neticesinde, dört terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu çatışmalarda teröristlerle birlikte dört adet kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet biksi makineli tüfeği de ele geçirilmiştir. Bu birliklerin bulundukları bölgedeki arama faaliyetleri halen devam etmektedir.
4. Bu harekâtla koordineli olarak; daha derinlikte tespit edilen teröristler ile havan ve doçka uçaksavar mevzilerine de 16 Haziran 2010 günü saat 10:30 ile 11:45 arasında hava harekâtı icra edilmiştir. Hava harekâtı, harekât merkezinden izlenmiş ve hedeflerin isabetle vurulduğu görülmüştü

kaynak hurriyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
girildi, irak, sınırına, tsk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bedelli askerlikte son haftaya girildi AngeL Haber Arşivi 0 09 Şubat 2015 14:13
F-16'lar Suriye sınırına gönderildi Seth Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2014 13:26