IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2010, 16:05   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa Maliye Bakanı: Piyasaların bakalarla ilgili endişeleri var




Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, piyasaların bankalarla ilgili endişeleri bulunduğuna dikkati çekerek, bankalara dedikodu ve şüpheden daha fazla hiç bir şeyin zarar vermediğini, bu nedenle Avrupalı bankaların en kısa sürede stres testi sonuçlarını açıklamasının en iyi yol olacağını belirtti.

Lagarde Reuters Insider’a yaptığı açıklamada, bankaların stres testi sonuçlarını açıklamak için en ideal zamanın Temmuz sonu olduğunu ifade ederek, Fransız bankaları arasında stres testi sonuçlarının açıklanması konusunda endişe bulunmadığını dile getirdi.

Şu ana kadar Fransa’da yapılan stres testi sonuçlarının olumlu olduğunu kaydeden Lagarde, testin henüz bitmediğini, sonuçların daha güvenilir olması için biraz daha devam edeceklerini söyledi.

Lagarde, İspanyol ve Alman meslektaşlarının da stres testi sonuçlarını açıklamak konusunda herhangi bir problem görmediğini bildirdi.

Avrupa Birliği’nin (AB) güçlü bir Avro istediğine dikkati çeken Lagarde, güçlü Avro’nun İngiltere’nin çıkarları açısından da elzem olduğunu kaydetti.

Fransa Maliye Bakanı Lagarde, ülkesindeki emeklilik reformunu da değerlendirerek, cesur bir karar olduğunu belirtti. Lagarde, "(Fransa’da 60 yaşında emekli olunur) efsanesini ortadan kaldırdık" dedi.

Ülkesinin büyüme projeksiyonlarının gerçekçi olduğunu dile getiren Lagarde, "Fransa’nın bütçe açığını azaltmasına ilişkin verdiği sözü yerine getirmesi konusunda şüphe yok" dedi.

Hükümetin makro ekonomik öngörülerini Ağustos ayının ikinci yarısından önce revize etmeyi planlamadıklarını ifade eden Lagarde, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) Fransa ekonomisinin bu yıl yüzde 1,7 oranında büyüyeceği tahminine dikkati çekerek, hükümetin tahminlerinin iddialı olduğunu ancak gerçek dışı olmadığını belirtti.

Fransa hükümeti, bu yıl ülke ekonomisinin yüzde 1,4 oranında büyüyeceğini öngörüyor. Fransa’da bütçe açığı gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 7,5’i oranında bulunuyor. Hükümet, Avrupa Birliği’nin Maastrich kuralları gereğince 2013 yılına kadar bu açığı yüzde 3’ün altına indirmeyi hedefliyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bakalarla, bakanı, endişeleri, fransa, ilgili, maliye, piyasaların, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maliye Bakanı'ndan 3 bankaya uyarı! Desmont Haber Arşivi 0 08 Aralık 2014 19:30
Maliye Bakanı Şimşek'ten Çarpıcı Benzetme Rhytia Haber Arşivi 0 17 Mart 2014 14:58
Maliye Bakanı Şimşek'ten Ek Vergi Sinyali! Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:02
Maliye Bakanı'na Twit Atıyoruz!! KLoPaTRa Haber Arşivi 2 03 Mayıs 2012 14:56
Maliye Bakanı'ndan ÖTV çıkışı Lucifer Haber Arşivi 0 16 Aralık 2011 09:23