IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2010, 14:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yok böylesi! Adana'da karne timi




Adana 'da özellikle okulların kapandığı dönemde evinden kaçan çocuk sayısında artış olduğunu göz önünde bulunduran Emniyet Müdürlüğünce, kötü karne nedeniyle kaçan çocukların yakalanması için otogar, tren garı ve çarşı merkezine yerleştirilen özel ekip, son 3 günde 8 çocuğu yakalayarak ailesine teslim etti.

Sadece suçlu veya mağdur çocuklarla ilgilenmeyen Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, aynı zamanda evden kaçan çocukların bulunarak ailelerine teslim edilmesinde önemli rol oynuyor.

Merkez ve Yüreğir Otogarı ile tren garı ve çarşı merkezinde görevlendirilen özel ekipler, evden kaçan çocukların belirlenmesine çalışıyor.

Özellikle eğitim-öğretim yılının sona erdiği dönemde ders notlarının kötü olması n eden iyle evden kaçan çocuk sayısında artış olduğunu fark eden yetkililer, bu konuda sosyoloji, psikoloji ve iletişim teknikleri üzerine özel eğitimli polisleri görevlendiriyor.

Otogardaki firmaların bürolarını tek tek dolaşarak personeli, 18 yaş altındaki çocuklara aileleri yanında olmadan bilet satmamaları konusunda uyaran ekipler, bilet vermeseler bile şüpheli gördükleri çocuklarla ilgili olarak polisle irtibata geçilmesini istiyor.

Ekipler, gün boyu kente gelen ve giden otobüs ile trenleri tek tek gezerek durumu şüpheli görülen çocuklarla ilgileniyor.

Çocukları için kayıp ihbarında bulunan aileler ve yakın çevresiyle de görüşen ekipler, çocuğun olası gidebileceği adresleri ve son internet görüşmelerini de incelemeye alıyor.

Ekipler, kayıp çocukların kimlik ve fotoğraflarını da ülke genelinde aranmaları ve bulunmasının kolaylaşması için Emniyet Genel Müdürlüğünün ''kayıp çocuklar projesi'' sistemine ekliyor.

Adana 'nın doğu ile batı arasında geçiş noktasında olması nedeniyle özellikle karne döneminde evinden kaçan çocuk sayısında artış yaşandığını belirten yetkililer, ''Doğu ve batıdaki kentlerde evlerinden kaçan çocuklardan da ilimize gelenler oluyor. Her iki yönden gelen otobüs firmalarının hemen tamamı kentteki Otogara giriş yapıyor. Bu amaçla, evden kaçan, izinsiz seyahat eden çocukların bulunmasında faydalı olacağı düşünülerek başta merkez Otogar olmak üzere kritik noktalara çocuk psikolojisinden anlayan polislerden oluşan ekipler görevlendirdik'' dedi.

Yetkililer, karne dağıtım günü olması nedeniyle belirlenen bölgelerde çocuk polisi ekiplerinin sayısının 2 katına çıkarıldığını bildirdi.

Çalışmalarını kayıp çocuklara yönelik yoğunlaştıran ekipler, son 3 günde birisi Ordu, diğeri Konya'dan gelmek üzere 8 çocuğu yakalayarak ailelerine teslim etti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Haziran 2010, 15:09   #2
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yok böylesi! Adana'da karne timi




Ailelerden alacakları tepki doğrultusunda yapılıyorsa bu girişim, suç zayıf karneli cocukların değil ebeveyinlerinindir.

Minicik cocuklar baskı sebebi ile kaçacak delik arıyorlar ardından da ziyan oluyorlar. Polislerin gitmesi gereken, soruşturması gereken mekanlar o kişilerin aile ortamları, çok yazıkk çok.

 

 

Etiketler
adanada, böylesi, karne, timi, yok


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adana Adana İl Halk Kütüphanesi Adresi Nedir? Desmont Akdeniz Bölgesi 0 10 Kasım 2014 17:11