IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2010, 15:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Malatya HEM'de yıl sonu sergisi




Halk Eğitim Merkezi bahçesinde gerçekleştirilen sergi açılışına Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, HEM Müdürü Turan Özkan ve Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli'nin yanı sıra kursiyer öğrenciler katıldı.
Sergi açılışı öncesinde bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, Malatya'da 60 binin üzerinde okuma-yazma bilmeyen insan bulunduğuna dikkat çekerek, bu sayının sıfıra indirilmesi için sorumluluk sahiplerinin daha çok gayret göstermesi gerektiğini söyledi.
Saran, devletin halk eğitim merkezlerine büyük katkı verdiğini ifade ederek, "Halk Eğitim Merkezimizde birçok kurs açılıyor. Bu kursların başında okuma-yazma kursu geliyor.
Ama şuanda kurslarımızdaki öğrenci sayısı yetersiz durumda. Eğitim hayat boyu devam eden bir süreç. Bu sürecin başlangıç kısımlarında özellikle insanın çocukluğunun ve yakın aile çevresinin gözetimi altında bulunduğu dönemlerde elbette ki insanlar programlı ve düzenli bir eğitimden geçiyorlar.
Biz buna örgün eğitim diyoruz. Ancak her ne kadar vatandaşlarımız bu eğitimden düzenli olarak geçmiş olsa da daha sonraki hayat aşamalarında mutlaka karşı karşıya kaldıkları sorunların çözümünde ya da eğitim ve beceri eksiklerini gidermede örgün eğitim ve yapılanmasının dışında yaygın eğitim kapsamında bir süreçten geçleri gerekiyor" dedi.
Halk Eğitim Merkezi'nde açılan okuma-yama kursunun önemine de değinen Vali Saran, "Malatya'da 60 binin üzerinde okuma-yazma bilmeyen vatandaşımız var. Bu sayının sıfıra indirilmesi için sorumluların büyük gayret göstermesi gerekiyor" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Halk Eğitim Merkezimiz yetişkinlere yönelik ilimizin muhtelif semtlerinde, mahallelerde ve beldelerinde birçok alanda çalışmalar yapmakta ve bu çalışmaları alanlarında yetkin olan arkadaşlarımız vermektedir.
Özellikle yetişkin insanlarımızın mesailerini doğru değerlendirmesi, milli ekonomi ve aile ekonomisine katlı sağlaması bakımından bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. Özelliklede Sayın Başbakanımızın eşleri tarafından başlatılan "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası 15 yaş üstü okuma-yazma bilmeyen insanlarımızın okullarımızın ortamında okuryazar hale getirilmesiyle ilgili kurslar düzenlemekteyiz. Bu kurslarımıza yeterli katılım olmamakla birlikte ilimizde 63 bin okuma-yazma bilmeyen insanımız var. Bunların yüzde 75'ini bayanlar oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan da, Halk Eğitim Merkezi'nin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Bu yıl içerisinde 77 okuma-yazma kursu, 231 mesleki kurs, 109 sosyal ve kültürel kurs olmak üzere toplam 417 kurs açtık. Bu kurslarımızda 12 bin 177 vatandaşımız faydalandı .
Ayriyeten açık ilköğretim, açık lise ve açık meslek lisesi olmak üzere 17 bin 400 açık öğretim öğrenimi gören öğrencimiz bulunmakta olup, 29 bin 577 kişiye kurs verdiğimizden dolayı kendimizi mutlu hissediyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Ulvi Saran tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.
Halk Oyunları ve mini konserinde verildiği etkinlik, sergi açılışı sonrası sona erdi

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
hemde, malatya, sergisi, sonu, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hırka-ı Şerif Vakfı'nda Yıl Sonu Sergisi Kralice Kültür ve Sanat 0 23 Haziran 2008 12:06