IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Haziran 2010, 16:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DİSK ve Türk-iş arasında PKK kavgası




Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Belediye-İş Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul'un, ''DİSK'i ve DİSK'e üye Genel-İş'i PKK ile ilişkilendiren'' yaklaşımlarının, tamamiyle kendi görüşünü yansıttığını, bu yaklaşımların Türk-İş Yönetim Kurulu'nu ve Türk-İş kurumsal kimliğini bağlamadığını bildirdi.

Türk-İş Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul'un, yaptığı bir konuşmada, DİSK ve DİSK'e üye Genel-İş Sendikasını PKK ile ilişkilendirdiği yönünde çıkan gazete haberleri üzerine, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün imzası ile Türk-İş Genel Başkanlığı'na bir yazı gönderildiği ve Türk-İş'ten, Yurdakul'un bu yaklaşımı nedeniyle özür dilemesinin istendiği bildirildi.

Açıklamada, bunun üzerine Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun, DİSK Genel Başkanlığı'na cevabi bir yazı gönderdiği belirtildi. Açıklamaya göre, Kumlu'nun gönderdiği yazı şöyle:

''Konfederasyonumuz, diğer işçi ve kamu çalışanları konfederasyonları, emek ve meslek örgütleri ile ilişkilerine çok önem vermekte, çalışma hayatının birçok sorununun birlikte mücadele ile aşılabileceğine inanmaktadır. Konfederasyonumuz, konfederasyonlar arasındaki farklı siyasal görüş ve farklı çalışma anlayışlarına saygı ile yaklaşmakta, bu farklılıkların birlikte mücadelenin önüne geçmemesi için de elinden gelen her türlü çabayı göstermektedir.

Türk-İş'in omuz omuza mücadele verdiği hiç bir örgütsel yapılanmayı PKK ya da başka herhangi bir terör örgütü ile ilişkilendirmesi mümkün değildir. Türk-İş ile DİSK, bir çok platformda birlikte mücadele vermiş iki dost örgüttür. Türk-İş, DİSK ile devam eden bu dostluğa çok önem vermekte ve bu ilişkinin Türk-İş'in kurumsal kimliğine ait olmayan kimi yaklaşımlar nedeniyle zedelenmesine izin vermeyeceğini ifade etmektedir.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul'un, DİSK'i ve DİSK'e üye Genel-İş Sendikası'nı PKK ile ilişkilendiren yaklaşımları, tamamiyle kendi görüşünü yansıtmakta, bu yaklaşımlar TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu'nu ve TÜRK-İŞ kurumsal kimliğini bağlamamaktadır.''

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dİsk, pkk, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tanrılar Arasında Baba Oğul Kavgası Lcia Felsefe 0 03 Şubat 2015 11:33