IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2010, 12:39   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gariban çocuklar Şehit oluyor YANLIS




Gariban çocuklar Şehit oluyor YANLIŞ


Neden zengin çocukları şehit olmuyor sorusuna cevap

Mehmetçik'in görev dağıtımında ayrımcılık mı yapılıyor? iddiasına cevap: Dağıtımı bilgisayar yapıyor..



Oğlunun tabutu başında ayağında terliğiyle ağlayan bir anne... Yırtık ayakkabısıyla “Vatan sağolsun” diyen o vakur baba... Maalesef yıllardır izlemek zorunda kaldığımız şehit cenazelerinde hep bu manzarayla karşılaşıyoruz ve akıllara ister istemez şu sorular geliyor: “Mehmetçik’in görev dağıtımında ayrımcılık mı yapılıyor?

Ekonomi, bürokrasi ve siyasetteki karar vericilerin çocukları riskli bölgelerde askerlik yapmıyor mu? Neden hep yoksul ailelerin evlatları teröre kurban gidiyor? Teşvikiye’den de 10 şehit cenazesi kalksa terör için harekete geçilir mi?” Son günlerde artan terör olaylarıyla birlikte daha sık dillendirilmeye başlanan bu soruları Gazete Haberturk'Ten Gülin Yıldırımkaya tartışmaya açtı.
Görevlendirmeler bilgisayar ortamında şifreli yapılıyor
Hürriyet Gazetesi Yazarı SAYGI ÖZTÜRK:
GENÇLER askere gitmeden önce boyuna, kilosuna, sporuna, hobisine, fobisine göre önce gruplandırılıyor. Her şey bilgisayar ortamına kaydediliyor. Bunlar ayrılıyor ve kuvvet komutanlıklarına şifreli olarak gidiyor. Kişiler özelliklerine göre piyade, tank, top gibi sınıflara ayrılıyor. Bu isimler daha sonra yine şifreli olarak Milli Savunma Bakanlığı’na geliyor. Güneydoğu’ya gönderilenlere sayı olarak baktığınızda yedeksubay sayısının az olduğu görülüyor, üniversite mezunlarının yüzde 90’ı kısa dönem askerlik yapıyor. Zengin çocuğu, bürokrat çocuğu gibi adlandırılanların çoğunun üniversite mezunu olduğu göz ardı edilmemeli. Güneydoğu’ya gidenlerin sayısı oran olarak az olduğu için bu çocukların oranı düşük gözükmektedir. Asker, bakan çocuğu gönderilmiyor iddiası yanlış. Orada şehit olan siyasetçi yakınları var, biliyorum.

Yoksullar el âlemin çocuğu muamelesi görüyor, bazılarının çocukları korunuyor
Star Gazetesi Yazarı MEHMET ALTAN:
‘Bence eleştiriler doğru. Saraydakiler ve dışındakiler diye bir ayrım var. Ölenlerin hep yoksul aile çocukları olduğunu görüyoruz’ BENCE bu doğru bir eleştiri. Yoksul çocuklar el âlemin çocuğumuamelesi görüyor. Bu ciddi birmesele amamesele bunu onun çocuğu, bunun çocuğu haline getirmek yerine orduyu profesyonel hale getirmekte. Saraydakiler ve dışındakiler diye bir ayrımvar, bu doğru bir tespit amamesele çocukların tümünü öldürmemek.
Bazılarının çocukları korunurken daha yoksul ailelerin çocuklarını feda ederek siyaset yapmak isteyen veya Türkiye’yi başka bir yere taşımak isteyenler varsa bu sahiden inanılmaz bir hainlik ki buna benzer olaylara rastlıyoruz.
1.5 aylık eğitimalmış çocuk sınır karakoluna gönderiliyor. Bunun kabul edilirliği olamaz. Ayrıca ölen çocuklarımızın hep yoksul aile çocukları olduğunu görüyoruz. Bu çok fazla dillendirilen bir konu. Ama herkesin çocuğu ölmesin konusunun esas alınması gerek. Bir sınıfsalmesele var ortada. Herkesin kendi çoluğunu çocuğunu koruyor olmasından kaynaklanıyor.
Bu kadar çocuk ölen çocuk mütevazı ailelerin çocukları olmasa da bakanların, valilerin, generallerin, patronların çocuğu olsa aynı şekilde lakayt kalınabilirmi bilmiyorum


kaynak ensonhaber

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cocuklar, gariban, oluyor, yanlis, Şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Düzensiz beslenen çocuklar başarısız oluyor xena Aile Evlilik ve Çocuklar 0 18 Mayıs 2014 19:56
Baba ilgiliyse çocuklar uslu oluyor Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 08 Kasım 2012 18:04
Aşağılanan Çocuklar İntihara Meyilli Oluyor! Zen Ruh Sağlığı 0 31 Ekim 2012 21:04
Az Uyuyan Çocuklar Başarısız Oluyor! Düş Sağlık Köşesi 0 15 Ekim 2011 19:46
Eve Kapatılan Çocuklar Sorunlu Oluyor ! Kralice Aile Evlilik ve Çocuklar 0 05 Mayıs 2008 13:39