IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2010, 17:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ab Müzakerelerinde Yeni Başlık





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Faik Uyanık BBC Türkçe


Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerinde bugün bir başlıkta daha müzakereler resmen başlıyor.

Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı faslı, Brüksel'de düzenlenen Hükümetlerarası Konferans'la müzakerelere açılacak.

Toplantıya devlet bakanı ve başmüzakereci Egemen Bağış, dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ve tarım bakanı Mehdi Eker de katılıyor.

AB heyetinde ise, dönem başkanı İspanya'nın dışişleri bakanı Miguel Angel Moratinos ile Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Stefan Füle'nin de bulunması bekleniyor.

Gıda güvenliği başlığındaki müzakerelerin başlamasıyla süreçteki 35 başlıktan, müzakereye açılanların sayısı 13'e çıkacak.

Ancak Türkiye'nin, Fransa ve Kıbrıs'ın siyasi vetosu nedeniyle müzakerelere açılabilecek başlık sayısı üçe inmiş olacak.

Halihazırda toplam 18 fasıl askıda bulunuyor.

Ankara'daki yetkililer yarından itibaren AB dönem başkanı olacak Belçika ve ardından başkanlığı devralacak Macaristan dönem başkanlığında kalan üç başlığın da müzakerelere açılabileceğini söylüyor.

Üzerinde siyasi veto bulunmayan bu başlıklar Kamu Alımları, Rekabet Politikası ve Sosyal Politika ve İstihdam şeklinde sıralanıyor.

Ancak Sosyal Politika başlığı AKP hükümeti açısından bazı zorlu kriterleri içeriyor.

Bu başlığın müzakerelere açılabilmesinin ön koşulları arasında memurlara grev hakkı gibi düzenlemeler de yer alıyor.

Türkiye müzakere süreci nasıl ilerlerse ilerlesin 2013 yılına kadar 35 müzakere başlığında üzerine düşen yasal düzenlemeleri yerine getirmeyi hedefliyor.

Ancak yaklaşan referandum ve genel seçim, artan PKK saldırıları ve AB üyelik süreci konusunda kamuoyu desteğinin azalması gibi faktörler bu hedefin yerine getirilebileceği konusundaki kuşkuları beraberinde getiriyor.

Dönem başkanlığını yarın Belçika'ya devredecek olan İspanya, Türkiye'nin üyeliğini güçlü bir şekilde destekleyen AB üyeleri arasında yer alıyor.

İspanya dönem başkanlığı, bu yılın ilk yarısında, Türkiye ile hedeflediği gibi 4 faslı müzakerelere açabilseydi bu bir rekor olacaktı.

Çünkü hiçbir dönem başkanlığında bu sayıda fasıl görüşmelere açılmamıştı.

Kalan vetosuz fasılların tümünün Belçika dönem başkanlığında açılabilmesinin önünde de Belçika'nın iç sorunları ve Türkiye'deki reform sürecinin yavaş ilerlemesi gibi engeller bulunduğunu söyleyenler var.

Eğer bugün bir başlık müzakerelere açılmamış olsaydı Ekim 2005'ten bu yana ilk kez bir dönem başkanlığı süresinde hiçbir fasıl görüşmeye açılmamış olacaktı.

Müzakere süreci konusunda Türkiye'de 2003 sonrasında bir dönem yüzde 70'e varan kamuoyu desteği son kamuoyu yoklamalarında yüzde 30'lara inmişti.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ab, müzakerelerinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Konu Açarken Başlık Kontrol Bahtiyar vBulletin 0 13 Temmuz 2012 23:45
Başlık bulamadım. Wick Komedi ve Mizah 0 09 Temmuz 2010 15:19