IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 11:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Et fiyatlatı için çözüm bulunmalı"





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yalçıntaş, et ithalatı için Et ve Balık Kurumu tekeli yerine, tesis kapasitesi yüksek, konuya son derece hakim entegre et tesislerine de ithalat ve kesim izni verilmesi gerektiğini belirtti. Canlı hayvan ithalatı yapabilecek bilgi, altyapı ve tecrübeye sahip bu işletmelere müsaade edilmesi gerektiğini ifade eden Yalçıntaş, "Ülkemizde azalan canlı hayvan miktarları göz önünde bulundurularak, mevcut hayvan sayısını korumak ve artırmak adına da stratejiler geliştirilmelidir" dedi.

Yanlış tespit ve verilen teşviklerin yanı sıra meraların yeterince korunmaması, ayrıca kuraklığa bağlı olarak besicilerin zarar etmesi gibi faktörlerin bugünkü ortamı oluşturduğunu vurgulayan Yalçıntaş, "Türk halkı, ancak spekülatörler ortadan kaldırılıp, besicilik cazip hale getirildiğinde gerçek fiyatıyla et yiyebilir ve et fiyatında istikrar sağlanabilir. İthalat yapılırken, gelecek yıllarda da aynı sıkıntıların yaşanmaması için üretimi bugünden artırmalıyız" diye konuştu.

Dünyada 5 dolar olan kemikli karkas etin Türkiye'de 12 dolara satılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Yalçıntaş, "Dünyanın en pahalı etini yiyoruz. Sadece Et ve Balık Kurumu tarafından yapılan ithalat, maalesef fiyatları makul seviyelere çekmeye yetmedi" dedi.

LOKANTA SEKTÖRÜ CİDDİ SIKINTI İÇİNDE

Lokanta, restoran ve catering firmalarının et fiyatları nedeniyle ciddi bir sıkıntı içinde olduğuna işaret eden Yalçıntaş, "Günümüz rekabetinde yemek firmalarının, et fiyatlarındaki artışı müşterilerine yansıtması mümkün değil. Böyle olunca da kayıtdışılık ve kaçak hayvancılık körükleniyor" diye konuştu.

Canlı hayvan politikasının gözden geçirilmesi çağrısında bulunan Yalçıntaş, "Bir an önce hayvancılığı profesyonel hale getirmemiz gerekiyor. İki hayvan bu kişide, üç hayvan komşusunda sistemiyle bu iş olmaz. Canlı hayvancılık politikaları baştan aşağı gözden geçirilmeli" dedi.

Yalçıntaş, Türkiye'de et fiyatları Avrupa ülkelerinden 3 kat fazla olunca tüketiminin de az olduğunu belirterek, "Et çok önemli bir protein kaynağı. Toplumun sağlığını doğrudan etkiliyor. AB ülkelerinde kişi başına yılda 30 kilonun üzerinde et tüketimi bulunmasına karşın bu rakam ülkemizde 5 kilonun altında" şeklinde konuştu.

Yalçıntaş, et ithalatının fiyat dengesi sağlandıktan sonra durdurulması gerektiğine de işaret ederek, "İthal edilecek et, sadece şu andaki piyasayı dengelemek için yapılmalı; damızlık canlı hayvan ithali ile kalıcı çözümlere gidilmelidir" dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
et fiyatlatı için çözüm bulunmalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık