IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 19:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ajan krizi büyüyor




Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, ülke içinde Rusya adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle 10 kişiyi tutuklarken, tutuklanan Patricia Mills ve Michael Zottoli’nin eski istihbarat yetkililerinin yaşadığı Pentagon’a yakın bir bölgede oturduğu ortaya çıktı.

Mills ve Zottoli’nin oturduğu binada yaşayan görgü tanıkları, aralarında Federal Soruşturma Bürosu (FBI) görevlilerin de olduğu yaklaşık 12 polisin resepsiyona kimliklerini göstererek apartmanı aradıklarını ifade etti. Konuyla ilgili olarak konuşan komşuları Scott Inouye olayın şok edici olduğunu ifade ederken, Kathy Mizerak ise yaşanan olaya şaşırdığını çünkü Amerika’yla Rusya’nın ilişkilerinin iyileştiğini düşündüğünü ifade etti.

Görgü tanıklarından Erica Whitelaw ise, “Annem 2 FBI ajanının gelip bodrum katında ve garajda bir şeyler aradığını görmüş” derken, komşularının arkadaşı Patricia Aguer ise, “Arkadaşım kapının hızla vurulduğunu duymuş. Ne olduğuna bakmak için dışarı çıkınca FBI görevlileri ona içeri girmesini söylemiş. Sonradan 2 kişinin tutuklandığını görmüş” diye konuştu. 20 yıl boyunca orduda ve Pentagon’da görev yapan John Henley, Rusya, Güney Kore ve Çin’de bu olayın halen devam etmekte olduğunu ve bu durumun kendisini şaşırtmadığını belirtti. Tutuklananlar arasında bulunan Cynthia ve Richard Murphy çifti bulunuyor.

Çiftin komşusu olan Stanley Skolnik, komşularının ajan olduğuna inanmadığını söylüyor. Amerika’nın ajanlarının da dünyanın her yerinde var olduğunu belirten Skolnik, “Murphy çifti diğer komşularımız gibi sessiz, kendi halinde, kimseye zararı olmayan iyi insanlardı” dedi. Rus ajanı olduğu iddiasıyla tutuklananlardan birinin de 20 yıldır El Diario adlı gazeteye muhabirlik yapan Vicky Pelaez olduğu açıklandı. Pelaez’in komşusu Mos, “Vicky yazılarında Amerikan hükümetine karşı ağır eleştiriler yapardı. Ancak o harika bir insandı, bu yaşanan durum gerçekten zor” diye konuştu.

Henley, ajan olduğu iddia edilen kişilerin nükleer konularda veya Amerikan Hükümetinin dış ilişkileri konusunda bilgi almayı isteyebileceklerini belirtti. Rus ajanların görevinin Amerika'nın nükleer silahları İran, CIA’in tepe kadrosundaki görev değişimi ve siyasi partiler hakkında bilgi toplamak olduğu ifade edilmişti.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ajan, büyüyor, krizi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özel hastanelerde hemşire krizi büyüyor System Sağlık Köşesi 0 05 Eylül 2011 15:35
Azerbaycan ile bayrak krizi büyüyor FLu Haber Arşivi 0 23 Ekim 2009 03:57
Hollanda-Fas ilişkilerinde ajan krizi Dilara Haber Arşivi 0 18 Eylül 2008 19:34
Google Büyüyor Çok Büyüyor DoStNaMe Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2005 20:11