IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 22:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bağış: 'ekonomik boyutu bahane abesle iştigal!..'




Egemen Bağış, bir gazetecinin 'Profesyonel orduya geçilmesiyle ilgili açıklamanız tepki gördü, bu tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine şöyle konuştu:

İSTANBUL - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, profesyonel ordu konusunun uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirterek, 'Terörle mücadelede kritik adımların atıldığı, önemli kararların alındığı bir dönemde bunun ekonomik boyutunu bahane etmek sadece abesle iştigaldir' dedi.

Egemen Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, gıda güvenliği, bitki ve hayvan sağlığı faslının açılması dolayısıyla Brüksel'de Türkiye-AB Hükümetler Arası Konferansı'na katıldıktan sonra Türkiye'ye döndü.

Atatürk Havalimanı VIP salonunda düzenlenen ortak basın toplantısında açıklama yapan Bağış, açılan fasıl ile 27 AB üyesi ülkenin Türkiye'nin artık gıda güvenliği, veterinerlik ve bitki sağlığı konusunda AB standartlarını yakalamaya hazır olduğunu teyit ettiğini belirtti.

Egemen Bağış, bir gazetecinin 'Profesyonel orduya geçilmesiyle ilgili açıklamanız tepki gördü, bu tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine şöyle konuştu:

'Profesyonel ordu konusu uzun süredir konuşulan, Milli Savunma Bakanlığının üzerinde çalıştığı bir konu. Genelkurmay Başkanlığının defalarca açıklama yaptığı bir konu. Bunu bir gazetenin manşete taşıması konunun yeni olduğu anlamına gelmez. Bu konu Türkiye gibi 72 milyonluk, dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 6'ncı en büyük ekonomisi olan bir ülkede, toplumun en hassas olduğu, terörle mücadelede kritik adımların atıldığı, önemli kararların alındığı bir dönemde, bunun ekonomik boyutunu bahane etmek sadece abesle iştigaldir.

Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir ülke ve büyük bir devlettir. Bunun ekonomik boyutunun devletin diğer giderleri ve bütçelerinin yanında konusu bile edilmez.'

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker de bir gazetecinin 'tarım faslının açılmasıyla Türk insanının hayatında ne gibi değişiklikler olacağını' sorması üzerine, şunları söyledi:

'Tarladan sofraya, çiftlikten çatala, meradan tabağa zincirin bütün halkalarında hijyen standartlarının yerine getirilmesi ve bunun denetlenmesi sağlanacak. Esasında bu sistemler var. Dün yapılan, Türkiye'nin standartlarının AB standartlarıyla uyumlu hale gelmekte olduğunun teyit edilmesidir. Bundan sonra da bunun sürdürülmesi önemlidir. Daha hijyenik ve AB standartlarında denetim ve kontrolün sağlandığı bir mekanizma hayatımıza girmiştir.'

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
abesle, bağiş, bağış, bahane, boyutu, ekonomik, iştigal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beş Varoluş Boyutu Afrodit Felsefe 0 29 Kasım 2012 20:57
Bağış'tan İsrail'e: Abesle iştigal etmesinler Cemalizim Haber Arşivi 0 07 Mart 2012 22:22