IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2010, 08:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Davutoğlu, milletvekillerinin sorularını cevapladı




Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer'in Başbakan Netenyahu'nun mesajını ileteceğini belirterek görüşme talebinde bulunduğunu belirterek, görüşmede Türkiye'nin özür talebini Ben-Eliezer'in yüzüne de söylediğini bildirdi.


Dışişleri Bakanı Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Dışişleri Bakanlığı'nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın tümü üzerindeki görüşmelerin sonunda milletvekillerinin sorularını cevapladı. İsrail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının ardından bütün Müslüman ülkelerden çok büyük dayanışma gördüklerini ifade eden Davutoğlu, Türk-Arap forumunda ve İKÖ'de ortak kararlar alındığını, bu ülkelerin tutumundan memnuniyet duyduklarını söyledi. İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Ben-Eliezer'le yaptığı görüşmenin Erdoğan-Obama görüşmesinden sonra gerçekleştiği iddiasının doğru olmadığını kaydeden Davutoğlu, "Hiçbir devletin telkiniyle karar almadığımızı, BM Güvenlik Konseyi'nde İran'la ilgili oylamada kullandığımız oy gösterdi. Biz kendi politikamızı uygularız, politikalarımız neyi gerektiriyorsa onu yaparız" şeklinde konuştu.



Ben-Eliezer'le yaptığı görüşmede ticari bir konu görüşülmediğini ifade eden Davutoğlu, "Ben-Eliezer, İsrail Başbakan'ı Netenyahu'nun özel temsilcisi olarak geldi ve Netenyahu'dan bir mesaj ileteceğini belirterek görüşmeyi talep etti. Özür konusunu ve diğer taleplerimizi yüzlerine söyledik. İsrail'in tutumuna göre her türlü tedbiri almakta kararlıyız" dedi.



Mavi Marmara gemisinin Gazze'ye hareketinin ardından her düzeyde İsraillilerle temas halinde olduklarını ve sivil amaçlı bu gemilere karşı güç kullanmaması konusunda en net uyarıları yaptıklarını kaydeden Davutoğlu, her ihtimale karşı eylem planları çıkardıklarını, üç farklı senaryoya göre planlar yaptıklarını söyledi. Saldırının ardından bu eylem planlarının tereddüt olmaksızın devreye sokulduğunu anlatan Davutoğlu, sadece söylem düzeyinde değil eylem düzeyinde de bu senaryoların ne kadar iyi
uygulandığını yaşananların ortaya koyduğunu bildirdi.



Davutoğlu, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, 'Kudüs'ün kaderi bizim kaderimiz diyorsunuz, Diyarbakır'ın kaderi de kaderiniz mi?' sorusuna ile şöyle karşılık verdi:



"Diyarbakır bizim kaderimiz değil kalbimizdir, yüreğimizdir. Diyarbakır'la ilgili böyle bir tanımlama ihtiyacı duymayız bile. Diyarbakır'la kaderimiz ortak demek bile bize züldür. Diyarbakır biziz. Biz Diyarbakırız. Bizim için İstanbul neyse Diyarbakır da odur."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cevapladı, davutoğlu, milletvekillerinin, sorularını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
11'nci Cumhurbaşkanı Gül gazetecilerin sorularını yanıtladı Seth Haber Arşivi 0 19 Eylül 2014 16:16
Öcalan Ev Hapsine Çıkarılacak mı? Atalay Cevapladı Rhytia Haber Arşivi 3 18 Haziran 2012 00:56
ÖSS Sorularını 'Cep'ten Gönderdiler Heidi Haber Arşivi 1 15 Haziran 2008 14:32