IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Temmuz 2010, 23:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gizli görüşmeden müthiş ayrıntılar




Tarafların görüşmeyi herkesten özellikle de aşırı sağcı Lieberman'dan gizlemek için yapmadıkları kalmamış. İsrail'den 3-4 isimden başka kimse bilmiyordu. Dahası Davutoğlu toplantı ortaya çıkmasın diye farklı bir otelde farklı bir isimle kayıt yaptırmış..
İsrail'de yayımlanan Yedioth Ahranot gazetesi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer'in Brüksel'deki görüşmesinin hazırlığını "askeri operasyona" benzetti.

İbranice yayımlanan gazete, görüşmenin İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman tarafından öğrenilmemesi için büyük çaba sarfedildiğini yazdı.
LİEBERMAN'DAN SAKLAMA OPERASYONU

"Görüşmeyi Lieberman'dan saklama operasyonu" başlığıyla verilen haberde, iki bakanın biraraya geldiğinin ortaya çıkmasından sonra İsrail başbakanlığının, "Lieberman'a haber verilememesinin teknik problemlerden kaynaklandığı" yönündeki açıklamasına atıfta bulunuldu.
ZİRVEDEKİLER ÖĞRENMEMESİ İÇİN ÇABA HARCADI

Gazete haberinde, "Lieberman'ın bu teknik nedenler bahanesine inanmaması boşuna değildi. Çünkü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak dışında Netanyahu'nun Ulusal Güvenlik Danışmanı Uzi Arad, Savunma Bakanlığı Güvenlik-Siyaset Bölümü Başkanı Amos Gilad ve birkaç danışmanı daha görüşmeden haberdardı ve hepsi Lieberman'ın öğrenmemesi için çaba gösterdi" denildi.
İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN BİLE GİZLENDİ

Haberde, İsrailli Bakan Ben Eliezer'in, "şüphe uyandırmamak için seyahat konusundaki başvurusunu bakanlık işleriyle ilgili gibi gösterdiği, hatta görüşmenin İsrail'in Brüksel büyükelçiliğinden bile gizlendiği" aktarıldı.

Ben Eliezer'in diplomatlar yerine bakanlığının Avrupa'daki ticaret ateşelerinden yararlanıp, araç ve diğer işleri onların yapmasını sağladığı belirtildi.
DAVUTOĞLU BAŞKA İSİM ALTINDA REZERVASYON YAPTIRDI

"Çalışma ziyareti için Avrupa'ya giden Davutoğlu'nun yanında birkaç Türk bakan daha vardı. Olay onlardan da gizlendi" iddiasına yer verilen haberde, Davutoğlu'nun görüşme yerini heyetin bulunduğu otelden başka bir otel olarak belirlediği, başka bir isim altında o otelde rezervasyon yapıldığı kaydedildi.
ELİEZER VE DAVUTOĞLU BAŞBAŞA

İki saatten fazla süren görüşmenin çoğunun başbaşa gerçekleştirildiği, Ben Eliezer'in yanında Müsteşarı Şaron Kedmi ve danışmanı Asaf Azuray'ın da bulunduğu ancak görüşme sırasında bu isimlerin odanın dışında kaldıkları belirtildi.
TÜRK TARAFI İSRAİL'DEN JEST BEKLİYOR

Bu arada Türkiye tarafının da İsrail'in bir jest yapmasını beklediği bilgisine yer verilirken, üst düzey Türk yetkililerin, iki taraf arasında "uzlaşmaya varılabileceğini" ifade ettileri aktarıldı.
LİEBERMAN OLAYI DUYUNCA NETENYAHU'NUN TELEFONLARINA ÇIKMADI

Lieberman'ın, olayın ortaya çıkmasından sonra Netanyahu'nun telefonlarına cevap vermediği ancak İsrail radyosuna verdiği demeçte, "Ben başkakana hep cevap veririm. Teknik nedenlerden dolayı mümkün olmadı" dediği de haberde yer aldı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayrıntılar, gizli, görüşmeden, müthiş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeki Müren - Akşam Olur Gizli Gizli Ağlarım Şarkı Sözleri Elysian U, Ü, V, Y, Z 0 03 Ağustos 2014 14:37
Gizli Gizli Ağladığımı Gören Bir Ayna - Neslihan Eken Liaaa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Nisan 2012 18:08