IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2010, 13:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Emeklilerin 13. maaş umudunda olumsuz gelişme





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, emeklilere promosyon ödemesi konusunda bankaların olumsuz görüş belirttiğini ifade ederek, “Benim kişisel tahminim, 13. maaş şeklindeki bir uygulamanın promosyon mahiyetinde gerçekleşmeyeceği. Ama her halükarda bir miktar promosyon ödemesinin yapılması konusunda bankaları zorlayacağız” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Emin Zararsız, emeklilere promosyon ödemesi konusunda bankaların olumsuz görüş belirttiğini ifade ederek, “Benim kişisel tahminim, 13. maaş şeklindeki bir uygulamanın promosyon mahiyetinde gerçekleşmeyeceği. Ama her halükarda bir miktar promosyon ödemesinin yapılması konusunda bankaları zorlayacağız” dedi.

Zararsız, SGK'ya alınacak sözleşmeli personelin atama töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zararsız, emeklilere promosyon ödemesi yapılması konusundaki sorular üzerine bazı kesimler ve basın yayın organlarınca emeklilerde çok büyük ümitler oluşturulduğunu söyledi. Bu ümitlerin arkasında bir gerçeklik olup olmadığının hiç dikkate alınmadığını ifade eden Zararsız, bu ümitler bir gün gerçekleşmediğinde ise hayal kırıklığının büyük olduğunu belirtti.

Promosyon konusu tamamen bankaların kendi rasyonel temelleri içinde yapmış oldukları hesaplara dayalı olarak katlanacakları veya katlanmayacakları bir konu. Bankaların ikinci düzeydeki yöneticileriyle geçen hafta arkadaşlarımız bir toplantı yaptı. Bu konuyu tartıştılar, değerlendirdiler ve bankların tamamı bu konuda bir yükün altına giremeyeceklerini, bilançolarının, gelir giderlerinin, mevduatlarının ve Türkiye'deki faiz oranlarının bu çerçevedeki bir yüke uygun olmayacağını ifade etmişlerdir.”

SGK'nın çalıştığı 26 bankanın genel müdürü ile önümüzdeki hafta toplantı yapacağını söyleyen Zararsız, şunları kaydetti:

“Bu konuda tabii ki biz zorlayıcı olacağız. Çünkü nihayetinde 9 milyon 250 bin civarında emekliye çok az miktarda da olsa bir şeyin verilmesine vesile olmak bizi mutlu eder. Ama olay tamamen bankaların paranın getirisi çerçevesinde yapacakları matematik hesaba dayalı bir konu. Biz elimizdeki tüm imkanları zorlayacağız.
Benim kişisel tahminim, ama bunu arzu etmiyorum ve tam aksinin gerçekleşmesi için bütün imkanlarımı zorlayacağım, 13. maaş şeklindeki bir uygulamanın promosyon mahiyetinde gerçekleşmeyeceği. Ama her halükarda bir miktar promosyon ödemesinin yapılması konusunda bankaları zorlayacağız.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
13, emeklilerin, olumsuz, umudunda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Emeklilerin 2015 yılında alacakları zam oranı belli oldu Seth Gazete Manşetleri 0 05 Ocak 2015 16:26
Emeklilerin alacağı maaş belli oldu! Seth Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2014 12:56
Bürokrata ballı kıyak maaş yerine tek maaş şartı PassioN Haber Arşivi 0 04 Şubat 2012 16:16
Burcunuzun Olumsuz Yönleri! Lucifer Burçlar, Fallar ve Kehanetler 4 24 Kasım 2011 02:30