IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Temmuz 2010, 17:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gerçeker isyan etti!




Hep onlar konuşuyor

Bir yerde hukuk konuşulurken herkesin susması gerektiğini söyleyen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "Bakıyoruz ki hukukçular konuşmuyor ya da konuşamıyor. Hukukçu olmayanlar hukuku daha iyi bildikleri için hep onlar konuşuyor. Biz onları dinlemekle yetiniyoruz" dedi.

Gerçeker, Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen Özgürlük ve Demokrasi İçin Avrupalı Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin yönetim kurulu toplantısına gelişinde gazetecilerin, " ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’ davası ile Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ’Ergenekon Terör Örgütüne Üye Olmak’ iddiası kapsamında görülen davayı birleştiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ile Yargıtay 11. Ceza Dairesi arasındaki olumlu görev uyuşmazlığının çözülmesi için dava dosyasının, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na iletilmek üzere Yargıtay
Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesi kararına" ilişkin sorularını yanıtladı.

Hukuki sürecin işleyeceğini, konunun Genel Kurul’un takdirine kaldığını ifade eden Gerçeker, "Bu konularla ilgili bizim bir şey söylememiz mümkün değil. Ama hukuk neyse, yasalar neyse onun uygulanması gerekir. Bunları bizler elbette Yargıtay yüksek mahkemeleri olarak takip ediyoruz, ama takdir edecek makamlar bunu kendileri değerlendirecek" diye konuştu.

"Geçen hafta verilen birleşme kararları ve tahliye kararı hukukçulardan eleştiriler aldı, biliyorsunuz" denilmesi üzerine Gerçeker, "Bir yerde hukuk konuşulurken herkesin susması lazım, ama bakıyoruz ki hukukçular konuşmuyor ya da konuşamıyor. Hukukçu olmayanlar hukuku daha iyi bildikleri için hep onlar konuşuyor. Biz onları dinlemekle yetiniyoruz" dedi.

"Eleştiriler ses kayıtları ile ilgiliydi ve bu kayıtlarda konuşulanlar aynen çıktı. Hem tahliye, hem birleştirmeler oldu. Bu yönde sizin bir incelemeniz olacaktı. Süreç şu anda nasıl işliyor?" sorusuna da Gerçeker, şu yanıtı verdi: "Hukukun üstünlüğü diyoruz. Yasalar var. Usul yasaları var. Dinlemelerin nasıl yapılacağı, nasıl yapılması gerektiği o yasalarda kurallarla belirlenmiş. Bu kuralların dışına çıkılmaması gerekiyor. Bunların yasalara aykırı olarak bu şekilde servis edilmemesi gerekiyor. Bunlar hep birbirleriyle ilişkili şeyler. Araştırıyoruz. Bir sonuç alamadık. Daha bir sonuç gelmedi bize. Nereden kaynaklanıyor? Nasıl dinlendiği yasal mıdır, değil midir? Bunlar araştırılacak. Ondan sonra ancak bir sonuca varılacak. Onun için şu anda soruşturma devam ediyor. Sonucunda hukuk, yasalar neyi
gerektiriyorsa o yapılacaktır."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
etti, gerçeker, isyan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O habere isyan etti Zen Yerli Diziler 0 19 Haziran 2013 11:41