IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   PKK ile çatışmayı binlerce insan izledi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/342521-pkk-ile-catismayi-binlerce-insan-izledi.html)

MoSFeT 03 Temmuz 2010 19:39

PKK ile çatışmayı binlerce insan izledi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cizre ilçe şehir merkezinde yaşanan çatışma, PKK'lilerin karayoluna patlayıcı madde yerleştirdiği ihbarı üzerine yaşandı. İhbar üzerine ilçe merkezinde bulunan Dicle Nehri üzerindeki Cizre Köprüsü’ne giden güvenlik güçleri, 2 PKK’liyle karşılaştı. Yapılan ’teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 1 PKK’li öldürüldü. Olay yerinden kaçmak isteyen bir PKK'li de yaralı olarak ele geçirildi. Eylem hazırlığındaki PKK'lilerin gözcülüğünü yaptığı belirlenen ve kaçan PKK'lilerin yakanlaması için Nur ve Kale Mahallesi'nde, polis özel haraket timleri bir operasyon başlattı.

Hürriyet'in haberin göre, yaklaşık 10 dakika süren çatışmanın ardından E - 24 Karayolu, iki saat araç trafiğine kapatılırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından karayolu yeniden trafiğe açıldı. AKP Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu da, yaşanan çatışmanın ardından yolun açılmasını bekledi.
Facianın eşiğinden dönüldü

Olayın ardından yapılan soruşturmada büyük bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. Teröristlerin çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüse yönelik bombalı saldırıda bulunmak için aracın geçiş yoluna patlayıcı döşemeye çalıştıkları bildirildi. Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan, polisin dikkatinin büyük bir faciayı önlediğini söyledi. Öldürülenteröristin Abdullah H, olduğunu açıklayan Kaymakam Demirhan, bu teröristen PKK'nin Cize bölge sorumlusu olduğunu kaydetti.

Demirhan, teröristlerle birlikte 1 Uzi marmalı suikast silahı, Kalaşnikof tüfek ve el bombalarının ele geçirildiğini belirtti.

Terörle mücadele
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yeralan bilgiye göre, terör örgütüne üye olmak suçundan aranan 1 şahıs, Siirt'te güvenlik güçlerince yakalandı ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
Bu arada, Hakkâri'nin Çukurca ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince icra edilen faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından araziye gizlenmiş; 2 adet el yapımı mayın, 2 adet el yapımı mayın düzeneği bulundu ve bulunan patlayıcı maddeler yerinde imha edildi.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net