IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2010, 12:01   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mavi bayrak ne anlama geliyor?




Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan, mavi bayraklı plajların sadece hijyen açısından değil, can güvenliği açısından da büyük önem taşıdığını, mavi bayraklı plajlarda eğitimli cankurtaran bulunmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

ALÇED Başkanı Kayhan AA muhabirine yaptığı açıklamada, cankurtaran bulundurulmasının, mavi bayraklı plajların önemli kriterlerinden biri olduğunu hatırlattı. Alanya’da 43 mavi bayraklı plaj bulunduğunu, ancak bunlardan sadece 4’ünün halk plajı olduğunu dile getiren Kayhan şöyle konuştu: "Mavi bayrak, o plajın sadece temiz olduğunu göstermez. Mavi bayraklı plaj aynı zamanda güvenli plajdır. Mavi bayrak bulunan plajlarda eğitimli, gümüş bröveli cankurtaran çalıştırılması zorunludur. Bu nedenle mavi bayraklı plajlar güvenlidir. Bir plajın mavi bayraklı olabilmesi için 27 kriter yerine getirilmelidir. Cankurtaran bu kriterlerin olmazsa olmazıdır." Mavi bayraklı plajlara asılan panolardaki bilgilerin, plajı kullananlarca okunması gerektiğine işaret eden Kayhan, bu panolarda, vatandaşları bilgilendiren önemli içerikler olduğunun altını çizdi. Kayhan, şu bilgileri verdi: "Sahilde sarı - kırmızı bir bayrak asılıysa, (Cankurtaran görevde, denize girilebilir) demektir. Sarı - kırmızı bayrağın altına ayrıca sarı bayrak asılırsa, (Cankurtaran iş başındadır ama denize girmek risklidir), sadece kırmızı bayrak asılıysa, (Kesinlikle denize girilmemesi gerekir) demektir. Bunların vatandaş tarafından bilinmesi, önemli yararlar sağlar." Kayhan, 60 kilometre sahili olan Alanya’da mavi bayraklı plaj sayısının en az 80 olması gerektiğini ifade ederek, "Alanya ve beldelerinin tamamında belediyelerin arıtma tesisleri mevcut ve tüm turistik tesisler bu arıtmalara bağlandı. Dolayısıyla mavi bayrak almak şu anda Alanya ve beldeleri için çok zor değil. Bir kaç küçük pürüzün çözülmesi durumunda, Alanya’daki her plaja mavi bayrak alınabilir. Hedefimiz, Alanya’nın tüm sahilini mavi bayraklı plajlar haline getirmek" dedi.

Alanya’da son günlerde çok sayıda kişinin boğulduğuna dikkati çeken Şerefnur Kayhan, boğulmaların sadece birinin mavi bayraklı plajda yaşandığını söyledi.

Kayhan, mavi bayraklı olmayan plajlarda da cankurtaran bulundurulması zorunluluğu getirilmesini istedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlama, bayrak, geliyor, mavi, ne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mavi Bayrak Nedir? - Mavi Bayrağın Tarihçesi Zen Genel Paylaşım 0 13 Haziran 2014 17:12
Bu ne anlama geliyor? TİGeR mIRC Scripting Sorunları 1 28 Kasım 2012 14:56
Rüyada Mavi Gül Görmek Ne Anlama Gelir Zen Rüya Tabirleri 0 26 Kasım 2012 16:05
AB Bayrağı Ne Anlama Geliyor ? Süslü Genel Paylaşım 1 07 Şubat 2010 02:26
$v2 ne anlama geliyor sh4d3 mIRC Scripting Sorunları 2 20 Kasım 2007 23:29