IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2010, 16:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu: Ak Parti sınıfta kaldı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbağ'un daveti ile sırın bölgesine yaptığı ziyarete değindi. Bölgedeki karakolları, kışlaları gördüklerini, askerlerle yemek yediklerini, içinde bulundukları koşulları görme imkanı bulduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Güvenlik güçlerimiz tüm olumsuz koşullara rağmen olağanüstü bir moralle görevlerinin başındalar. Onların görevinin başında olması, huzurlu ve mutlu bir Türkiye'nin teminatıdır" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'daki terörün bölge insanına, ekonomisiyle, sosyal yaşamıyla, olumsuz etkilerinin devam ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, bölgede bu konuda sağlıklı adımların atılmadığını gözlemlediğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, "AKP iktidarı döneminde Doğu ve Güneydoğu'ya gerekli özerin gösterilmediğini, gerekli yatırımın yapılmadığını, ekonomik ve sosyal açıdan özen gösterilmediğini; hatta İşsizlik Sigortası Fonundan AKP iradesiyle alınan 2 milyar 600 milyon liralık kaynağın o belge için değil, başka yerler için kullanıldığını gördük. Bu da, bölgede terörün önlenmesinde çok önemli bir argüman olan ekonomik kalkınmaya bu hükümetin çok önem vermediğini ortaya koyuyor. Bu da acı bir gerçektir" diye konuştu.

"BÖLGEDE 1950'LERDEKİ SORUNLAR HALA DEVAM EDİYOR"

Kılıçdaroğlu, 1950-60 ve 70'lerde bölgede dile getirilen sorunların yine bölge insanı tarafından dile getirilmekte olduğunu ifade ederek, "Sorduk, 'derdiniz nedir?' diye. İşsizlik birinci sırada. 'Yolumuz yok, suyumuz yok' dediler. 'Sağlık ocağımız var ama ebe, hemşire yok' dediler. Doktordan zaten vazgeçtik. Aynı sorunların 21'nci yüzyılda yaşanıyor olmasını da, doğrusunu isterseniz terör olgusuna gerekli önemi vermeyen iktidarın payının olduğunun altının çizilmesi gerekiyor" dedi. Terör olgusunu çözümsüz noktaya getiren, sorunu sağlıklı algılamayan bir siyaset kurumu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "AKP'nin bu süreçte büyük kusuru vardır. Her işi askere havale edip, ortaya çıkan sıkıntıların veya eksiklikleri de askere havale eden bir zihniyetten de Türkiye'nin artık kurtulması gerekiyor" dedi.

"TERÖRÜ TIRMANDIRAN ANA UNSUR..."

Bu süreçte AK Parti'nin toplumu entegre eden, kaynaştıran, kucaklaştıran politikalar yerine, ayrıştıran politikalar ortaya koyduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Türkiye açısından ne olduğu belli olmayan bir açılım politikasıyla yeni bir siyasal açmazın içine sürülmüştür. Biz CHP olarak terörle mücadeleyi iç politika malzemesi yapmamaya özen gösteriyoruz. Terörle mücadelenin bir ulusal politika olmasının altını özenle çiziyoruz. Ve diyoruz ki terörle mücadele, ekonomisiyle, siyasetiyle, çözümüyle, psikolojisiyle, sosyal yapısıyla bir bütündür ve bu mücadele ulusal politika çerçevesinde ve toplumsal bir uzlaşma ile çözülmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Ama bilmiyorum bizim bu sesimizi Adalet
ve Kalkınma Partisi yetkilileri duyuyor mu, duymuyor mu? Terörle mücadelede AKP bu konuda açıkça sınıfta kalmış, maalesef terörü de tır mandıran politikaların ana unsuru haline gelmiştir."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ak, parti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Android 4.2 sınıfta kaldı! Zen Cep Telefonu İşletim Sistemi 0 18 Aralık 2012 21:26
IE 10 sınıfta kaldı! Deep Bilgisayar Donanımı 0 10 Kasım 2012 17:27
Antivirüsler sınıfta kaldı! Deep Cep Telefonlar 0 12 Mart 2012 16:12