IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2010, 13:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vatmana 'sevgilim olur musun?' notu




Rayların üzerinde 8 yıldır yolcu taşıyan Aydanur Mutlu, Nihal Efe, Yasemin Aktay, Zeynep Balta, Yasemin Kaderoğlu ve Zeynep Özbaşaran, başarıyla yaptıkları işleri sırasında, hoş olmayan tavırlarla karşılaşabiliyor.

Kadın vatmanlardan Aydanur Mutlu, AA muhabirine, tren kullanmanın ayrı bir keyfi olduğunu ve işini severek yaptığını söyledi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret AŞ'de (BURULAŞ) 72 erkek vatmanla birlikte çalıştıklarını ve onların yaptığı her işin, hiçbir ayrım olmadan altından kalktıklarıhı ifade eden Mutlu, her sabah treni hatta çıkarmadan önce bütün kontrolleri tek tek kendilerinin yaptığını ve ekipmanları gözden geçirdiklerini belirtti. Mutlu, şunları kaydetti:
TAMİR YAPABİLİYORUZ

''Bizi görenler, kabinde oturup, sadece kol soyasinde treni kullandığımızı sanıyor. Oysa bu, işimizin sadece yüzde 30'unu oluşturuyor. Tren rayda arızalandığında onu istasyona kadar götürebilecek kontrolleri, tamirleri yapabiliyoruz. 6 vardiya olarak çalışıyoruz. Bu, mesleğimizin zor taraflarından biri. Erkek arkadaşlarımızdan hiçbir ayrım olmadan çalışıyoruz. Mesaiye sabah saat 05.00'te başladığımız da, gece saat 23.00'de tren kullandığımız da oluyor. Tren kullanmayı çok seviyorum. O koltuğa oturduğumda, 'İyi ki bu mesleği seçmişim' diyorum. Bir takım zorlukları var. Ama işinizi sevince bunları görmezden geliyorsunuz.''

İNSANLAR ZOR ALIŞTI

Bursaray'da çalışmaya başladığı ilk dönemde, kendisini sürücü kabininde gören vatandaşların çok şaşırdıklarını dile getiren Mutlu, şöyle devam etti:

''Bursa caddelerinde tren görmeye alışık olmayan vatandaşlar, ayrıca sürücünün kadın olduğu gördüklerinde ise 'Bu trene binmeyelim' şeklinde tepki veriyorlardı. Acil durumlarda kullanılması gereken butona basıp '2 tost 1 çay' diyerek dalga geçenler oluyordu. Şimdi vatandaşlar kadın tren sürücülerine alıştı. Oldukça memnunlar. Hatta el sallayarak uğurlayanlar bile oluyor. Artık vatandaşlar, kadının kullandığı trenle yolculuk yaptıklarında kendilerini daha emniyette hissettiklerini söylüyor. Mesleğe ilk başladığımda annem, 'Adam işi yapıyorsun' diye beni çok eleştirdi. Şimdi tren kullanırken beni gördüğünde, gururlanıyor. 'Bu benim kızım' diyerek övünüyor.''

''KAĞIDA NOT YAZIP KABİNE ATANLAR VAR''

Vatman Nihal Efe de, tren kullanmaktan büyük keyif aldığını, yıllık izinlerinde, trenin çıkardığı sesi bile özlediğini söyledi.

Mesai saatlerinde, bazı kişilerin farklı davranışlarıyla karşılaşabildiklerine değinen Efe, şöyle konuştu:

''Maalesef özellikle erkek yolcular bazen bizlere farklı yaklaşıyor. Özellikle sözlü tacizlerle çok karşılaşıyoruz. Kağıda 'Çıkışta buluşalım mı?, Sevgilim olur musun?' diye not yazıp kabine atanlar, acil konuşma butonuna basarak buluşma teklif edenler bile var. Bunlar da mesleğimizin zorluklarından.''

Zeynep Balta da tren kullanmak için soğukkanlı olmak gerektiğini ifade ederek, vagonlardaki insanları güvenle gidecekleri yere ulaştırmanın çok büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Sefer sırasında herhangi bir arıza olduğunda, aynı anda hem arızaya müdahale etmeye hem de yolcuları sakinleştirmeye çalıştıklarını anlatan Balta, ''Bana göre, tren kullanmak otomobil kullanmaktan daha zor. Çünkü binlerce insan taşıyorsunuz. Sorumluluğunuz var. Bu sorumluluğun bilinciyle işimizi en iyi şekilde yerine getiriyoruz'' diye konuştu.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
evgilim, musun, notu, olur, vatmana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cemil Demirbakan - Son Sevgilim Olur Musun - Dinle Sevgili Amelia A, B, C, Ç 0 16 Temmuz 2014 17:56
Ömrüm Olur musun? Ezgi Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Aralık 2011 17:41
cennetim olur musun? aLya Aşk ve Sevgi Köşesi 0 18 Ekim 2011 09:25
Benimle olur musun? pyracantha Komedi ve Mizah 5 12 Kasım 2010 20:52