IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2010, 13:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kartal'da engelliler için yeni proje




Kartal’da, pilot bölge olan Çavuşoğlu mahallesinde yapılan çalışma ile sokak ve caddeler engellilerin kullanımına daha uygun hale getirilmeye başlandı.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon birimi tarafından uygulanmaya başlanan çalışmalar kapsamında, engellilerin Kartal genelinde yaşadığı sıkıntılar değerlendirilerek çözümleri konusunda projeler üretildi.

Engellilerin sosyal ve psikolojik alanlardaki sorunlarını yaptığı çalışmalarla en aza indirmeyi hedefleyen Kartal Belediyesi, daha önce engellilere yönelik uygulamaya soktuğu psikolojik danışmanlık, hasta nakil hizmeti ve tekerlekli sandalye ihtiyaçlarından sonra, son sosyal sorumluluk projesi “Engelliler Sokakta” sloganı ile engellilerin cadde ve sokaklarda yaşadığı sorunları ele alıyor.

Yapılan projenin ilk ayağı olarak engellilerin yollarda karşılaştıkları zorlukları kaldırmak için çalışmalara başlayan Kartal Belediyesi, sokak, cadde ve kaldırımları engelli araçların rahat kullanabilmesi için yapılandırma yapıyor. Projeyi başlatan Kartal Belediyesi, tekerlekli sandalyeye uygun kaldırım iniş çıkışlarını, asfaltlamanın engellilere yönelik tasarlanmasını ve kaldırımlarda bulunan engellerin düzenlenmesi konusunda, engellilerle birlikte onların da düşüncelerini alarak uygulamalı olarak gerçekleştiriyor.

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon biriminin ortaklaşa yürüttüğü proje Çavuşoğlu Mahallesinde başlatıldı. Projeye, engelli vatandaşlar da katılarak önerilerde bulundular. Yapılan öneriler ve düzenlemeler neticesinde engelliler, yolları ve kaldırımları daha rahat kullanabilecekler.

Yapılan çalışmalara engellilerin erişilebilirlik boyutu ile baktıklarını belirten Sosyal İşler Müdürlüğü Engelliler Koordinatörü Özgür Uğur : “Bu uygulama ile yolların yapım aşamalarında yapılan çalışmalara bir de engelli gözü ile bakarak düzenlemeleri onların da fayda sağlayacağı şekilde yapılandırmak istedik” dedi.

Niyetlerinin engellileri sokağa çıkarabilmek ve rahat yaşam şartları sağlamak olduğunun da altını çizen Uğur, asıl amaçlarının engelsiz bir Kartal yaratmak olduğunu söyleyerek “Hayatını mahallelerinde sürdüren engelli vatandaşlara yönelik daha rahat yaşam şartları sunmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor”
dedi.

Yollar ve kaldırımlar konusunda sıkıntıları olduğunu ama bu sıkıntıların şimdi yavaş yavaş çözüldüğünü belirten Engelliler, yapılan diğer çalışmalarla da bütün sıkıntıların ortadan kalkacağını ifade ettiler. Kendilerine yönelik yapılan uygulamalardan çok memnun olduklarını da vurgulayan engelliler, ayrıca iş yerlerine de rampa koşulu getirilmesini istediler. Engelliler “Rahat alışveriş yapmamız için esnafın kapı girişlerine rampa yapması gerekli” diye konuştular.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
engelliler, için, kartalda, proje, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Görme engelliler için yeni umut! Deep Sağlık Köşesi 0 04 Şubat 2014 13:35
Deprem ve afetler için yeni proje Cemalizim Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 18:26