IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2010, 17:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK cenazesinde yine o pankart





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada öldürülen 12 PKK’lı arasında bulunan ‘Artım’ kod adlı 29 yaşındaki Serhat Aslan’ın, memleketi Şanlıurfa’da düzenlenen cenaze töreni PKK'nın gövde gösterisine dönüştü.

Sabah saatlerinde Suruç İlçesi’ne bağlı Onbirnisan Beldesi’ne getirilen cenaze, aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, PKK elebaşlarından Abdullah Öcalan ile Murat Karayılan’ın kardeşlerinin de bulunduğu yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı.

Kepenklerin kapatıldığı beldede, ‘İntikam’ pankartları açıp, PKK ve Öcalan sloganları atan kalabalıktaki yüzleri puşulu bir grup, duvarlara ve çöp konteynerlerine sprey boyalarla ‘PKK’ ve ’İntikam’ yazdı. Kalabalıktaki bir grubun, töreni kamerayla kaydeden sivil polis memurlarına yönelik saldırı girişimini ise, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan engelledi.

Şemdinli’de Beyyurdu Jandarma Karakolu'na saldırı sırasında çatışmada ölü ele geçirilen PKK’lılardan Serhat Aslan’ın cenazesi, ailesi tarafından teslim alındıktan sonra sabah saatlerinde Suruç İlçesi’nin Onbirnisan Beldesi’ne getirildi. Beldede, cenazeyi yaklaşık 5 bin kişi ‘PKK’, ‘Öcalan’ ve ‘intikam’ sloganlarıyla karşıladı.

KEPENKLER KAPATILDI

PKK'lı terörist Aslan’ın cenaze töreni öncesi beldede birçok işyerinin kepenklerini kapattığı görülürken, güvenlik güçleri ise provokasyon ihtimaline karşı belde dışında konuşlandırıldı.

Cenaze terönine BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile örgütün Kuzey Irak’taki elebaşılarından Murat Karayılan’ın kardeşi Bozan Karayılan da katıldı.

GERGİNLİĞİ KARDEŞ ÖCALAN ENGELLEDİ

Sloganlar ile bir süre yürüyen kalabalık daha sonra cenaze namazının kılınacağı Onbirnisan Camii’ne geldi. Burada PKK flamasına sarılı tabut sloganlar eşliğinde omuzlara alınıp musalla taşına konulurken, yüksek bir noktada çekim yapan 2 sivil polis memuruna, kalabalık arasında bulunan bir grup saldırmak istedi.

Sloganlar atarak polislerin olduğu tarafa yönelen ve bazılarının ellerinde taş bulunan kişileri, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan engelledi. Bu kişilerin önüne geçen Mehmet Öcalan, Kürtçe konuşarak grubu camiye yönlendirirken, sivil polisler de bölgeden uzaklaştı.

TABUTLA 3 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Cenaze namazının ardından omuzlara alınan terörist Serhat Aslan'ın tabutu, beldeye 3 kilometre uzaklıktaki Üçpınar Köyü’ne omuzlarda götürüldü. Belde merkezinden çıkan ve köye doğru yürüyen kalabalık sık sık slogan atıp, askeri düzende yürüyüş yaptı. Yaklaşık bir saat bu şekilde yürüyerek köye ulaşan kalabalık, daha sonra mezarlıkta defin yaparken bazı kişilerin köydeki 30 metre yükseklikteki su deposunun üzerine çıkıp PKK flaması, çatışmalarda ölen teröristlerin fotoğrafları ve ‘İntikam’ yazılı pankart astı.

Cenaze burada dualar eşliğinde toprağa verilirken, mezarlıkta Kürtçe konuşan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici şöyle dedi:

“Ben Suruçlu, bu bölgenin milletvekiliyim. Buradaki insanlar benim hem hemşehrim, hem de seçmenim. Ben oyunu aldığım bu insanların iyi ve kötü günlerinde hep yanında olmak zorundayım. Son günlerde sadece Şanlıurfa’ya 5 tane cenaze geldi ve ben de cenazelere katılıp ailelerin acısını paylaştım. Biz artık anaların gözyaşının durmasını ve diyalog ile bu sorunun çözülmesini istiyoruz.”

Kalabalık, cenazenin toprağa verilmesinin ardından köyde kurulan taziye çadırını ziyaret edip dağıldı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cenazesinde, pankart, pkk, yine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yine saldırı, yine Şehid, yine yaralı! CtrL Haber Arşivi 4 19 Eylül 2012 00:22
Yine tecavüz, yine Adli Tıp raporu yine komik ceza Angel Haber Arşivi 0 24 Mart 2009 12:38
Yine 150 Kişi Yine Pusu Yine Kuzey Irak.. Lee Haber Arşivi 0 28 Ekim 2007 15:40