IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2010, 17:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İdeolojik değil 'kız meselesi' çıktı




Gönül Köprüsü kapsamında Diyarbakır'dan Sivas'a gelen lise öğrencilerinin kaldığı pansiyona molotof kokteyli atıldı. Olay sırasında paniğe kapılarak başını demir parmaklıklara çarpan bir öğrenci yaralandı.

Sivas Valisi Ali Kolat, Milli Eğitim Bakanlığının ''Gönül Köprüsü'' projesi kapsamında Sivas'a gelen öğrencilerin kaldığı bir lisenin pansiyonunun girişine molotofkokteyli atılması olayının terör veya ideolojik hiçbir bağlantısının olmadığını söyledi.

Vali Kolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Gönül Köprüsü projesi çerçevesinde Sivas'a gelen ilköğretim ve lise öğrencilerinin kaldığı Pulur Mahallesi'ndeki Kongre Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonuna, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce dün akşam saatlerinde yapılan saldırının son derece üzücü olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili emniyet birimlerinin çalışma başlattığını ifade eden Vali Kolat, saldırının terör veya ideolojik hiçbir bağlantısının olmadığını vurguladı.

Olayın tamamen ''kız meselesi'' yüzünden kaynaklandığını söyleyen Kolat, saldırıyla ilgili çalışmanın sürdüğünü, bu konuda polis ekiplerince bazı kişilerin ifadelerinin alındığını aktardı.

HÜZÜNLÜ VEDA

Proje kapsamında 6 günlük ziyaretleri sona eren öğrenciler, hüzünlü bir şekilde kentten ayrıldı. Yaklaşık 200 kişilik ilköğretim ve lise öğrencisinden oluşan grup, Kongre Lisesi Erkek Öğrenci Pansiyonu önünde sabah saatlerinde toplandı.

Öğrencilerden bazıları cep telefonunda çalan müzik eşliğinde halay çekerek eğlenirken, bazı öğrencilerin ise birbirlerine aldıkları hediyeleri verdikleri görüldü.

Yanlarındaki tişörtleri de imzalayarak görüşlerini yazan öğrenciler, vedalaşma sırasında Sivaslı öğrenciler ve pansiyon çalışanlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Grup öğretmenleri ise öğrencilere, üzerinde Sivas yazan ve içerisinde Aşık Veysel'in eserlerinin yer aldığı CD ile Sivas'ı tanıtan kitapçıkların bulunduğu çantalardan dağıttı. Bu arada Sivas'ta kaldıkları 6 gün boyunca güzel anılarla ayrıldıklarını ifade eden öğrenciler, şehri unutmayacaklarını belirttiler.

Kadın pansiyon çalışanlarına teşekkür eden kız öğrenciler, ''Bütün yemeklerimizi onlar verdi. Bizi annemiz gibi sevdiler. Sivas'tan ayrılamıyoruz. Onları da bekleriz. Biz de onları iyi ağırlayacağız'' şeklinde konuştular.

Öğrencileri uğurlamaya gelen Vali Yardımcısı Kemal Şahin, pansiyonun bahçesinde isteyen öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilerle sohbet eden Şahin, milli eğitim müdürlüğü yetkilileri ile birlikte öğrencileri uğurladı.

Öğrenciler, pansiyonun bahçesine gelen otobüslere binerek, kentten ayrıldı.

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çıktı, ideolojik, meselesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sigara, irade meselesi değil Collettivo Sağlık Köşesi 5 15 Kasım 2008 20:22